Arvid Mæland:

Fikk «Farmen»-nekt av NRK

TV-profilen skal ha fått tilbud om å delta allerede i fjor, men egen kanal satte foten ned. Nå kommer han inn som utfordrer i TV 2-programmet.

TAR SJANSEN: Arvid Mæland, Maria Sofie Skogvoll Andberg og Mattis Veine Karterud melder sin ankomst på Farmen»-gården i søndagens episode. Foto: Anton Soggiu / TV 2
TAR SJANSEN: Arvid Mæland, Maria Sofie Skogvoll Andberg og Mattis Veine Karterud melder sin ankomst på Farmen»-gården i søndagens episode. Foto: Anton Soggiu / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tredje «Farmen»-uken er snart ved veis ende, og søndag skal førstekjempe Tine Kornelia Kløv (25) velge hvem hun vil møte i tvekamp. Søndag er det også dags for å stifte nærmere bekjentskap med høstens tre utfordrere.

- Jeg søkte meg inn i «Farmen» for fire år siden. Jeg var med på «stolleken» og alt det der, men jeg kom ikke med. For tre år siden hørte jeg ingenting, men i fjor ringte de og ville ha meg med. Den gang fikk jeg ikke lov av NRK, siden jeg er tilknyttet dem gjennom min egen serie, forteller én av utfordrerne, Arvid Mæland (55), til Se og Hør.

SOVER SAMMEN: Kornelia og Sebastian ligger tydelig an til å bli årets «Farmen»-oar, og nå kan det virke som de ønsker å fortsette romansen når de en dag skal hjem. Video: Rød Løper / TV 2. Vis mer

- Ikke god på ordre

Mæland, som er hovedperson i dokumentarserien «Cowboyen og kongen», som hadde premiere på NRK i fjor, fikk denne gangen lov av egen kanal å reise hundre år tilbake i tid på Fredheim gård i Søgne utenfor Kristiansand.

Det fordi den neste sesongen av NRK-serien er ferdig innspilt.

- Jeg sendte melding til hun som driver med casting der jeg skrev at det kunne gå nå. Det endte med at jeg faktisk var inne til intervju både for «Farmen kjendis», som ikke passet helt, og vanlige «Farmen». «Farmen» varer altfor lenge i min bok, derfor var det perfekt å komme inn som utfordrer her, mener han.

Det er nok en kraftig underdrivelse å påstå at 55-åringen fra Jæren ikke er helt a4. Han skal nemlig blant annet ha gått baklengs ned Kilimanjaro og har også villet sprenge en fiskedam med dynamitt.

- «Farmen» blir spennende, for jeg har aldri jobbet for andre folk før. Jeg har aldri vært god på å ta ordre. Jeg ble kastet ut av kjøreskolen fordi jeg ikke klarte holde kjeft, og jeg ble kastet ut av militæret og etter én dag. I mitt private liv er jeg konstant en storbonde. Men det blir interessant, for jeg har ikke gått mer enn to dager uten røyk siden jeg var 20 år gammel.

KLIKKER: Det tok fullstendig av inne ved baksthuset i «Farmen». Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Tok med esel i militæret

- Du ble kastet ut av Forsvaret etter bare én dag?

- Jada, det ble jeg. Jeg var 18 år gammel, hadde nettopp fått meg kone og barn, mens jeg drev en gård. Jeg hadde ikke anledning til å være i militæret i ett år, og så at mange gjorde mye rart for å slippe det, sier han, før han fortsetter:

- Så jeg stappet to ponnier og tre esel inn i bilen og kjørte til leiren. Jeg bandt dem fast i kasernen og sa at jeg ikke hadde noen til å passe på dem og at de måtte bli med meg i militæret.

Han legger ikke skjul på hans elleville påfunn, kan bli en utfordring inne på «Farmen».

- Jeg får vel passe meg litt der inne, for jeg har stort sett levd et liv der jeg blir elsket og ikke minst hatet.

Anders Rydning, som er med på årets sesong av «Farmen», har en nokså dristig skuespillerhistorie. Video: Apple TV + / Rød Løper. Reporter: Klaus Fjellro. Kamera: Nora Skavhaug. Vis mer

- Diskusjoner i TV 2

TV-profilen har giftet seg og skilt seg tre ganger. Ett av bryllupene fant sted i Las Vegas. «Cowboyen og kongen» følger Mæland tett når han skal prøve å oppfylle sin store drøm, nemlig å hogge ut kong Haralds ansikt i fjellet på hjemplassen Bjerkreim.

Skulpturen er tenkt å være 25 x 35 meter stor.

- Da jeg skilte meg med forrige kona, tenkte jeg at jeg måtte finne på noe som kunne komme til nytte for bygda. Det var da jeg kom på ideen. Samtidig sendte jeg ut 400 invitasjoner til mitt eget bryllup på et tidspunkt der jeg ikke hadde dame og måtte ut på leting. Alt dette tente NRK på, forteller han.

«FARMEN»: Kathrine ble fly forbannet, men snudde raskt situasjonen til sin fordel. Video: TV 2 Vis mer

Til Se og Hør røper han at kongeprosjektet nå har kommet så langt at finansieringen er i boks.

- Vi har fått et enstemmig ja fra formannskapet i Bjerkreim kommune også. I tillegg har jeg vært på stortinget og i dialog med hoffet og kong Harald. Så om ting går som planlagt nå setter vi opp ansiktet til kong Harald i fjellet i august neste år. I ekte Hollywood-stil.

Ifølge cowboyen selv, var det langt fra selvsagt at han skulle få muligheten til å være med i «Farmen».

- Jeg vet at det har vært litt diskusjon på grunn av NRK-serien min. Det var én som favnet om meg og et par som syntes jeg ikke passet inn. Vi får se nå da, hvem av dem som hadde rett, sier Arvid Mæland med et smil til Se og Hør.

Her er utfordrerne i høstens «Farmen»:

SPENT UTFORDRER: Maria Sofie Skogvoll Andberg. Foto: Anton Soggiu / TV 2
SPENT UTFORDRER: Maria Sofie Skogvoll Andberg. Foto: Anton Soggiu / TV 2 Vis mer

Maria Sofie Skogvoll Andberg (23)

Bor: Oslo
Fra: Oslo
Sivilstatus: I et forhold
Yrke: Bartender på Tiffani Frogner

Maria liker å trene på Sats, være sosial med venner, gå turer, og ellers være mye sammen med hunden sin.

Hun beskriver seg selv som snill, positiv og glad, men litt temperamentsfull til tider. Oppvokst i byen og kan ingenting om gårdsdrift. Hun driver med tarotkort og har mye krystaller. Tror på energier «og sånne ting».

TV-KLAR: Mattis Veine Karterud. Foto: Anton Soggiu / TV 2
TV-KLAR: Mattis Veine Karterud. Foto: Anton Soggiu / TV 2 Vis mer

Mattis Veine Karterud (22)

Bor: Bergen
Fra: Fredrikstad
Sivilstatus: Singel

Mattis interesserer seg for musikk og poesi. Han var en festglad gutt som bl.a. snekret en bar til 18.000 i studenthybelen, men kom nylig hjem fra fire måneder på Bali og har forandret livssynet. Nå har han gått ett år uten alkohol og mediterer hver dag. Han er personlig kristen, ber hver kveld, og ønsker å promotere en edru hverdag.

FIKK KLARSIGNAL: Arvid Mæland. Foto: Anton Soggiu / TV 2
FIKK KLARSIGNAL: Arvid Mæland. Foto: Anton Soggiu / TV 2 Vis mer

Arvid Mæland (55)

Bor: Bjerkreim
Fra: Klepp, Jæren
Sivilstatus: I et forhold
Yrke: Eventyrer

Arvid har dere kanskje sett i NRK dokumentarserien «Cowboyen og Kongen», og han har også deltatt på «Eventyrlige Nordmenn». Han kaller seg en cowboy, og mener selv han er unik. Vokste opp på gård og slutta på skolen i 8. klasse. Arvid har vært i 85 land, og har et prosjekt om å hogge ut Kong Harald i fjellet på Jæren.

ALDRI SKJEDD: «Farmen»-sesongen spisset seg til, og i sesongens første tvekamp skulle Diana møte Sebastian i tønnesjakk. Video: Rød Løper / TV 2. Vis mer

LES OGSÅ: - Kjærlighet ved første blikk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer