Fikk brudd i ansikt, hode og nakke

Bellona-sjef Frederic Hauge ble slått ned da han forsøkte å hjelpe sønnen. Snakker ut for første gang.

SLÅTT NED: Bellona-sjef Frederic Hauge ble i slutten av november brutalt angrepet av to sykkeltyver utenfor sin leilighet i Oslo. Hendelsen resulterte i bruddskader i ansikt, hodet og nakken.  Foto: Se og Hør
SLÅTT NED: Bellona-sjef Frederic Hauge ble i slutten av november brutalt angrepet av to sykkeltyver utenfor sin leilighet i Oslo. Hendelsen resulterte i bruddskader i ansikt, hodet og nakken. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I slutten av november måtte Bellona-sjef Frederic Hauge på sykehus, etter at han ble brutalt slått ned utenfor sin egen leilighet i Oslo av tyver som forsøkte å stjele familiens sykler.

Nå snakker den profilerte miljøvernforkjemperen for første gang ut om det alvorlige angrepet natt til 28. november i fjor, som resulterte i brudd i både ansikt, hode og nakke, samt to ukers innleggelse på sykehus.

I fredagens VG forteller Hauge at han og sønnen (21) oppdaget at to sykkeltyver hadde brutt seg inn i bakgården og forsøkte å stjele syklene deres. Sønnen, som var raskest av de to, skal ha stormet ut av leiligheten for å stanse tyvene, tett etterfulgt av Hauge.

- Da jeg kom ut så jeg at den ene tyven angrep sønnen min. Jeg skrek til og ville hindre den andre kjeltringen - som var noe større - i å bli med på angrepet på min sønn. Det var en veldig ekkel situasjon, sier Hauge til VG.

Ifølge Hauge var han aldri i noe direkte slagsmål og slo heller ikke til noen av tyvene. Det hele skal ha resultert i en krangel, hvor de skal ha blitt enige om å ikke slåss. Før Bellona-sjefen visste ordet av det slo imidletid den ene tyven ham hardt i ansiktet, og deretter ble alt svart. 

Dermed måtte sønnen gripe inn og forhindre at tyvene fortsatte angrepet på Bellona-sjefen, som ble liggende alvorlig skadet på bakken med bruddskader i ansiktet, hodet og nakken.

Hauge kom seg heldigvis etter angrepet, og er glad for at det ikke ser ut til at han får noen varige mén.

- Jeg er glad for at det ikke gikk enda verre. Jeg har kommet meg forbausende fort, og legene er foreløpig fornøyde, sier han til VG.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Fryktelig dumt gjort

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer