Astrid Smeplass:

Fikk en knekk etter at hun gjestet «Skavlan»

Sangfuglen åpner opp om at hun har endret seg og blitt mer selvkritisk det siste året.

HAGLET INN MED KOMMENTARER: Etter at sangstjernen gjestet talkshowet «Skavlan» i mars i fjor, fikk hun kjenne på hvordan det var å få sårende kommentarer. Foto: NRK
HAGLET INN MED KOMMENTARER: Etter at sangstjernen gjestet talkshowet «Skavlan» i mars i fjor, fikk hun kjenne på hvordan det var å få sårende kommentarer. Foto: NRK Vis mer
Publisert

Den trønderske sangstjernen Astrid Smeplass (21), bedre kjent som Astrid S, har alltid holdt kortene tett til brystet når det kommer til privatlivet sitt.

Sangeren, som kom på femteplass i TV 2-programmet «Idol» i 2013, har gjort stor suksess som låtskriver og artist, med sanger som blant annet «Breathe »og «Such A Boy». Tidligere i år stakk 21-åringen av med den gjeve prisen «Årets Spellemann» under Spellemannsprisen.

VANT PRIS: Det var Astrid Smeplass som stakk av med «Årets Spellemann» tidligere i år, og hun ble med det første kvinne på 15 år til å vinne prisen. Foto: NTB scanpix
VANT PRIS: Det var Astrid Smeplass som stakk av med «Årets Spellemann» tidligere i år, og hun ble med det første kvinne på 15 år til å vinne prisen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Selv om hun er i offentlighetens søkelys, er det likevel ikke mange som vet mye om privatlivet hennes.

Nylig gjestet hun podkasten «Ida med hjertet i hånden», med Ida Fladen (32) som programleder, og der åpnet Astrid endelig opp om privatlivet sitt.

Selvkritisk

Til Ida Fladen forteller sangstjernen at hun alltid er blitt ansett som en selvsikker jente, men at selvtilliten det siste året har fått seg en knekk, og at hun er blitt mer selvkritisk.

21-åringen forklarer at hun sliter med usikkerhet og ofte er redd for å si noe dumt eller for å ta ordet i ulike situasjoner.

Dette står i sterk kontrast til hvordan hun var tidligere. Da kunne hun storme inn i rommet i ulike møter, og tok alltid ting på strak arm, forteller hun i podkasten.

POPFENOMEN: Astrid Smeplass har vært en stor del av rampelyset siden hun kom på femtplass i Idol i 2013. Foto: NTB scanpix
POPFENOMEN: Astrid Smeplass har vært en stor del av rampelyset siden hun kom på femtplass i Idol i 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg har prøvd forsiktig å si det til de jeg jobber med, at jeg synes det er annerledes nå med tanke på å gjøre intervjuer og møter, og at jeg kan få skikkelig hjertebank og føle meg overveldet og ofte få lyst til å bryte ut i gråt. Det er litt vanskelig, forteller 21-åringen.

Som en offentlig person har ofte folk sitt å si om en, og på spørsmål fra Ida Fladen om det er noen konkrete episoder Astrid har kjent på, trekker hun frem én spesiell hendelse fra mars i fjor.

Dårlig magefølelse på «Skavlan»

Da gjestet Astrid S nemlig talkshowet «Skavlan», med Fredrik Skavlan (52) som programleder, i forbindelse med sin nye låt «Breathe».

I podkasten forteller 21-åringen at «Skavlan»-besøket skapte reaksjoner blant folk, og at hun hadde en dårlig magefølelse i forbindelse med tv-opptredenen.

Astrid hadde nemlig tatt med seg et keyboard fra barndommen og planen var blant annet å synge karaoke til ABBA, men det ble ikke helt som hun hadde sett for seg.

- Det var bare veldig mange useriøse ting som vi skulle snakke om, og det ble veldig fjasete, forteller hun.

Se et klipp fra «Skavlan»-besøket nedenfor.

- MÅTTE GOOGLE: Astrid S ville imponere sine daværende svigerforeldre, men løgnen slo fort tilbake på artisten, som plutselig befant seg midt i en kattefødsel. Video: NRK Vis mer

Gråt til ansiktet ble hovent

I podkasten forteller Astrid S at det haglet inn ekstremt mange meldinger etter tv-sendingen. Dette var hun absolutt ikke vant med fra tidligere, og det gikk hardt inn på henne.

- Det er sjeldent at jeg har grått over å få kjipe kommentarer, fordi jeg aldri får det, men plutselig var det så sinnsykt mye og jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle takle det. Jeg brast ut i gråt, og gråt til hele ansiktet mitt var hovent, forteller Astrid.

Det som såret 21-åringen mest var at hun opplevde det som at meldingene var rettet mot henne som person, og ikke mot utseendet eller uttalelsene hennes.

- Det var som et slag i magen når jeg fikk kjenne på at folk flirte av meg, og ikke med meg. Folk syntes bare at jeg var en idiot som bare satt og jøglet og tullet, forteller hun.

21-åringen sier videre at hun likevel har vært veldig heldig, som kun har opplevd én episode som har vært vanskelig i løpet av karrieren.

Fikk kjæreste

Det var lenge spekulasjoner om at den unge popkometen hadde fått seg kjæreste, og i fjor kunne 21-åringen endelig bekrefte den gledelige nyheten.

I et intervju med svenske Elle avslørte hun at ryktene var sanne.

- Det er en gutt hjemme i Norge som jeg er sammen med. Men det har jeg ikke sagt til media i Norge. Det er ikke så nytt, men det er egentlig ingen som vet det, sa hun i intervjuet.

Bekreftelsen kom etter at ryktene lenge hadde florert rundt Astrid og «Skam»-stjernen Herman Tømmeraas (21), som nå er i et forhold med Amalie Snøløs (22).

Etter at Astrid fortalte at hun hadde kjæreste ventet flere spent på bilde av paret sammen. Det var ikke før et drøyt halvår senere at popstjernen delte et bilde av sin utkårede på Instagram - på selveste Valentinsdagen.

Astrid S skrev til bildet: «Happy Valentins til min valentine. Jeg liker deg veldig godt.»

Bildet viste Astrid sammen med kjæresten, kajakkpadleren Per Christian Wessel. Fotografiet er en «selfie», som det ser ut som popartisten har tatt selv mens hun kysser mot Pers kinn.

I ettertid har hun delt to bilder av seg selv og kjæresten med følgerne sine på Instagram.

Se dette innlegget på Instagram

Happy valentines to my valentine. I like you alot!

Et innlegg delt av Astrid_S (@astridsofficial)

Se dette innlegget på Instagram

😃 level 100000

Et innlegg delt av Astrid_S (@astridsofficial)

LES OGSÅ: Astrid Smeplass gjør som Kim Kardashian

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer