Annika Momrak:

Fikk diagnose i voksen alder

- Mange av de tingene jeg sliter med er veldig vanlig.

ÅPENHJERTIG: Annika Momrak deler åpent om diagnosen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ÅPENHJERTIG: Annika Momrak deler åpent om diagnosen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

23 år gamle Annika Momrak har de seneste årene markert seg som programleder, både for «Melodi Grand Prix», «P3 Gull» og nå i NRK-programmet «Norske Beefer».

Når hun gjester podkasten «Åpen journal», som er ledet av ekteparet Katarina Flatland (33) og Harald Dobloug (33), er det derimot noe helt annet som ble et tema.

- For halvannet år siden så ble jeg diagnostisert med ADHD, i voksen alder, forteller Momrak åpenhjertig i episoden.

ÅPEN: I en episode av «En kveld hos Kloppen» avslørte TV-personlighet og skuespiller Håvard Lilleheie at han fikk ADHD-diagnosen i voksen alder. Foto: TV 2 Vis mer

Hun forteller videre at hun «har slitt med sine ting» i oppveksten, og viser til at hun blant annet synes struktur og rutiner er vanskelig, men at hun ikke trodde det bunnet seg i nettopp ADHD.

- Og så vet jeg jo at mange av de tingene jeg sliter med er veldig vanlig og helt menneskelig å slite med. Det er jo vanlig å synes at livet kan være overveldende noen ganger, men så har det etter hvert kommet til et punkt hvor det har gått så mye utover livet mitt.

Videre forteller programlederen at hun gjennom sin tid på skjermen, både da karrieren startet på YouTube og senere, har fått flere spørsmål om hun hadde ADHD- noe hun da hadde avfeid.

Likevel var det nettopp en melding fra en følger som fikk henne til å komme inn på tanken. Følgeren fortalte at vedkommende selv hadde diagnosen, og lurte på om dette kanskje var tilfellet også for Momrak.

DIAGNOSE: Sara Emilie Tanberg deler åpent om diagnosen i «Bloggerne». Video: TV 2/Rød Løper. Vis mer

- Jeg visste ikke at ADHD også kunne se sånn ut. Og så tenkte jeg at da får jeg ta det her med legen min og så får jeg se, og da tar hun meg veldig på alvor. Så gikk det et halvt år til et år, og så hadde jeg fått diagnosen, da.

Momrak uttrykker at det var fint å endelig få bekreftet hva det var, og forteller at det har hjulpet henne å være snillere med seg selv.

Det har foreløpig ikke lyktes Se og Hør å komme i kontakt med Annika Momrak.

LES OGSÅ: - Smertene er psykisk utmattende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer