Nils-Ingar Aadne:

­- Fikk en vond følelse inni meg

Den kjente komikeren skrur tiden tilbake til den grusomme dagen da han mistet sin kjære Ida.

MISTET KJÆRESTEN: Nils-Ingar Aadnes kjæreste, Ida Eide, døde av hjertestans i 2018 - bare 30 år gammel. Dette bildet ble tatt under «Idrettsgallaen» på Hamar i 2017. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør

MISTET KJÆRESTEN: Nils-Ingar Aadnes kjæreste, Ida Eide, døde av hjertestans i 2018 - bare 30 år gammel. Dette bildet ble tatt under «Idrettsgallaen» på Hamar i 2017. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2018 opplevde komiker og langrennsløper Nils-Ingar Aadne (38), populært kalt «Nilsi», marerittet da kjæresten hans, Ida Eide, brått døde etter å ha deltatt i et mosjonsløp på Jessheim.

Aadne måtte ta tiden til hjelp, og gradvis kom lysten etter igjen å stå på en scene tilbake. Nå har han skrevet manus til et nytt standupshow i regi av Thomas Giertsen, som har fått navnet «Da var det oss».

TÅREVÅT JOHAUG: I et intervju i programmet Lindmo på NRK, forteller Therese Johaug om tapet av sin venninne Ida Eide. Video: NRK Vis mer

Skjønte at noe var galt

I et intervju med VG forteller 38-åringen nå om det skjebnesvangre døgnet for cirka tre år siden. Mens kjæresten skulle løpe fikk «Nilsi» besøk av en kamerat til fotball på tv.

I pausen sendte han melding til Ida der han spurte hvordan det hadde gått. Det kom ikke noe svar, og da kampen var over hadde hun fortsatt ikke svart.

SNAKKER UT: Nils-Ingar Aadne minnes sin avdøde kjæreste. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SNAKKER UT: Nils-Ingar Aadne minnes sin avdøde kjæreste. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Han prøvde henne gjentatte ganger. Ingen respons. Plutselig ringte Idas mor, og da skjønte han instinktivt at noe var galt.

- Jeg bare kjente det. Jeg fikk en vond følelse inni meg, sier Aadne, som egentlig skulle spille forestilling - «Den spanske flue» på Oslo Nye - den kvelden, til VG.

- Sjokkartet og uforståelig

Han dro til teateret, men fikk beskjed om å bare dra, så han dro til sykehuset.

- Det var sjokkartet og uforståelig. Det ble et kaotisk døgn. Timene var så lange. Jeg satt der og grep etter halmstrå av håp, forteller komikeren, som i løpet av natten fikk beskjed om at tilstanden hennes var dramatisk forverret.

- Vi fikk beskjed om at det ikke kom til å gå bra. Det var sjokkartet. Man får ikke forberedt seg i det hele tatt. På knapt et døgn gikk det fra at alt var normalt til at hun var borte for alltid. Det var uforståelig, forteller Nils-Ingar Aadne.

- Det bare opphørte

I april i fjor var 38-åringen gjest i Ida Fladens (35) podkast «Ida med hjertet i hånden», der han åpenhjertig fortalte om sorgen - i tillegg til sine tanker rundt det å skulle finne kjærligheten på ny etter å ha mistet sin aller nærmeste.

NYE DETALJER: Dokumentaren Caroline Flack: Her Life And Death» begynner snart å rulle på skjermen. Vis mer

I podkasten la ikke Aadne skjul på at det å skulle finne en annen å dele livet med er et tema han har tenkt en del på.

- Jeg er innstilt på at det blir krevende. For det ble jo ikke slutt mellom oss fordi at vi gjorde det slutt, det bare opphørte, fortalte han ærlig i podkasten, og la til at det nok vil kreve mye av den han eventuelt skulle møte også.

Ida Eide døde av hjertestans, og ble bare 30 år gammel.

LES OGSÅ: - Hun må ha kjent «nå er det noe her»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer