OPPLEVDE MARERITTET: Da Christer Tornell var syk og hadde sterke magesmerter trodde legene det var kreft og HIV. Foto: FameFlynet Norway
OPPLEVDE MARERITTET: Da Christer Tornell var syk og hadde sterke magesmerter trodde legene det var kreft og HIV. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

Fikk beskjed om at han kunne ha kreft og HIV

- Jeg var lamslått, sier Christer Tornell.

SEOGHØR.NO: Den tidligere kunstløperen, danseren og «Skal vi danse»-dommeren Christer Tornell (51) opplevde for 15 år siden marerittet da han ble langvarig syk.

FANT SYNDEREN: Det viste seg at det var hvetemel som var synderen. Etter at Tornell kuttet ut mel i sitt eget kosthold, ble han raskt bedre. Foto: Stella Pictures
FANT SYNDEREN: Det viste seg at det var hvetemel som var synderen. Etter at Tornell kuttet ut mel i sitt eget kosthold, ble han raskt bedre. Foto: Stella Pictures Vis mer

Tornell trodde smertene i magen ville gå over av seg selv, men til slutt var det så ille at han fikk tatt røntgen av tarmer og mage.

Beskjeden han fikk av legene sjokkerte ham.

- Samme dag ble jeg lagt inn. De mistenkte en type tarmkreft som er HIV-relatert. Så jeg fikk to mulige diagnoser på samme dagen. Både HIV og kreft. Jeg var lamslått, forteller Tornell til bloggen Glutenfreelifesaver.

Legene skal ha blitt svært overrasket da samtlige tre HIV-tester som ble tatt var negative. Til slutt viste det seg at det de trodde var kreft, var luftbobler.

Etter at Tornell fjernet mel fra kostholdet sitt, ble han raskt bedre.

- Jeg var innstilt på å kjempe mot kreften. Først etterpå, når alt var over, så hadde jeg det mentalt dårlig i en periode. Jeg fikk to alvorlig diagnoser på ekstremt kort tid. Selv om det endte veldig, veldig bra, så er det klart at det var en påkjenning for kroppen og for den mentale helsen, forteller han til bloggen.

I tillegg til sin egen sykdom, har også Tornell opplevd sykdom i familien på nært hold. Moren hans lider av aldersrelatert maculadegenerasjon - den hyppigste årsaken til sterk synshemning hos personer over 50 år.

- Jeg ser hva denne øyesykdommen gjør med et menneske som ellers er friskt. Dagligdagse gjøremål som for eksempel å ta bussen eller ta ut penger i minibank, blir et problem, har Tornell tidligere sagt til magasinet Alt om syn.

LES OGSÅ: - Mamma mistet synet