STOLTE FORELDRE: Ekteparet Fridtjov Såheim og Henriette Steenstrup har to barn sammen, Ebba og Billy. Foto: SCANPIX
STOLTE FORELDRE: Ekteparet Fridtjov Såheim og Henriette Steenstrup har to barn sammen, Ebba og Billy. Foto: SCANPIXVis mer

Fikk dødsangst da hun ble mor

- Grusomt! sier Henriette Steenstrup.

SEOGHØR.NO: «Torsdag kveld fra Nydalen»- og «Nårje»-skuespiller Henriette Steenstrup (39) er for tiden aktuell med boka «Verdens beste mamma - NOT». Boken er basert på spalten hennes i bladet Kamille.

I et portrettintervju med bladet avslører den populære skuespilleren, som har barna Ebba (6) og Billy (2) med ektemannen Fridtjov Såheim (45), at hun fikk dødsangst da hun ble mamma.

- Det er sånn naturen har innretta oss. Barn må passes på, ellers kan de faktisk dø. Da Ebba ble født handla jeg ekstremt mange ting på Babyshop - som jeg ikke har brukt en eneste gang. Hvis jeg for eksempel får høre i ettertid at Babybjørn er feil å bruke, får jeg dødsangst. Og tenker at barnet mitt er ødelagt for livet. Men på nummer to var jeg mer avslappa. Han har ikke fått én ting, han. Ikke en leke, sier hun.

Det hele toppet seg da Ebba i høst begynte på skolen, og dødsangsten vokste til nye høyder.

- Grusomt! Mye verre enn å sette et barn til verden. Det er oppfølging på et helt annet liv. Plutselig er hun seks år og skal gå på en skole med 600 elever, hun skal skaffe seg venner, fungere sosialt og skjønne at lekser er noe man driver med, forteller Steenstrup.