Rebel Wilson:

Fikk erstatning på 28 millioner - nå vil hun ha mer

Rebel Wilson svidde av 11 millioner kroner på 22 dager.

TAR IKKE SLUTT: Skuespiller Rebel Wilson gikk til sak mot ukebladprodusenten Bauer Media, og vant i retten i fjor. Nå viser det seg at saken fremdeles ikke er helt over. Foto: NTB Scanpix
TAR IKKE SLUTT: Skuespiller Rebel Wilson gikk til sak mot ukebladprodusenten Bauer Media, og vant i retten i fjor. Nå viser det seg at saken fremdeles ikke er helt over. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I fjor sommer vant skuespiller Rebel Wilson (38) i retten over den australske ukebladprodusenten Bauer Media.

Hun ble tilkjent en erstatningssum på 28 millioner norske kroner etter å ha gått til sak mot forlaget, som står ansvarlig for blader som blant annet Woman's Day og Australian Women's Weekly.

Grunnlaget var ærekrenkelse, fordi hun mente at magasinene flere ganger har hatt oppslag som har skadet karrieren hennes.

Blant annet skal de ha antydet at hun lyver om både navnet og alderen sin. Wilson hevdet selv at hun mistet to roller på grunn av artiklene.

Erstatningssummen er for øvrig den største i australsk historie.

TRAILER: Pitch Perfect 3 ønsker deg velkommen til en tredje runde med de sangglade jentene, som etter å ha vært spredt for alle vinder, øyner en sjanse til å opptre sammen. Vis mer

Nå skriver The Guardian at 38-åringen krever mer penger av ukebladprodusenten.

Hun skal nemlig selv ha punget ut over 11 millioner kroner i forbindelse med rettssaken, som gikk over 22 dager i fjor sommer.

Ikke fornøyd

Det kom fram i tingretten i Melbourne denne uka at filmstjerna krever at Bauer Media skal dekke utgiftene i forbindelse med saken, som blant annet inkluderer advokatkostnader. Ifølge The Guardian tok Wilsons advokat, Matthew Collins, svimlende 80 000 kroner per dag for jobben.

PUNGET UT: Rettssaken mot Bauer Media varte i 22 dager. Her er skuespilleren utenfor rettssalen i Melbourne. Foto: NTB Scanpix
PUNGET UT: Rettssaken mot Bauer Media varte i 22 dager. Her er skuespilleren utenfor rettssalen i Melbourne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nettstedet skriver at det forventes at Bauer Media vil erstatte omtrent 80 prosent av beløpet, men Wilson ser seg ikke fornøyd.

De to partene blir dermed ikke enige om den resterende summen, som ligger et sted mellom 800 000 og 1,5 millioner kroner.

Wilsons advokat, Renee Enbom sa i retten denne uken at skuespilleren i fjor tilbød blad-produsenten å løse saken utenfor retten, ved å betale henne 1,5 millioner kroner. Dette skal de ha takket pent nei til.

- Hun endte derfor med å pådra seg en enorm kostnad, sa Enbom, ifølge The Herald.

- Måtte ta det til retten

Det var en svært lettet Wilson som møtte pressen etter at retten ble hevet i fjor sommer.

- Jeg er ikke her fordi jeg er skadet, jeg er her for å renvaske meg selv. Faktumet at juryen enstemmig svarte på alle de 40 spørsmålene i min favør beviser det jeg har sagt hele tida, sa hun til The Guardian.

En jury på seks personer fikk presentert flere magasinartikler og skulle svare på spørsmål om disse. Bestemmelsen gikk i skuespillerens favør.

- Dette var dessverre den eneste måten jeg kunne gå fram mot en såpass stor mediebedrift. Jeg måtte ta dette til retten, sa hun og fortsatte:

- Jeg er et menneske som er veldig komfortabel med meg selv, og jeg følte at den riktige tingen å gjøre her var å gå mot dette selskapet og å bevise hvor ekkel og smakløs deres journalistikk er, sier hun.

Ifølge The Washington Post mente Wilson at Bauer Media også hadde løyet om hallusinasjoner Wilson hadde da hun var malaria-syk, om foreldrenes yrke og om oppveksten hennes.

For noen dager siden la Wilson ut en bursdags-video fra Disneyland på sin egen Instagram, og etter at erstatningssummen ble klar, tvitret hun:

«Jeg ser frem til å kunne hjelpe noen flotte australske veldedige organisasjoner - samt å støtte den australske filmindustrien med erstatningssummen jeg fikk.»​

Les også: - Jeg bor ikke i bilen min

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer