Ferie med nogo attåt

Hvorfor være tradisjonell i valg av ferie? Stadig flere reiser på forskjellige typer temareiser...

UTSIKTEN I ORDEN: Å skue utover den korintiske gulfen fra Parnassos, #201dgudenes fjell#201d nordvest for Athen, er verdt en spasertur. Foto: Se og Hør
UTSIKTEN I ORDEN: Å skue utover den korintiske gulfen fra Parnassos, #201dgudenes fjell#201d nordvest for Athen, er verdt en spasertur. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEHER.NO: Vi befinner oss på ”Gudenes fjell” – Parnassos – og utsikten ned mot Delfi og bukta bakenfor den historiske fjellbyen er fantastisk. Vi har gått i to-tre timer for dette synet – og det var verdt innsatsen.

Temareiser der du gjør mer enn å ligge en uke på stranden er populært. Mange ønsker å oppleve noe mer, å ha noe å fortelle om når de kommer hjem, å samle minner som varer lenger enn til neste badeferie. Da kan du for eksempel dra til ”antikkens Hellas” og vandre i myteomspunne og historiske omgivelser.

Men du har nok av andre muligheter. De fleste ønsker og drømmer lar seg oppfylle, svært mange også i organiserte former.

Stor variasjon

Det lille reisebyrået Inspiratour er ikke lenger så lite som da det startet i 2002 under navnet ”Leirskole for voksne”.

De neste månedene arrangeres blant annet opplevelses- og aktivitetstur til Sør-Afrika og Namibia, kajakk- og fjelltur til Korsika, fjellvandring i Alpene, havseilas i Adriaterhavet og tangokurs i Barcelona.

Star Tours konsept Tema satser også tungt på ”ferie med innhold”, deriblant fotturer, sykkelturer, seilferier, byferier, matkurs og vinkurs. Du kan være med på cruise på Yangtze-elven i Kina, være med på rundreise i Ukraina, gå i fjellet på Sicilia eller sykle gjennom Provence. Uansett valg vil du få en ferie du neppe noen gang vil glemme.

BO RIMELIG VERDEN RUNDT: Sjekk prisene!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer