Feriefilm for fotballfans

Også filmbransjen har latt seg inspirere av "The beautiful game". Her er noen tips for de som ikke får nok VM-fotball i sommer...

GIR ALT: Sylvester Stallone viser dribleferdighetene i filmen Escape to Victory
GIR ALT: Sylvester Stallone viser dribleferdighetene i filmen Escape to Victory Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tribunefeber (Fever Pitch) (1997)- Basert på en bok av Nick Hornby. Filmen følger den ihuga Arsenal-supporteren Paul og hans kjæreste gjennom en sesong med laget. Det er herlig å se hvordan Pauls humør svinger i takt med lagets resultater...


Escape to Victory (1981)- filmen som har alt: En fotballsparkende Sylvester Stallone, Pelè, Bobby Moore og vår egen Hallvard Thoresen! Fangene i en tysk konsentrasjonsleir spiller sitt livs kamp mot vaktene.. En klassiker for fotballfans.


Lange flate ballær(2006)- Gla' guttene fra Fredrikstad drar på tur til fotball-VM for å følge Norge. Er du. Er du ikke en av de 250 000 nordmennene som har sett denne, er det en fin måte å slukke sorgen over at Hareides menn ikke er i Tyskland på.


Goal (2005) - Filmen om den amerikanske fattiggutten Santiago som får sjansen i Premier League-klubben Newcastle United, har blitt en hit på kino og DVD. Har en rekke fotballstjerner på rollelista, blant annet Alan Shearer og David Beckham.


Football Factory (2004) - følger en gjeng Chelseafans, som reiser rundt for å slåss med motstanderlagenes supportere. Filmen gir et skremmende bilde av volden i hooligans-miljøet.


United (2003) - En norsk komedie med Håvard Lilleheie som fotballgale Kåre, som drømmer om proffspill og gjør alt han kan for å sikre drømmehuset til seg og kjæresten, spilt av Berte Rommetvedt.


Mean Machine (2001) - Fotball-hardhausen Vinnie Jones er ikke noe mykere i denne filmen om en tidligere fotballspillere som kastes i fengsel og sammen med de andre fangene utfordrer vaktene...


The Big Green (1995) - Tåredryppende Disneyfilm om en gruppe mistilpassede ungdommer som lærer seg å takle motgang gjennom lagspill, og med Steve "Politiskolen" Guttenberg i rollen som den lokale sheriffen.


Bend it like Beckham (2002) - filmen som ble Kiera Knightleys gjennombrudd, handler om to venninner som ønsker å bli profesjonelle fotballspillere. Den ene, som er av indisk opprinnelse må også kjempe mot foreldrenes forventninger om at hun skal gifte seg.


Soccer Dog (1999) - Barnefilm om en hund som får Lassie til å virke som en robot. Selv om filmen aldri fikk noen Oscar-nominasjoner, var den populær nok til at filmselskapet lagde oppfølgeren "Soccer Dog : European Cup".


 


  

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer