GIKK NED TI KILO: Sandra Lura raste ned i vekt som følge av Robinsonoppholdet. Nå har hun kommet seg tilbake i matchvekt ved hjelp av trening og spesialdiett. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no
GIKK NED TI KILO: Sandra Lura raste ned i vekt som følge av Robinsonoppholdet. Nå har hun kommet seg tilbake i matchvekt ved hjelp av trening og spesialdiett. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.noVis mer

Fikk bulimi av Robinson

Modellen Sandra Lura fryktet at hvert måltid skulle bli det siste etter at hun kom hjem.

SEHER.NO: Sandnes-jenta Sandra Lura (23) fikk mange lattermilde reaksjoner da hun i forrige uke ankom årets Robinsonekspedisjon på TV3 med en dildo som personlig eiendel.

Men etter at hun kom hjem fra TV-innspillingen har livet vært alt annet enn muntert for den 23 år gamle modellen.

Hardkjøret i Malaysiaheten - med kun minimale matrasjoner - førte ifølge Sandra til store spiseforstyrrelser.

- Etter at jeg kom tilbake fikk jeg bulimi. Jeg spiste alt jeg kom over, helt til jeg kastet opp. Det var en ubehagelig opplevelse, spesielt siden jeg har jobbet som modell i flere år, men aldri hatt noen problemer med mat, sier hun til Seher.no.

Da hun dro ned til Malaysia, veide Sandra 65 kg, men i løpet av Robinsonekspedisjonen gikk hun ned hele 10 kg, noe som kom som et sjokk da hun så seg i speilet.

- Jeg har alltid vært stolt av å ha litt former på kroppen. Jeg tror nok Robinsonoppholdet gjorde meg ubevisst nervøs for at jeg aldri skulle få spise meg mett igjen. Derfor begynte jeg å spise altfor mye hver gang anledningen bød seg.

- Jeg husker at det slukte et taco-måltid med en gang jeg kom tilbake til Norge. Jeg spiste og spiste, lenge etter at jeg var mett. Etter hvert begynte familier og venner å reagere, sier Lura åpenhjertig til Seher.no.

I likhet med de andre deltakerne i Robinsonekspedisjonen fikk hun tilbud om psykologhjelp etter øyoppholdet, men dette avviste hun fordi hun ikke følte at hun hadde noe problem.

En spesialdiett fra treningssentret SATS i Stavanger, hvor hun trener daglig, ble redningen for Sandra.

- De satte meg opp et treningsprogram med personlig trener og en diett spesielt for meg. Nå føler jeg at jeg har kontroll. Jeg spiser seks måltider om dagen og trener regelmessig. Vekten er oppe igjen i 63 kg, og jeg føler meg sunn, sier Sandra Lura.

Modellen er ikke den eneste som har fått helseproblemer etter å ha vært med i "Robinsonekspedisjonen".

Glamourmodellen Cathrine Aschim måtte gi seg etter kort tid i fjorårets utgave av den populære realityserien, etter at vekten raste ned til 36 kg, mens finalist George Stephen Vaz fortsatt sliter med hodesmerter.

- Jeg som knapt har spist en hodepinnetablett før, tygger nå gjennom en pakke Ibux i uka. I tillegg har jeg smerter i høyre side av kroppen, sa George i fjor til Seher.no etter at han både ble rammet av lyn og svimte av på Robinsonøya.

Informasjonskonsulent Line Vee Hanum i TV3 hevder TV-kanalen gjør det de kan for å ta vare på Robinson-deltakernes helse.

- Alle deltakere må levere helseattest før de drar, og blir sjekket av lege på øya. Vi tilbyr dem også psykolog i etterkant, og er åpne for henvendelser hvis de har problemer.

- Det er ingen hemmelighet at man blir utfordret når man er med på reality-TV, og selv om vi informerer grundig på forhånd, er det alltid noen som blir overrasket, sier hun til Seher.no.

"Robinsonekspedisjonen" ser du søndager kl 20.00 på TV3.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.


LES OGSÅ: Robinson-Christer: - Fjerner jeg skjegget, går kona fra meg