GJØR COMEBACK: Sandra Lyng Haugen forbereder seg nå på comeback etter fire års pause. Her er hun avbildet under VG-lista Topp 20 showet i Oslo i juni. Foto: Anders Myhren, Seher.no
GJØR COMEBACK: Sandra Lyng Haugen forbereder seg nå på comeback etter fire års pause. Her er hun avbildet under VG-lista Topp 20 showet i Oslo i juni. Foto: Anders Myhren, Seher.noVis mer

Fikk beskjed om å slanke seg

- De mente jeg var for tykk, sier Sandra Lyng Haugen om sjokkmeldingen fra plateselskapet.

SEHER.NO: Etter at hun ga ut debutalbumet "Døgnvill" i 2005 fikk Sandra Lyng Haugen (23) mye skryt, men til VG avslører hun at gleden over albumet bleknet da hun fikk beskjed om å slanke seg.

- Jeg fikk beskjed om at de ikke kom til å gi ut annensingelen fra albumet mitt før jeg hadde slanket meg. De mente jeg var for tykk, sier Sandra til avisen.

Sangfuglen fra Mosjøen forteller at hun har slitt med spiseforstyrrelsen bulimi siden hun var 13 år gammel, og det gjorde den tøffe meldingen ekstra vond å bære.

- Jeg brukte mat som et middel når jeg hadde det vondt. Jeg svelget de vonde følelsene med maten, og så kastet jeg opp og trodde de var borte. Det føltes som en renselse, sier hun til VG.

I fjor ble Sandra så utmattet at familier og venner fikk henne innlagt på sykehus. Der fikk hun hjelp av Norges fremste ekspert på spiseforstyrrelser, Finn Skårderud.

- Jeg har måttet lære meg å gråte. Jeg hadde ikke grått på ti år. Jeg bearbeidet jo alltid mine vonde følelser med å overspise. Selv ikke da foreldrene mine skilte seg, mens jeg var på turné med Idol, felte jeg en tåre. Men da jeg lærte meg det, ble ting lettere, sier hun til VG.

Hun håper nå at hun kan bruke sin erfaring med spiseforstyrrelser til å hjelpe andre.

- Jeg vil ikke at noen andre skal oppleve det samme som jeg har gjort.


Etter å ha tatt pause fra artistkarrieren, er Sandra Lyng Haugen snart klar med sitt andre album, og legger ikke skjul på at hun gleder seg til comebacket.


Jeg har ikke savnet rampelyset, men savnet det å stå på scenen, for det elsker jeg mer enn noen annet, sa hun i juni til Seher.no.


Nylig stilte hun også opp naken på forsiden av bladet MANN. Men i intervju med bladet hevder hun at hun ikke ser på seg selv som sexy.

- Når folk lurer på hvordan det er å være en babe, skjønner jeg ærlig talt ikke hva de snakker om, sier Sandra til bladet.
Sandras tildligere manager vil ikke bekrefte om overfor VG om det stemmer at Sandra fikk melding om å slanke seg i forbindelse med plateslippet i 2005.
Stargate-produsent Tor Erik Hermansen, som var med på å produsere låten, husker ikke at noen slik melding ble gitt.
- Såvidt jeg husker så Sandra kjempebra ut både på første og andre-singelen og gjennom hele lanseringen av albumet. Det var nok låten som ikke var bra nok, sier han til VG.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901!

LES OGSÅ: - Jeg ser ikke på meg selv som sexy