FÅR ERSTATNING: Pete Burns får mest sannsynlig over 11 millioner kroner i erstatning etter at en plastisk kirurg skamferte leppene hans.  Foto: Stella Pictures
FÅR ERSTATNING: Pete Burns får mest sannsynlig over 11 millioner kroner i erstatning etter at en plastisk kirurg skamferte leppene hans. Foto: Stella PicturesVis mer

Fikk beskjed om å amputere leppene

Nå får popstjernen Pete Burns mest sannsynlig 11 millioner i erstatning.

SEHER.NO: Skandaleartist, "Celebrity Big Brother"-stjerne og 80-tallshelt Pete Burns (49) er mer kjent for sin utagerende klesstil, enorme sminkemengde, festing og stadige kosmetiske inngrep, enn hans årlange musikerkarriere.

Popstjernen, som i disse dager kanskje kan sammenlignes med en kvinnelig versjon av Marilyn Manson, har flere ganger uttalt offentlig at han er for plastisk kirurgi, og at han gjerne legger seg under kniven for å forbedre sitt utseende.

Og særlig har leppene til artisten har vært offer for mye rart opp gjennom årene.

Leppene er også årsaken til at Burns i fjor bestemte seg for å saksøke en plastisk kirurg for over 11 millioner kroner, skriver Daily Mail.

Ifølge popstjernen har kirurgens mishandling av leppene hans "ødelagt hans karriere og liv".

Problemene begynte da Burns oppsøkte Dr Maurizio Viel ved hans London-klinikk for å få fjernet leppeimplantatene i 2000. Men istedenfor å fjerne implantatene, skal legen har injisert leppene ytterligere med stoffene Evolution og Outline.

Artistens lepper skal til slutt ha blitt så misdannede og fulle av blemmer og hevelser, at han verken kunne spise eller drikke som normalt, og han forlot ikke sitt hjem på 7 måneder.

Burns har nå gjennomgått mer enn hundre operasjoner hos en spesialist i Italia for å rette opp skadene. Likevel frykter han at leppene er ødelagte for alltid.

Ifølge popstjernen renner det fortsatt veske fra leppene, som har fått han til å føle seg suisidal og "frastøtende" de siste årene.

- Det har tatt livet mitt og karrieren min. Jeg har snakket med leger i London som hevdet at det eneste alternativet var å amputere leppene mine, sier den eksentriske artisten.

Sangeren, som ble kjent gjennom bandet "Dead Or Alive" på 80-tallet, skal imidlertid være nærmest garantert erstatning fra kirurgens advokater.

Burns advokat, Harriet Jerram, sa under rettsaken i High Court i London i forrige uke, at i tillegg til de fysiske og psykiske belastningene leppeskadene har påført han, så har det også hemmet hans karriere og inntekt.

Ifølge artisten selv hadde hans karriere vært på toppen nå dersom han ikke hadde blitt operert feil. Blant annet hadde han planer om å spille inn musikk med Pet Shop Boys, samt lage et greatest hits-album.

Årsaken til at leppene til Burns skal ha blitt så ille tilredt, skal være at Outline injeksjonene reagerte dårlig med silikonen som han hadde fått lagt inn i haken året før.

Kirurgen risikerer også straff for et overleppe-løft han gjennomførte på Burns i 2004, som ifølge sangeren gjorde at han så ut som om han hadde blitt "skamfert med en lommekniv".

Ifølge Burns advokater manglet kirurgen popstjernens fulle tillatelse til operasjonene, og hevder at de ble gjennomført uten at han egentlig visste hva han gjorde.

Rettssaken skal ifølge Daily Mail avgjøres i mars til neste år.

Har du et kjendistips? Tips oss på

LES OGSÅ: - Ville bare bli pen... seher@seher.no