Runar Søgaard:

Fikk bytte fengsel: - Dette føles mye bedre

Tv-profilen fikk ønske oppfylt av Kriminalomsorgen.

SKAL SONE: Runar Søgaard skal i fengsel. Foto: Morten Eik/Se og Hør
SKAL SONE: Runar Søgaard skal i fengsel. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer
Publisert

Tv-profil og tidligere predikant Runar Søgaard (54) ble i sommer dømt til fengsel for skattesnusk. Han anket helt til svensk høyesterett, men der ble anken avvist. Han må derfor sone ett år og åtte måneder i fengsel for skatteunndragelse og ulovlig bokføring.

Svenske Aftonbladet skriver at Søgaard skal sone dommen på den åpne anstalten Svartsjö i Ekerö kommune. Det til tross for at han i utgangspunktet hadde fått tildelt en annen anstalt.

«Han ønsket å bli plassert i Svartsjö for å være nær sine to små sønner, som han har delt omsorg for. Familiesituasjonen betyr mye for ham, så vel som barna», skriver Kriminalomsorgen i sin beslutning, ifølge avisa.

- Det er fint, barna mine er det viktigste i livet. Jeg har delt foreldrerett til barna mine, så dette føles mye bedre, sier Søgaard selv til Aftonbladet.

Han har en voksen sønn sammen med ekskona Carola Häggkvist. Han har også to sønner med sin andre ekskone Jessica Søgaard.

Videre forteller han at han ønsker å bruke tida i fengselet på å skrive. Han ga i fjor ut boka «Gud gav oss to bud - jeg har brutt ni av dem». Terningkastet fra Dagbladets anmelder ga ett øye, og totalslakt. Likevel forteller Søgaard at han har tre bøker til på blokka, som han vil jobbe med i fengsel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.