«Grenseløst forelsket»-paret AnneMa og Dündar:

Fikk avslag: - Forferdelig

- Det er ikke snakk om å gi opp.

EKTEPAR: Anne Marit Yuvali og Dündar Yuvali har vært gift i ett og et halvt år. Foto: Privat
EKTEPAR: Anne Marit Yuvali og Dündar Yuvali har vært gift i ett og et halvt år. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Discovery +-serien «Grenseløst forelsket» har seerne fått følge Anne Marit Yuvali (62), bedre kjent som «AnneMa», og hennes 33 år yngre mann, tyrkiske Dündar.

De møttes på en datingside, og etter å ha snakket sammen på Internett i ti måneder reiste Yuvali til Tyrkia for å møte - og gifte seg med Dündar.

Ekteparet har nå vært gift i underkant av ett og et halvt år, og både i serien og på sosiale medier har Yuvali delt prosessen om å få ektemannen til Norge.

PREMIERE: Discovery+ er i full gang med den nye serien «Grenseløst forelsket». Vi har tatt en prat med AnneMa (62), som er gift med den 33 år yngre Dundar fra Tyrkia, og hun svarer på spørsmålet «alle» spør seg. Video: Andreas Hara Fadum/Discovery+. Reporter: Luna Lea. Vis mer

Det gikk imidlertid ikke som de ønsket. Forrige uke la 62-åringen ut en video i sosiale medier, og fortalte at Dündar hadde fått avslag på søknaden om familiegjenforening.

Da hadde søknaden ifølge Yuvali vært inne til behandling i 14 måneder.

Reiser til Tyrkia

«Min store kjærlighet Dündar Yuvali fikk avslag fra UDI (Utlendingsdirektoratet, journ.anm.) om oppholdstillatelse i Norge. Det blir selvfølgelig påklagd så fort som overhodet mulig», er blant det hun forteller i videoen.

- Det er jo forferdelig, dette her, sier en opprørt Yuvali til Se og Hør.

Hun forbereder seg til en ny reise til Tyrkia, og drar allerede denne uken.

- Det er ikke snakk om å gi opp. Man blir litt motløs, men jeg ligger ikke ned med magen vendt mot jorda. Jeg lener meg bare litt tilbake og tenker ut hva jeg skal gjøre nå, sier hun om avslaget.

Tross aldersforskjellen og at de ikke har samme morsmål, understreker Yuvali flere ganger at ekteskapet er basert på kjærlighet fra begges side.

TABBE: Lilli Bendriss møtte Reality Awards på rød løper og trakk frem en komisk tabbe. Video: Reality Awards/Jenny Emilie Aas Vis mer

- Vi har kanskje ikke felles morsmål, men vi snakket sammen i fem timer den første kvelden, så noe felles språk har vi. Man trenger ikke alltid snakke sammen for å kommunisere. Døvstumme gifter seg også, sier Yuvali opprørt til Se og Hør.

Flere har engasjert seg i saken, og det er både opprettet underskriftskampanje og spleis for at paret skal kunne bo sammen i Norge. Yuvali forteller at hun har fått nesten utelukkende positive kommentarer på sosiale medier.

Flere krav fra UDI

Se og Hør har vært i kontakt med UDI (Utlendingsdirektoratet, journ.anm.), og spurt om hva som skal til for at en søknad om familiegjenforening skal godkjennes på generelt grunnlag.

UDI henviser til nettsiden sin.

GRENSELØS KJÆRLIGHET: Her er de første bildene fra Discovery+-serien «Grenseløst forelsket» som har premiere 23. mars 2022. Video: Discovery+ Vis mer

UDIs nettsider er det ramset opp flere krav, deriblant at ekteskapet må være gyldig inngått og at paret må ha planer om å bo sammen i Norge. Det stilles krav til inntekten til referansepersonen, og søkeren må kunne dokumentere identiteten sin.

Det er også et eget krav at det ikke må være et omgåelsesekteskap. Det er det det kalles hvis hovedgrunnen til at en gifter seg er for å få komme til Norge.

LES OGSÅ: Venter barn etter tragedien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer