Fikk dødsbudskap midt i TV-innspilling

- Det er tragisk, sier Hallvard Flatland.

HOLDER FOKUS: - Når man leser det har man jo sine tanker, men vi har en jobb vi skal gjøre - å det må vi gjøre uansett. Det ville Knut gjort, og det gjør også vi, sier Hallvard Flatland, som her er avbildet sammen med medprogramleder i «Landskampe Foto: Anders Myhren/Seher.no
HOLDER FOKUS: - Når man leser det har man jo sine tanker, men vi har en jobb vi skal gjøre - å det må vi gjøre uansett. Det ville Knut gjort, og det gjør også vi, sier Hallvard Flatland, som her er avbildet sammen med medprogramleder i «Landskampe Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer
Se videointervjuet med Hallvard Flatland nederst i saken!
 
SEHER.NO: Tirsdag kom nyheten om at NRK-profilen Knut Olsen er død. Olsen døde av kreft etter kort tids sykeleie, og etterlater seg kone og fem barn.

I svenske Åre er den folkekjære, norske programlederen Hallvard Flatland (53) i full gang med innspillingen av «Landskampen», der han fungerer som programleder sammen med Marte Kaasa Arntsen (31). Midt i innspillingen fikk Flatland beskjed om at TV-kollegaen var død.

- Jeg visste at Knut var syk, så det kom ikke som noe sjokk at han gikk bort. Men uansett er det jo tragisk at man går bort når man bare er 57 år. Det gir en jo tanker om hvor viktig det er å leve mens vi lever, sier Hallvard Flatland når Seher.no møter ham på det populære, svenske skistedet.
 
Flatland legger ikke skjul på at han synes det er trist at Olsen til slutt altså måtte gi tapt mot kreften. NRK-kjendisen var nemlig ikke hvem som helst for «Landskampen»-programlederen.

- Jeg kjente Knut godt fra min tid i NRK. Vi var både gode kolleger, og hadde noen harde fighter på squashbanen. Så vi kjente hverandre, ja, forteller han.

- Har dødsbudskapet preget deg i disse dagene, Hallvard?

- Når man leser det har man jo sine tanker, men vi har en jobb vi skal gjøre - å det må vi gjøre uansett. Det ville Knut gjort, og det gjør også vi, sier han.

Knut Olsen startet som journalist i 1980 i Nordlands Framtid, og begynte i NRK i 1983. Han ble etter hvert en høyt respektert, men også kontroversiell debattleder. Han var ofte kritisert for sin pågående stil, og ble i løpet av sin tid som programleder blant annet utsatt for en kampanje kalt «Stopp Knut Olsen!».

Til Seher.no uttalte flere profilerte TV-navn seg tirsdag om Olsens bortgang. En av dem var NRKs eget nyhetsanker, Einar Lunde.

- Knut var en særdeles intelligent og dyktig person, og en varm og god kollega. Han var en som trådte til for oss andre, når vi trengte det som mest. Vi er jo en gruppe programledere som trenger hverandre, og han sto på for alle, fortalte en gråtkvalt Lunde.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Holdt kreftsykdommen skjult  

Se videointervjuet med Hallvard Flatland her:HOLDER FOKUS: - Når man leser det har man jo sine tanker, men vi har en jobb vi skal gjøre - å det må vi gjøre uansett. Det ville Knut gjort, og det gjør også vi, sier Hallvard Flatland, som her er avbildet sammen med medprogramleder i «Landskampe Foto: Anders Myhren/Seher.no
HOLDER FOKUS: - Når man leser det har man jo sine tanker, men vi har en jobb vi skal gjøre - å det må vi gjøre uansett. Det ville Knut gjort, og det gjør også vi, sier Hallvard Flatland, som her er avbildet sammen med medprogramleder i «Landskampe Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer