KONTAKTET AV SLANKESELSKAP: Gabourey Sidibe fikk et brev fra slankeselskapet AciaSupply hvor de skrev at hun burde slanke seg for å nå målet om å vinne Oscar.  Foto: All Over Press
KONTAKTET AV SLANKESELSKAP: Gabourey Sidibe fikk et brev fra slankeselskapet AciaSupply hvor de skrev at hun burde slanke seg for å nå målet om å vinne Oscar. Foto: All Over PressVis mer

- Fett betyr ikke at man er syk!

Slankeselskap ville hjelpe Gabourey Sidibe med hennes «forferdelige lidelse».

SEHER.NO: Gabourey Sidibe (26) har blitt superstjerne i Hollywood takket være rollen som Precious i den Oscar-nominerte filmen med samme navn.

Skuespillerinnen var også nominert til prisen for «beste kvinnelige skuespiller under årets utdeling, men måtte tilslutt se seg slått av Sandra Bullock, som vant for sin rolle i «The Blind Side».

Det er imidlertid ikke bare filmgjennombruddet Sidibe har fått oppmerksomhet for gjennom det siste året. Skuespillerinnen har også mottatt kritikk for sin formfulle figur og har blitt omtalt som overvektig av flere medier.
 
Ifølge TMZ.com ble 26-åringen nylig tilbudt hjelp fra det amerikanske slankeselskapet AcaiSupply.com, som i et brev skrev at de ønsket å hjelpe henne bekjempe hennes «forferdelige lidelse» - altså vekten.

- Den eneste måten du kan nå målet ditt om å vinne en Oscar er ved å være aktiv, trent og mest av alt - sunn, skrev selskapet til stjernen.

Selskapet tilbød også Sidibe ett års forsyning av deres slankeprodukter, samt omtalte, dersom hun klarer å gå ned i vekt. 

Brevet har vekket stor oppsikt, og nå mottar skuespillerinnen støtte fra flere som mener AcaiSupply ikke har rett til å kalle henne usunn.

Ifølge amerikanske National Association to Advance Fat Acceptance (NAAFA) er ikke det å ha et vektproblem synonymt med at man er usunn, skriver TMZ.

- Du kan ikke vite om en person er sunn bare ved å se på dem. Fett betyr ikke at man er syk og det å være tynn betyr ikke at man er sunn, sier Peggy Howard, talsperson for NAAFA.
 
Iføleg Howard jobber ikke foreningen med å oppmuntre folk til å bli, eller være overvektige. Likevel støtter hun Sidibe.
 
- Prestasjoner kommer i alle størrelser, sier hun.

Sidibe har så langt ikke kommentert saken selv. 

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Fortjente jeg virkelig dette?