Fikk depresjon etter TV 2-bråket

- På egen hånd har jeg klart å ødelegge min egen TV-karriere.

TUNG TID: Frithjof Wilborn snakket i går offentlig om den tunge tiden rundt bruddet med TV 2 for første gang. Foto: Se og Hør
TUNG TID: Frithjof Wilborn snakket i går offentlig om den tunge tiden rundt bruddet med TV 2 for første gang. Foto: Se og Hør Vis mer
SEHER.NO: Frithjof Wilborn (47) har ligget lavt etter at han i fjor fikk beskjed fra daværende TV 2-sjef Kåre Valebrokk om at han ikke lenger var ønsket som en av kanalens profiler.

Grunnen skal ha vært flere brudd på kanalens regler, blant annet feilaktig føring av reiseregninger, sponsing av klær som han brukte i programmet "Skaperen", og at Wilborn skal ha takket ja til en Thailandtur med familien, som ble sponset av ukebladet Her og Nå.

Under en tale til reiseorganisasjonen HSMAI i går snakket han for første gang ut om den dramatiske TV 2-exiten og hevdet at nedturen først og fremst var hans egen skyld.

Tung tid

- Jeg syntes det var tungt. Man var vant til at alt ordnet seg for meg. Jeg trodde at dette også skulle gjøre det. Jeg innså imidlertid fort at nå hadde jeg ødelagt for meg selv. Det måtte jeg tåle. Jeg må imidlertid ikke tåle at personalsaken ble en offentlig hendelse, der TV 2 både sto for lekkasjer til media og at det på TV 2s egen tekst-TV sto at jeg var ferdig i TV 2 før jeg faktisk var det, sa han til forsamlingen, ifølge Dagbladet.

Wilborn la heller ikke skjul på at det har vært tøft å venne seg til sin nye tilværelse.

- Fikk depresjon

- Jeg er en sosial fyr og var vant til et fellesskap. Plutselig skulle jeg skape en jobb og fremtid alene. Det har ikke vært lett, og jeg har gjennom høsten gått gjennom en depresjon der jeg kuttet kontakt med både venner og familie, unnlot forpliktelser på flere plan - også økonomisk, sa  han åpenhjertig fra talerstolen i Oslo kongressenter.

Wilborn avslørte at han i tiden fremover blant annet vil jobbe som journalist for et svensk forlag.

- Isolert sett var hver og en sak ikke stor nok til å få sparken i TV 2. Men setter man det i sammenheng, er det definitivt nok. Det var ikke mer enn rett og rimelig at jeg måtte ut, sa han ifølge Dagbladet.

- Jeg er like lykkelig nå, som da jeg var på topp, selv om jeg selvsagt ikke er glad for den store smellen, sa han fra scenen.

Har du et kjendistips? Send det til seher@seher.no! Eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Her går Giskes grense