Fikk beskjed om at hun var for tynn

- Det er kjipt at det ser ut som jeg har et problem, sier «Top Model»-Lovise til Seoghør.no.

SEOGHØR.NO: Vekt er et evig tema i TV-serien «Top Model». Flere av årets deltagere har fått høre at de veier for mye og må gå ned i vekt dersom de vil passe inn i bransjen. I mandagens episode er det derimot undervekt som står i fokus.

- Noe man ikke ønsker selv

Lovise Helvig (19) får høre at hun er for tynn. Flere av de andre deltagerne uttrykker bekymring og programleder Siri Tollerød tar en prat med Sandnes-jenta og ber henne legge på seg.

- Jeg føler at med en gang man er for tynn så har man spiseforstyrrelser og folk mener det er noe du har påført deg selv. De tenker ikke at det kan være noe man ikke ønsker, sier Helvig i episoden.

BEKYMRET: Flere av deltagerne uttrykte bekymring for Lovises vektnedgang.  Foto: TV 3
BEKYMRET: Flere av deltagerne uttrykte bekymring for Lovises vektnedgang. Foto: TV 3 Vis mer

Har ikke vektproblem

19-åringen forteller at hun ikke har problemer med vekten og at hun synes det var ubehagelig at det ble et tema i programmet.

- Det var ikke bra å høre det, men jeg forstår at de vil få frem begge sidene. Det har vært mye fokus på at flere var overvektige, og nå viser de at undervekt også er et tema. Men det er kjipt at det ser ut som jeg har et problem når jeg ikke har det, sier modellspiren til Seoghør.no.

Ikke sulten

Presset er stort i konkurransen og hektiske dager førte til at Lovise glemte å spise. Hun forteller at hun ikke kjente noen sultfølelse og at hun bare ble minnet om å få i seg mat når de andre modellene spiste.

- Når det er mye som skjer, så kommer du ikke på å spise like mye og det kan oppleves som et problemer.

ALVORSPRAT: Programleder Siri Tollerød ba Lovise legge på seg.  Foto: TV 3
ALVORSPRAT: Programleder Siri Tollerød ba Lovise legge på seg. Foto: TV 3 Vis mer

De andre «Top Model»-deltagerne la merke til Lovises matvaner og uttrykker bekymring for TV-venninnen.

- Det er flere her i huset som har merket av at Lovise spiser sykt lite. Man blir litt bekymret for dommerne sier hele tiden til henne at hun har perfekt look til catwalken i Paris og det gjør sikkert at hun tenker «shit nå må jeg holde på det», men man skal være forbilde også og hennes spisevaner er ikke normale. Hun spiser sikkert 10 ganger mindre enn meg og jeg holder på å gå ned i vekt, sier Amalie Henden i episoden.

La på seg

Programleder og supermodell Siri Tollerød gir Helvig beskjed om å endre matvanene for å få en sunnere figur. Et råd Lovise tok til seg.

- Jeg fikk høre at jeg burde legge på meg og det har jeg gjort. Jeg går inn for det og vil ikke fremstå som om jeg har et problem.

Se «Top Model» mandag kl. 20.30 på TV3

LES OGSÅ: Top Model-Siri sier nei til nakenhet og edderkopper