Runar Søgaard:

Fikk bytte fengsel: - Dette føles mye bedre

Tv-profilen fikk ønske oppfylt av Kriminalomsorgen.

SKAL SONE: Runar Søgaard skal i fengsel. Foto: Morten Eik/Se og Hør
SKAL SONE: Runar Søgaard skal i fengsel. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer
Publisert

Tv-profil og tidligere predikant Runar Søgaard (54) ble i sommer dømt til fengsel for skattesnusk. Han anket helt til svensk høyesterett, men der ble anken avvist. Han må derfor sone ett år og åtte måneder i fengsel for skatteunndragelse og ulovlig bokføring.

Svenske Aftonbladet skriver at Søgaard skal sone dommen på den åpne anstalten Svartsjö i Ekerö kommune. Det til tross for at han i utgangspunktet hadde fått tildelt en annen anstalt.

«Han ønsket å bli plassert i Svartsjö for å være nær sine to små sønner, som han har delt omsorg for. Familiesituasjonen betyr mye for ham, så vel som barna», skriver Kriminalomsorgen i sin beslutning, ifølge avisa.

- Det er fint, barna mine er det viktigste i livet. Jeg har delt foreldrerett til barna mine, så dette føles mye bedre, sier Søgaard selv til Aftonbladet.

Han har en voksen sønn sammen med ekskona Carola Häggkvist. Han har også to sønner med sin andre ekskone Jessica Søgaard.

KRANGEL: Runar Søgaard ble beskyldt for å ha kalt Abubakar Hussain for en «negerbolle» i «Camp Kulinaris». Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

Videre forteller han at han ønsker å bruke tida i fengselet på å skrive. Han ga i fjor ut boka «Gud gav oss to bud - jeg har brutt ni av dem». Terningkastet fra Dagbladets anmelder ga ett øye, og totalslakt. Likevel forteller Søgaard at han har tre bøker til på blokka, som han vil jobbe med i fengsel.

Dette er saken

De siste åra har eks-kjendispredikantens økonomiske vansker vært et hett tema i pressen. I fjor sommer ble det kjent at 54-åringen hadde svimlende 3,8 millioner i utestående gjeld - og at namsfogden i Sverige hadde tatt et gevær og en jukeboks i pant.

I september i fjor ble det kjent at han ennå ikke hadde kommet seg ut av den økonomiske hengemyra. Expressen skrev nemlig den gang at 54-åringen fortsatt står i milliongjeld til svenske myndigheter - og gjelda har ikke blitt mindre.

Avisa skrev at eks-predikanten ble jaget av den svenske namsmannen for en registrert gjeld på totalt fem millioner svenske kroner. Deler av gjelda er knyttet til ulike selskaper, mens det svenske skattevesenet også krever nærmere 1,8 millioner av 54-åringen.

SER IKKE SLIK UT: Amadeus Søgaard, sønnen til Runar Søgaard og Carola Häggkvist, har blitt en voksen mann. Sjekk hvordan han ser ut i dag! Vis mer

Milliongjelda har omfattet alt fra bankkrav til individuell gjeld, til ubetalte bompasseringsavgifter.

Namsfogden skal de siste åra ha søkt om å få tilgang til håndhevbare eiendeler hos tv-profilen, uten hell, og regningen skal i mellomtida ha vokst seg stadig større, hevdet avisa i fjor.

Søgaard var også involvert i en pengekrangel i 2009, der han blant annet troppet opp i en bryllupsbutikk og pøste 13 000 femtiøringer ut på gulvet.

LES OGSÅ: Dropper brorens feiring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer