Amy Hart:

- Fikk drapstrusler av 13-åring

«Love Island»-profilen mottar alvorlige trusler. Nå oppfordrer hun sosiale medier til å ta grep.

VIL HA ENDRNG: Influenser Amy Hart tar et oppgjør med netthets. Foto: Pa Photos/Steve Parsons/NTB
VIL HA ENDRNG: Influenser Amy Hart tar et oppgjør med netthets. Foto: Pa Photos/Steve Parsons/NTB Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at offentlige personer må tåle både det ene og det andre. Alt de gjør blir som regel observert med argusøyne, og hører du til i kategorien «influenser», får man tilbakemeldinger på godt og vondt. Noen ganger sjokkerende vondt.

Britiske Amy Hart (26), som for alvor ble kjent gjennom sin deltakelse i «Love Island» i 2019, er blant dem som stadig er skyteskive for følgerne sine.

Under en høring om påvirkningskultur avslørte hun ifølge Sky News omfanget av hva hun regelmessig mottar i sosiale medier.

- Bør kreve legitimasjon

Hart følges av over 1,1 millioner på Instagram, og under høringen la hun ikke skjul på de mange upassende, og enkelte svært alvorlige, truslene hun får.

- En av drapstruslene jeg fikk kunne spores tilbake til en 13-åring. Tenk hvis det er det de skriver som 13-åringer, på soverommet sitt i foreldrenes hus, hva vil de da gjøre når de er 18 og står på egne bein, sa hun, ifølge avisa.

HETSET: Inger Cecilie Grønnerød har fått flere tilbakemeldinger på sin «Farmen»-deltakelse. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Hart mente videre at for å ha en kanal i sosiale medier, må man vise legitimasjon. For dem under 16 skal dette komme fra foreldrene, syntes hun.

Realityprofilen er også sjokkert over at enkelte meldinger hun mottar ikke bryter med retningslinjene til det sosiale mediet som brukes.

Videre hevdet hun også at hun har sluttet å melde fra om upassende meldinger til både Twitter, Instagram og Facebook. Hart mener nemlig at det aldri blir tatt grep.

Undersøkelsen om påvirkningskultur i sosiale medier ble startet for å se nærmere på mulig mangler i sosiale medier.

- Blir satt ut

Her til lands har blant andre Martine Lunde (25), som ble kjent gjennom «Paradise Hotel», fått merke at det å være et kjent ansikt ikke bare har sine fordeler.

Hun har nemlig tidligere delt åpenhjertig om netthets. Den gang fortalte hun at den groveste kommentarer hun hadde mottatt var: «Jeg håper du dør, ditt avskum».

MOBBING: Kjendisene som har gjestet DBTVs studio på Norway Cup snakker om sine opplevelser med netthets. Video: DBTV Vis mer

- Jeg vet at flere i bransjen har følt på det samme, og at det har kommet inn ekstra mye netthets den siste tiden. Jeg har fått det både i innboksen på Instagram, i kommentarfeltet på bildene mine og på TikTok, fortalte hun til Se og Hør.

Videre forklarte influenseren, som har vært programleder for den konkurransedrevne realityserien «Glow Up» og vært en av profilene i «Bloggerne», at de fleste kommentarene gikk på utseendet hennes.

- Jeg blir litt satt ut, i hvert fall når noen ønsker at du skal dø. Men samtidig går det ikke veldig inn på meg. Det jeg tenker mest på er at foreldre burde passe litt mer på barna sine. Det er barn disse kommentarene kommer fra, sa hun om hvordan hun føler seg etter å ha mottatt slike kommentarer.

- Hadde foreldrene sett disse kommentarene hadde de ikke vært så stolte tror jeg, fortsatte hun.

LES OGSÅ: - Håper det går fort over

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer