<strong>IKKE LENGER STUEPIKE:</strong> Skuespiller Salma Hayek hevder at hun kun ble tilbudt roller som stuepike eller prostituert da hun først flyttet til Hollywood - på grunn av sin meksikanske aksent. Nå er hun imidlertid aktuell med animasjonsfilmen «Pus med støv Foto: Stella  Pictures
IKKE LENGER STUEPIKE: Skuespiller Salma Hayek hevder at hun kun ble tilbudt roller som stuepike eller prostituert da hun først flyttet til Hollywood - på grunn av sin meksikanske aksent. Nå er hun imidlertid aktuell med animasjonsfilmen «Pus med støv Foto: Stella Pictures Vis mer

- Fikk bare spille stuepike og prostituert

Salma Hayek avslører at det var umulig å få filmroller på grunn av sin meksikanske aksent.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den meksikanske skuespilleren Salma Hayek (45) regnes i dag som en av Hollywoods store stjerner.

Men da skjønnheten først flyttet til USA som 22-åring, var det lite som tilsta at hun ville bli en verdenskjent stjerne. Hennes latinamerikanske aksent var nemlig et stort hinder for den unge skuespillerspiren, siden hun alltid endte opp i små, stereotype roller. Ifølge ShowbizSpy var det gjerne stuepike eller prostituert Hayek måtte spille.

- Det fantes ingen roller for latinamerikanske kvinner. Det var veldig vondt og sårende. Folk rådet meg til å reise tilbake til Mexico, slå meg til ro og få barn. Jeg tror de syntes synd på meg, forteller hun i et intervju med nettsiden.
 
- Jeg ble ikke tilbudt de rollene som andre folk får fordi de er blonde og snakker uten aksent.

Hayeks gjennombrudd kom da også i den meksikansk-amerikanske actionthrilleren «Desperado» i 1995, og siden den gang har hun spilt i kjente filmer og serier som blant annet «From Dusk Till Dawn», «Dogma», «30 Rock» og «Ugly Betty».

Men det var nok produsentinnsatsen og hovedrollen i den dobbelt Oscar-vinnende filmen «Frida», om den kjente kunstneren Frida Khalo, som virkelig satte 45-åringen på stjernekartet. Og hun takker faktisk de tøffe årene i Hollywood for mye av denne suksessen.

- I 18 år jobbet jeg med å forbedre meg selv, og kjempet for å bli respektert som skuespiller. Reisen var vanvittig vanskelig, men på grunn av den har jeg lært meg å bli produsent og regissør også, forteller hun.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Ikke gøy å lese om bruddet vårt  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer