NERVØS; Rikke Normann, som deltar med Åste Sem i neste års MGP, har bare opptrådd på tv én gang før, da i «Kjempesjansen» på NRK, hvor hun fikk et lite tilfelle av blackout.  Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
NERVØS; Rikke Normann, som deltar med Åste Sem i neste års MGP, har bare opptrådd på tv én gang før, da i «Kjempesjansen» på NRK, hvor hun fikk et lite tilfelle av blackout. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer

Fikk blackout under sin første tv-opptreden

Og nå gruer-gleder Rikke seg til MGP-deltagelse med Idol-Åste.

Publisert
SEHER.NO: Mandag kunne NRK-programlederne Anne Rimmen og Per Sundnes endelig avsløre noen av bidragene til neste års Melodi Grand Prix-konkurranse.

Under en pressekonferanse på Hard Rock Café i Oslo stilte ni av artistene/bidragene opp, deriblant de syv som skal delta i første delfinale i Ørland.

Blant de mest profilerte navnene var  tidligere «Idol»-finalist Åste Sem (37), som var med i 2007-sesongen av TV 2-programmet, samt hennes nye sangmakker, Rikke Normann (28).
 
De to opptrer i musikkkonkurransen med låten «Not That Easy (Ah-Åh Ah-Åh)», som er skrevet av Normann, som tidligere har deltatt i «Kjempesjansen» på NRK og turnert med Rune Andersens humorshow «Litt av en mann».

Jentene møttes for første gang da de opptrådde under Oslo Soul Experience for noen år tilbake, og synger nå sammen i gruppa Sisters of Soul. 

Overfor Seher.no avslører Åste at hun har blitt spurt om å delta flere ganger før, men at det var først nå, sammen med Rikka, at hun følte det passet.

- Jeg har blitt spurt noen ganger før, men det har ikke passet. Og så hørte jeg denne låten til Rikke og tenkte at den var midt i blinken. «Jeg har en idé» sa jeg til Rikke, og spurte da om hun kunne tenke seg å gjøre denne låten som duett i MGP, og det ville hun, smiler Åste til Seher.no.

Ifølge Rikke har hun imidlertid hatt lyst til å synge duett med Åste helt siden hun så henne på scenen for første gang under «Idol».
 
- Jeg husker jeg kom tilbake fra studier i England og så Åste på TV og synes hun var dritbra. Jeg husker at jeg nesten ikke turte å snakke med henne, forteller Rikke, mens Åste gaper ved siden av:

- Er det sant? Det visste jeg ikke! Jeg opptrådde på Oslo Soul Experience, og da var Rikke i korrekka, og jeg husker at jeg ville synge en duett med hene, for jeg hadde hørt henne og synes hun var utrolig flink. Og etter det har det bare blitt naturlig at vi liker å synge sammen. Det er kjempemoro!

Mens Åste er vant til å være i rampelyset etter deltagelsen i «Idol», har ikke Rikke så mye erfaring fra tv og presse. Og 28-åringen innrømmer at hun er litt nervøs.

- For meg er dette veldig nytt, så jeg må ærlig talt innrømme at jeg gruer meg litt. Men på en god, sommerfulger i magen-måte. Jeg har opptrådd på tv én gang før, under «Kjempesjansen», men jeg fikk en slags blackout, og husker nesten ingenting av det. Likevel gleder jeg meg veldig til dette. Det blir virkelig kjempegøy. Og det som er så bra er at jeg alltid kan ringe Åste når jeg blir nervøs, for jeg har tusen tanker som går gjennom hodet og bekymrer meg lett, og da er det fint å ha henne, smiler Rikke.

Ifølge Åste er ikke låten «Not That Easy (Ah-Åh Ah-Åh)» en typisk MGP-låt.

- Låten er litt sånn soul, R'n'B, oldschool pop. Den er jo ikke en typisk MGP-låt, men det er det som blir så spennende, sier hun. 

Ifølge duoen har de egentlig en ganske ulik musikkstil, likevel satser de på suksess når sangkonkurransen setter i gang i januar 2011.

- Vi er egentlig ganske forskjellige sånn musikalsk, men har et eller annet felles vi finner i musikken. Vi er vel som olje og vann egentlig. Jeg vet ikke helt hva det er som får det til å funke, men det gjør det, og jeg elsker Åstes musikk, sier Rikke.

Her er de ni deltagerne som foreløpig er offentliggjort: 

1.Carina Dahl - Guns & Boys – Delfinale 1, Ørland

2. Use Me – Daisy – Delfinale 1, Ørland

3. Sichelle - Trenger mer – Delfinale 1, Ørland

4. Sie Gubba - Alt du vil ha  - Delfinale 1, Ørland

5. Åste & Rikke - Not That Easy (Ah-Åh Ah-Åh) – Delfinale 1, Ørland

6. Helene Bøksle – Vardlokk – Delfinale 1, Ørland

7. Gatas Parlament - Jobbe litt mindre og tjene litt mer – Delfinale 1, Ørland

8. Babel Fish - Depend on me – Delfinale 2, Florø

9. Mimi Blix - Allergic – Delfinale 2, Florø

Første delfinale avholdes i Ørland 15. januar 2011.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Renset kroppen - gjør comeback!

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer