NÆR DØDEN: For fire år siden var Cheryl Cole nær døden under en tur til Tanzania.  Foto: Splash News/ All Over Press
NÆR DØDEN: For fire år siden var Cheryl Cole nær døden under en tur til Tanzania. Foto: Splash News/ All Over PressVis mer

- Fikk beskjed om at jeg ville dø innen 24 timer

For fire år siden trodde Cheryl Cole at livet var over etter en reise til Tanzania.

SEOGHØR.NO: Popstjernen Cheryl Cole (28) ble i 2010 alvorlig syk, da hun fikk malaria under et besøk i Tanzania. Ett år før diagnosen deltok hun på en veldedighetstur til Kilimanjaro.

- Det er noe av det tøffeste jeg har gjort, men å være med å utslette malaria og redde liv var en stor motivasjon. Jeg tenkte aldri at jeg et år senere kom til å få malaria selv og bli så dårlig at jeg på et tidspunkt fikk 24 timer igjen å leve, sier Cole i en video til inntekt for Sport Relief ifølge Daily Mail.

Eks-kjæresten reddet Cheryls liv

REDDET CHERYL: Sangerens daværende kjæreste Derek Hough insisterte på at legene skulle undersøke Cheryl nærmere og reddet dermed livet hennes.  Foto: Stella Pictures
REDDET CHERYL: Sangerens daværende kjæreste Derek Hough insisterte på at legene skulle undersøke Cheryl nærmere og reddet dermed livet hennes. Foto: Stella Pictures Vis mer

Cole var i Tanzania i forbindelse med innspillingen av «X Factor» og det var hennes daværende kjæreste - danseren Derek Hough som reddet livet hennes. Legene skjønte først ikke hva som var galt, men Hough insisterte på at de skulle ta flere tester og legene oppdaget til slutt at Cheryl hadde malaria.

- Derek reddet livet mitt. Om han ikke hadde sagt dette til legene og fortalt dem at han trodde noe var veldig galt, ville jeg sannsynligvis vært død nå, sa Cheryl den gangen ifølge Sunday Mirror.

Da Cole kom tilbake fra Tanzania og følte seg dårlig, spøkte hun i begynnelsen med at hun kun var bakfull. Men det tok ikke lang tid før hun ble dårligere og dårligere, og måtte hastes til legen.

PÅ TUR: I 2009 besteg Cheryl Kilimanjaro på en tur til inntekt for offere for malaria. Året etter holdt hun på å dø av samme sykdom.  Foto: BBC/Splash News/ All Over Press
PÅ TUR: I 2009 besteg Cheryl Kilimanjaro på en tur til inntekt for offere for malaria. Året etter holdt hun på å dø av samme sykdom. Foto: BBC/Splash News/ All Over Press Vis mer

Kollapset på sykehuset

Legene trodde i utgangspunktet at superstjernen kun hadde influensa og var utmattet, og sendte henne hjem igjen. Men Cheryl begynte raskt å svette og riste, og ble fraktet til sykehuset, der hun kollapset.

Nå forteller 28-åringen om sitt sykdomsmareritt for å samle inn penger for å motvirke spredningen av den dødelige sykdommen.

- Det var det skumleste som kunne skjedd for meg, min familie og venner. Smerten jeg følte er det samme som mange opplever bare fordi de ikke har et myggnett som kan redde livet deres, sier Cheryl.

LES OGSÅ: - Menn får henne til å kutte ut mat