Boris Johnson:

Fikk barn med forloveden (32)

Storbritannias statsminister fikk en sønn med Carrie Symonds.

FORELDRE: Boris Johnson og kjæresten har fått en sønn. Foto: NTB Scanpix
FORELDRE: Boris Johnson og kjæresten har fått en sønn. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar kom nyheten om at Storbritannias statsminister Boris Johnson (55) og kjæresten Carrie Symonds (32) hadde forlovet seg.

Sammen med forlovelsesnyheten kunne duoen også dele gladnyheten om at Symonds var gravid med deres første felles barn. Fra før av har Johnson fire barn med ekskona.

- Statsministeren og Carrie Symonds er glade for å kunne meddele at de er forlovet, og at de venter et barn på forsommeren, sa en talsperson på vegne av paret.

Onsdag formiddagen har parets barn meldt sin ankomst. Det melder Sky News. Johnson og Symonds har blitt foreldre til en liten gutt, som kom til verden på et sykehus i London tidligere denne morgenen.

En talsperson for paret uttaler at både moren og den nyfødte babyen har det fint.

- Statsministeren og Symonds vil takke det fantastiske NHS-barselteamet, uttaler talspersonen.

FØDSEL: Den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mor 14. juni etter mange vansker. Video: Kenza Zouiten Subosic. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Sykehusopphold

Johnson og Symonds har bodd sammen i 10 Downing Street siden førstenevnte tok over som Storbritannias statsminister etter Theresa May i juli 2019. Sist gang en sittende statsminister fikk barn, var da David Cameron (53) og kona Samantha (49) fikk en datter i 2010.

Babynyheten kommer bare kort tid etter at Boris Johnson returnerte til statsministerboligen i Downing Street etter flere ukers sykemelding som følge av coronaviruset. Han har blant annet vært innlagt på sykehus, der han har fått intensivbehandling.

Det var søndag 5. april at nyheten om at Johnson ble lagt inn på sykehuset kom, etter at han hadde fått påvist coronaviruset i slutten av mars. Dagen etter ble det kjent at statsministerens tilstand hadde forverret seg, og han ble overflyttet til intensivavdelingen. Der ble han liggende en uke, før han reiste hjem.

NYFØDT GUTT: Boris Johnson og Carrie Symonds kunne onsdag meddele at de har blitt foreldre. Foto: NTB Scanpix
NYFØDT GUTT: Boris Johnson og Carrie Symonds kunne onsdag meddele at de har blitt foreldre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Påskeaften skal Johnson ifølge Sky News har uttalt seg til venner om oppholdet sitt på sykehuset.

- De reddet livet mitt, sa han da.

Johnson skal videre ha sagt at sykepleierne og legene ga ham en «eksemplarisk» behandling, og at han «ikke kan få takket dem nok».

Politiet tilkalt

Som tidligere nevnt var det i juli at det ble offisielt at Johnson skulle ta over som leder av De konserative og med det ble britenes statsminister.

Noe av det første på agendaen var dermed å flytte til 10 Downing Street, der britiske statsministere alltid bor sammen med familien.

Med seg fikk han kjæresten Carrie Symonds, som frem til juni i fjor var nokså ukjent. Forholdet deres ble nemlig bekreftet på grunn av en ordensforstyrrelse, der politiet ble tiltakt til Johnsons bopel i London.

TALE: Dronning Elizabeth talte til det britiske folk under coronakrisen. Bilder fra BBC. Vis mer

Naboer hadde hørt krangling, skriking og tallerkener som gikk i tusen knas, og ble bekymret. The Guardian var blant mediene som hørte opptak fra adressen, og det ble blant annet hevdet at Johnson sa at han nektet å forlate boligen.

Frem til det tidspunktet hadde britisk presse bare spekulert på om han og Symonds faktisk var kjærester, eller om de bare hadde et profesjonelt forhold. At de to bodde sammen ble sett på som sikkert bevis for førstnevnte påstand, og med det ble forholdet fort offentlig.

Johnson var tidligere gift med advokaten Marina Wheeler (55), og som nevnt fikk de fire barn sammen.

LES OGSÅ: Ektepaktens spesielle detalj

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer