- Fikk afrikanske fanger løslatt

Selv presidenter lytter når Madonna har noe på hjertet.

- KJÆRLIGHET OVERVINNER ALT: Madonna startet en kampanje for å få frigjort et malawaisk par som ble arrestert og fengslet, på grunnlag av at de var homofile. Foto: All Over Press
- KJÆRLIGHET OVERVINNER ALT: Madonna startet en kampanje for å få frigjort et malawaisk par som ble arrestert og fengslet, på grunnlag av at de var homofile. Foto: All Over Press Vis mer
SEHER.NO:  Når Madonna har noe å si, så lytter de fleste - også regjeringen i Malawi.

Popdronningen startet en kampanje for å få frigjort et malawaisk par som ble arrestert og fengslet, på grunnlag av at de var homofile.

Like etter Madonna hørte nyheten om de arresterte Malawaierne skrev hun på sin egen blogg at dette var både trist og forferdelig.
 
Og etterhvert var det flere tusen mennesker som meldte seg inn i hennes kampanje for å få løslatt paret.

- Forrige uke var det 30.000 av dere som - i mitt navn - kjempet for å Steven og Tiwonge løslatt. Med ekstrem glede kan jeg fortelle dere at Malawis president, Bingu wa Mutharika, har bestemt seg for å løslate dem, sier Madonna i en pressemelding ifølge E!

Steven Mojenza og Tiwonge Chibalanga dømt til 14 års fengsel «motbydelig og unaturlig oppførsel». Homofoli er fortsatt forbudt i Afrika.

Men på lørdag ble mennene altså løslatt av Malawis president, på humanitært grunnlag.

- Jeg har alltid trodd at kjærlighet kan overvinne alt. Nå fikk jeg endelig bevist det, sier hun.

Madonna har selv adoptert to barn fra Malawi, og hun arbeider nå med å bygge skoler for jenter i landet. 

Bli fan av Seher.no på Facebook her.


Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jesus dumpet Madonna