Cara Delevingne:

- Ferdig med å skamme meg

Åpner seg i nytt intervju.

SKAMMET SEG: Cara Delevingne har ikke lagt skjul på at hun tidligere skammet seg over sin egen seksualitet. Foto: Loic Venance /AFP/NTB
SKAMMET SEG: Cara Delevingne har ikke lagt skjul på at hun tidligere skammet seg over sin egen seksualitet. Foto: Loic Venance /AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For over sju år siden sto supermodell og skuespiller Cara Delevingne (29) frem som bifil, samtidig som hun bekreftet at hun var i et forhold med den ti år eldre artisten Annie Clark (39). De gikk hver til sitt i september 2016.

Noen år senere, nærmere bestemt i 2020, innså Delevingne at hun heller vil beskrive seg som panseksuell, noe som betyr at hun tiltrekkes av personer uavhengig av kjønn.

Tidligere denne måneden åpnet 29-åringen seg ytterligere om hvordan det egentlig var for henne å komme ut. Det gjorde hun i et intervju med motemagasinet Vogue.

SKEIV: Harry Styles hjelper fan komme ut av skapet til moren sin på konsert. Video: Twitter @intothexxlight Vis mer

- Bevisst beslutning

- Det er vanskelig å kalle det en «komme ut»-historie, for jeg kom aldri ut, fortalte hun innledningsvis til Vogue.

Etter flere runder med seg selv, bestemte til slutt 29-åringen seg for at det var på tide å være ærlig med seg selv.

- Det var mer at jeg bare bestemte meg for å legge kortene på bordet og si, se, jeg er forelsket, jeg er forelsket i den jeg er forelsket i. Det føltes ikke som om jeg tok en bevisst beslutning om å være «ute».

Skal vi tro henne selv, var det riktignok ingen selvfølge at hun skulle komme ut av skapet. Modellen har nemlig tidligere fortalt at hun vokste opp i et gammeldags hjem, hvor hun ikke kjente noen som var skeive.

Til slutt fikk hun imidlertid nok.

- Jeg var ferdig med å skamme meg over hvem jeg elsket og hvem jeg var. Så for meg handlet det mer om at kjærlighet er kjærlighet, og vi burde kunne elske hvem vi vil, innrømmet hun til Vogue.

- IDIOTER: Jan Thomas ble opprørt - og skamfull - da han hørte historien om Edvin som ble slått ned på bussen, angivelig fordi han er homofil. Video: Dorholt / Langsem / Rydning Vis mer

I intervjuet avslørte også supermodellen hvilket råd hun ville gitt til en yngre versjon av seg selv, ifølge The Independent.

- Det ville vært å elske seg selv. Det høres så klisjé ut, jeg vil også si å godta seg selv, være seg selv. Uansett hva det betyr, bra eller dårlig. Men bare å godta seg selv, og å holde hodet høyt.

- Gjorde meg kvalm

Tidligere har også Delevingne fortalt ærlig i Gwyneth Paltrows (49) podkast «Goop», at hun hadde lite kunnskap om det å være skeiv. Noe som førte til at hun selv fikk fordommer mot det skeive miljøet.

- Jeg visste ikke at jeg var homofob. Tanken på å være sammen med noen av samme kjønn - det gjorde meg kvalm. Jeg tenkte «jeg ville aldri, det er kvalmt, æsj», sa hun.

UT AV SKAPET: «Ungkar-stjernen» Colton Underwood kom ut som homofil tidligere i år - nå får han en egen realityserie på Netflix. Video: Netflix Vis mer

I podkasten fortalte 29-åringen om at hun knyttet egne fordommer opp mot det psykiske hun opplevde som yngre.

- Jeg kunne korrelere den massive depresjonen og de suicidale øyeblikkene i livet mitt til det, fordi jeg skammet meg så mye over å være «det». Men egentlig var det en del av meg som jeg elsket så mye, og aksepterte.

LES OGSÅ: Står frem som skeiv: - Skummelt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer