«Farmen»-Maymona:

Fikk dødsbudskap på gården

Det blir sterke scener når én av deltakerne får beskjed om at hun har mistet én av sine aller nærmeste. Så forsvinner hun ut av programmet. - Brutalt, sier hun selv.

DØDSBUDSKAP: Maymona trekker seg fra «Farmen» etter å ha fått høre om farens dødsfall. Bilder: TV 2. Video: Rød Løper. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag var det pastor Erlend Indergaard (53) som måtte forlate «Farmen», etter å ha blitt slått klart av Henrik Eijsink (26) i den nye øvelsen «Sekken».

Noen jublet for utfallet, andre ikke - men det tok ikke lang tid før søndagens tvekamp ikke lenger betød så mye i den store sammenhengen. En ny uke, den femte i rekken, har nemlig så vidt begynt når én av deltakerne får en trist beskjed som sjokkerer samtlige på gården - også TV 2 og produksjonsselskapet Strix.

Men aller mest deltakeren selv.

Dramaet skjer i tirsdagens episode, og inneholder sannsynligvis de sterkeste scenene som noensinne er vist gjennom «Farmens» 18 sesongers lange historie.

Får dødsbudskap

Deltakerne aner fred og ingen fare, men plutselig får én av dem, Maymona Mohamed (26), beskjed fra produksjonen om at hun må bli med ut av gården.

Noe hadde skjedd på utsiden.

Hun får kort tid etter ringe sin bror, som på tragisk vis kunne fortelle at hennes far brått og brutalt er revet bort. En gråtende og tydelig preget Mohamed kommer litt senere tilbake til gården for å ta farvel med de gjenværende deltakerne.

- Jeg har mistet pappa, sier hun mens hun tårevåt klemmer Hanne Mathea Friis (22) og Ivana Miric (28) i det som må sies å være scener av meget hjerteskjærende slag.

ROMANSE: Det tok ikke lange tiden før deltakerne på årets Farmen kunne avsløre de første Farmen-flørtene. Video: TV 2 / Klaus Fjellro. Vis mer

Den gråtkvalte 26-åringen forsvinner en tur inn i huset før hun naturlig nok forlater gården for godt.

- Det var utrolig vondt å se. Rett og slett, sier Henrik Eijsink (26) i episoden.

- Brutalt

Han er imidlertid ikke alene om å være preget av hendelsen. Det virker samtlige på Li gård å være.

- Hun var en pappajente, og det var sterkt å se Maymona i den forfatningen og vite at hun har en krevende tid foran seg, fastslår en lavmælt Bente Rabba (54) like etter, før Andrea Rosli (24) også er blant dem som sier noe rundt det som nettopp har skjedd.

- Alle blir preget av en sånn hendelse og en sånn beskjed. Jeg kan ikke engang tenke meg hvor ille det var for henne selv. Denne dagen kommer til å være med meg resten av livet mitt, bedyrer hun alvorlig.

TRIST BESKJED: - Brutalt, sier Maymona Mohamed selv om beskjeden hun fikk under TV-innspillingen. Foto: TV 2
TRIST BESKJED: - Brutalt, sier Maymona Mohamed selv om beskjeden hun fikk under TV-innspillingen. Foto: TV 2 Vis mer

Se og Hør har visst om denne hendelsen i flere uker allerede, og har hatt tett dialog med TV 2 om Mohameds ønsker nå i ettertid. Hun er klar på at hun ikke vil gå i detalj om hva som har skjedd - av hensyn til familien.

- Pappa og jeg hadde et nært forhold, og det var brutalt å få beskjeden om dødsfallet mens jeg var inne på «Farmen». Da var selvsagt det aller viktigste for meg å komme meg hjem til familien min, sier hun til Se og Hør.

- Sjokkerende

Programmets store finale ble spilt inn så sent som søndag i forrige uke. Til stede var også «Farmen»-Maymona, som i samråd med kanalen var ordknapp overfor Se og Hør om det triste budskapet hun fikk under innspillingen.

Hun la likevel ikke skjul på at hendelsen har satt dype spor.

UTE: Det gikk ikke helt etter planen da Einar Lund ba om å bli førstekjempe i «Farmen». Video: «Farmen»/TV 2. Vis mer

- Det var sjokkerende å få en sånn melding mens man er midt i innspilling og isolert fra familien. Det var veldig utfordrende, fortalte hun.

- Og hvordan går det med deg nå?

- Det går bra, både med meg og familien min.

SJOKKERTE ØYENVITNER: Robert Michael Scott, som nettopp har kommet inn fra «Torpet», Hanne Mathea Friis, Henrik Eijsink og Stine Engen er alle sterkt preget av hendelsen i tirsdagens episode. Foto: TV 2
SJOKKERTE ØYENVITNER: Robert Michael Scott, som nettopp har kommet inn fra «Torpet», Hanne Mathea Friis, Henrik Eijsink og Stine Engen er alle sterkt preget av hendelsen i tirsdagens episode. Foto: TV 2 Vis mer

TV 2: - Produsenten kom inn

Programdirektør i TV 2, Kathrine Haldorsen, sier til Se og Hør at det viktigste i situasjonen var å ta vare på Mohamed når beskjeden kom.

- Vi har et solid støtteapparat rundt produksjonen, og i dette tilfellet var det produsenten og psykologen som er knyttet til «Farmen» som gikk inn på gården og sørget for at Maymona kunne få snakke med en av sine aller nærmeste.

Haldorsen fortsetter:

- Det var viktig for både oss og familien at det var én i den nærmeste familien som overbrakte selve dødsbudskapet. Dernest var det prioritert å tilrettelegge for at hun raskest mulig kunne få reise hjem til familien slik at de kunne være sammen i sorgen.

UTE: Etter å ha tapt tvekamp på «Farmen» ankommer Einar Lund «Torpet». Der blir han ikke lenge. Video: TV 2/«Farmen» Vis mer

LES OGSÅ: Setter ytterligere fart på ryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer