Fikk beskjed om at hun var for tjukk

«Top Model»-deltager brast i gråt etter vektkritikk.

SEOGHØR.NO: Amalie Henden (19) meldte seg på TV3-programmet «Top Model» for å komme et steg nærmere modelldrømmen. Men deltagelsen i programmet ble ikke like glamorøs som Søgne-jenta hadde sett for seg.

I fjerde episode skal modellspirene ikle seg eksklusive designerkjoler under fotoshooten, men Henden får problemer med å passe inn i de minimale plaggene.

- Jeg er fullstendig klar over at jeg er for stor. Det er jo ingen vits å ta meg med hvis de forventer at jeg blir super skinny over natta, sier Henden som brast i gråt etter flere sårende vektkommentarer.

GRÅT: Amalie Henden brast i gråt på fotoshoot da hun hadde problemer med å få på seg kjolen.
GRÅT: Amalie Henden brast i gråt på fotoshoot da hun hadde problemer med å få på seg kjolen. Vis mer- Virkeligheten er brutal
Dommer og modellagent Donna Ioanna var en av de som påpekte 19-åringens vekt og angrer ikke på kommentaren.

- Hun var for tjukk for å stille opp slik hun gjorde i det hun gikk med den dagen. Jeg sier ikke noe til jentene som de ikke kommer til å høre i virkeligheten. Jeg pakker ikke inn noe. Virkeligheten er brutal. Du må tåle ting som det, hvis ikke har du ingenting i dette yrket å gjøre, sier hun til Seoghør.no.

Amelie sier at hun var forberedt på kritikk.

- Jeg visste på forhånd at jeg var litt større enn hvor stor man skal være som modell i disse dager. I det vanlige liv er jeg ikke stor, men modellbransjen er en helt annen verden, sier Amalie.

STRENGE: Dommerne Jonas Hallberg, Siri Tollerød og Donna Ioanna utfordret deltagerne til det ytterste.
STRENGE: Dommerne Jonas Hallberg, Siri Tollerød og Donna Ioanna utfordret deltagerne til det ytterste. Vis mer- Nordmenn blir tjukkere
Ioanna mener hun skåner jenter som ikke passer i modellbransjen og er ikke redd for hva slags signaler dette sender til unge jenter. Hun frykter derimot at nordmenn er i ferd med å bli for tjukke.

- Jeg tror ikke jeg har sett noen jenter som sliter med spiseforstyrrelser når jeg går i gatene her. Det jeg ser er derimot at vi er i ferd med å gå inn i en farlig epidemi som heter fedme. Jeg tror heller vi burde bekymre oss om det. Jeg ser flere jenter som blir tjukkere og tjukkere. De spiser utsunt og vil få store problemer med hjertet.

VENTET KOMMENTARER: 19-åringen visste på forhånd at hun ville få negativ tilbakemelding på vekten.
VENTET KOMMENTARER: 19-åringen visste på forhånd at hun ville få negativ tilbakemelding på vekten. Vis merSom en hvilken som helst annen jobb mener Ioanna at man må ha de rette kriteriene for å lykkes, og er ikke redd for å si hva hun mener.

- Enten så har du målene for å stille i yrke eller så har du ikke det. Det er ikke for å være stygg at jeg sier det. Det er fantastiske jenter som kan bli plus size-modeller, men de får ingen jobber på catwalken. De vil få det vondt og bli fortalt det hele tiden at de er for tjukke.

Se «Top Model» mandag kl. 20.30 på TV3.

LES OGSÅ: Kaster klærne i første program

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer