Ute av «Farmen»:

Fikk dødsbudskap etter exiten

Simon Tronstad Jacobsen røk ut av onsdagens «Farmen». Like etter fikk han en beskjed som gjorde situasjonen enda mer trist.

FJERDEPLASS: Fire ble til tre i den aller siste konkurransen før finaledagen på «Farmen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den store «Farmen»-finalen nærmer seg med stormskritt. Tirsdag var det Heidi Persdatter Greiner (55) og Kåre Gunnar Skaret Bjøringsøy (36) som måtte forlate konkurransen. Onsdag måtte enda én, Simon Tronstad Jacobsen (23), pakke sekken sin og dra.

Det etter en tredelt gårdskonkurranse som innebar matlaging, hinderløype med hest, samt tørrmuring. I den siste delen ble til slutt Heidi Lereng (24) for sterk.

Dermed er det nevnte Lereng, Tonje Frigstad (21) og Daniel Engeli Godø (30) som skal gjøre opp i søndagens episode. Én av disse vinner altså «Farmen 2021».

BARE NESTEN: To deltakere måtte forlate «Farmen»-gården på den første dagen av finaleuka. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Flaut

Hjemsendte Simon Tronstad Jacobsen var en slagen mann etter å ha endt på fjerdeplass i programmet.

- Det er litt flaut. Men jeg taper mot en som er bedre enn meg, så da får jeg bare leve med det. Selv om det er jævlig irriterende å ryke rett før finalen, medgir han overfor Se og Hør.

UTE: Simon Tronstad Jacobsen tok seg ikke videre i «Farmen». Etterpå fikk han en beskjed som gjorde situasjonen enda mer trist. Foto: Alex Iversen / TV 2
UTE: Simon Tronstad Jacobsen tok seg ikke videre i «Farmen». Etterpå fikk han en beskjed som gjorde situasjonen enda mer trist. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Han forklarer:

- Det er mest flaut fordi folk så på meg som favoritt. Ut fra det man ser på TV skjønner jeg det, men selv anså jeg aldri meg selv som favoritt i noe som helst. Før jeg gikk inn kunne jeg ingenting av det vi drev med på «Farmen», men jeg lærte ganske fort og fikk dreisen på mye. Denne gangen underpresterte jeg veldig.

«FARMEN KJENDIS»: De første bildene byr på både tårer og dramatikk. Se hele portrettprogrammet på TV 2 i kveld, onsdag, kl. 22.40. Video: TV 2 Vis mer

Fikk trist beskjed

- Følte du deg sikker på å gå videre fra gårdskonkurransen?

- Nei, det gjorde jeg ikke. Men jeg følte at alle andre følte at jeg var sikker på det. Alle anså meg som favoritt i den siste konkurransen siden jeg hadde bygd en mur tidligere. Men jeg hadde aldri bygd en varde før, selv om jeg likevel hadde trua på meg selv.

KAN VINNE: Heidi Lereng vant onsdagens tørrmuring, og er dermed én av tre som fortsatt kan vinne «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2
KAN VINNE: Heidi Lereng vant onsdagens tørrmuring, og er dermed én av tre som fortsatt kan vinne «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Matlagingskonkurransen fant sted dagen før de to andre øvelsene deltakerne måtte gjennom. Til Se og Hør forteller 23-åringen at følte seg helt merkelig i kroppen etter matlaginga.

- Jeg var rar i hodet, en følelse av at noe ikke stemte. Og det var for så vidt sant, for da jeg kom ut fikk jeg beskjed om at bestefaren min er død.

ALVORLIG SKADD: Farmen-Kåre Skaret Bjøringsøy ble alvorlig skadd i en arbeidsulykke. Video: Tor Lindseth Vis mer

- Nesten litt vondt

«Farmen»-deltakeren sier at han, selv om han som oftest la seg seint inne på gården, la seg supertidlig den kvelden - at han følte seg helt ute.

- Det var en følelse jeg aldri har kjent på før. Hva det var, vet jeg ikke. Det hadde jeg jo dessverre rett i. Men det var ikke derfor jeg tapte, understreker Jacobsen, som hadde et svært nært forhold til sin bestefar.

- Ja, jeg var hans første barnebarn, også. Bestefar har vært et forbilde for meg hele livet. Så da jeg kom hjem var jeg mye med familien min, og så gjennomførte vi en veldig fin begravelse. Det er trist når noen i familien går bort.

FINALEKLARE: Daniel Engeli Godø, Heidi Lereng og Tonje Frigstad er trekløveret som skal gjøre opp seg imellom i finaleprogrammet søndag. De viste alle følelser da Simon Tronstad Jacobsen onsdag måtte reise hjem. Foto: Alex Iversen / TV 2
FINALEKLARE: Daniel Engeli Godø, Heidi Lereng og Tonje Frigstad er trekløveret som skal gjøre opp seg imellom i finaleprogrammet søndag. De viste alle følelser da Simon Tronstad Jacobsen onsdag måtte reise hjem. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Det er ingen hemmelighet at han og meddeltaker Tonje Frigstad har fått et svært nært forhold underveis i «Farmen»-innspillingen, og også i tida etterpå. Frigstad reagerte naturlig nok sterkt da hennes aller nærmeste der inne plutselig var ute av programmet.

- Det var helt merkelig. Jeg begynte å skjelve, og det ble så mange følelser på én gang. Jeg visste ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg. Samtidig var jeg så stolt av Heidi, jeg var veldig glad på hennes vegne - men det å se Simon gå ut fra gården gjorde nesten litt vondt, sier Frigstad til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Venstre øyelokk fungerer knapt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer