SPÅDDE DØDEN: - Det er tragisk. Tilstanden hans er bare helt ute, jeg blir overrasket hvis han holder seg levende i mer en seks måneder framover, hevdet en kilde i januar. Foto: All Over Press
SPÅDDE DØDEN: - Det er tragisk. Tilstanden hans er bare helt ute, jeg blir overrasket hvis han holder seg levende i mer en seks måneder framover, hevdet en kilde i januar. Foto: All Over PressVis mer

Fikk dødsdom 6 måneder før han døde

- Påstandene er fullstendig fabrikkerte, sa Jackos talsperson i januar.

SEHER.NO: En hel verden sørger etter at det i forrige uke ble kjent at verdens desidert største pop-ikon, Michael Jackson, er død - 50 år gammel.

Obduksjonsrapporten er fortsatt ikke klar, og dødsårsaken er dermed ikke hundre prosent klarlagt. Det som i hvert fall er sikkert er at ikke alltid like pålitelige National Enquirer i januar måned skrev en sak der en kilde hevdet at Jacko bare hadde seks måneder igjen å leve. Nesten nøyaktig et halvt år etterpå ble død-spådommen altså en sannhet.

"Jacksons helse og pilleavhengighet har sunket til et punkt hvor døden kan inntreffe allerede innen seks måneder", skrev avisen i januar i år.

- Det er tragisk. Tilstanden hans er bare helt ute, jeg blir overrasket hvis han holder seg levende i mer en seks måneder framover, hevdet en kilde.

Ifølge forfatteren Ian Halperin led Jackson av den arvelige sykdommen Alfa1-antitrypsinmangel, en sykdom som ifølge Pasienthåndboka kan føre til økt bindevevsdannelse i lever og/eller lunger - noe som igjen kan medføre utvikling av kronisk leversykdom og/eller kronisk lungesykdom.

Sykdommen kan også være potensielt dødelig.
Medisineksperter advarte på samme tid sangeren mot den langvarige avhengigheten av morfin og Demorol.

Ifølge lungespesialisten Dr. Len Horovitz, som behandlet popkongen for dehydrering i 1999, måtte Michael være svært forsiktig hvis han faktisk hadde Alfa1-antitrypsinmangel.

- Sykdommen kan føre til lungebetennelse og leveren kan også bli påvirket. Hvis Jackson har denne sykdommen må han også være utrolig forsiktig med pillebruk, særlig morfin eller smertestillende, fordi de forverrer problemet.

Og:

- De forårsaker ikke sykdommen, men de kan ødelegge pusten og dermed bli svært farlige for ham, sier Horovitz, som frykter popstjernen kan bli nødt til å gjennomgå en lungetransplantasjon.

Kort tid etter sjokkuttalelsene kom imidlertid Michaels offisielle talsperson, Dr. Thorne i LA-byrået Scoop Marketing, med en avkreftelse av det hele, og omtalte det som oppspinn i et forsøk på å skaffe PR for en uautorisert biografi.
- Forfatterens påstander vedrørende herr Jacksons helse er fullstendig fabrikkerte. Jacksons helse er god, og han er i sluttforhandlinger sammen med et stort underholdningsselskap og tv-selskap angående en verdensturné og en rekke spesielle opptredener, var blant det Thorne sa.

25. juni 2009 kom nyheten om at Micael Jackson hadde dødd på vei til sykehuset...
Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: - Han er faren til Jacksons barn