STORE UTFORDRINGER: Selv om Egor har en positiv innstilling, er det ikke til å legge skjul på at livet har bydd på store utfordringer. Foto: Tor Lindseth
STORE UTFORDRINGER: Selv om Egor har en positiv innstilling, er det ikke til å legge skjul på at livet har bydd på store utfordringer. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Egor Filipenko:

- Fengselsdommen er mitt største nederlag

«Skal vi danse»-dommeren snakker ut om den store belastningen.

Publisert

(Se og Hør): Suksessen som «Skal vi danse»-dommer har ført med seg mye positivt for Egor Filipenko (30), men berømmelsen ble en stor belastning da han i 2015 ble dømt for fyllekjøring.

Etter en svært fuktig fest, ble Egor pågrepet og kastet på glattcelle. Selv husker han lite fra hendelsen. Avisene skrev om «TV-kjendis som hadde fyllekjørt», og ett år senere eksploderte oppmerksomheten da det kom frem at det var Egor.

- Det er klart at det var et stort nederlag. Det var tøft og vanskelig å håndtere, sier han til Se og Hør.

Egor anket dommen, men ble dømt til 30 dagers fengsel. I tillegg måtte han betale en bot på 52.500 kroner og førerkortet ble inndratt i tre år.

I all hemmelighet sonet TV-kjendisen 30 dager med fotlenke.

- Det er ingen tvil om at jeg drakk for mye den kvelden, men å fyllekjøre går mot alt jeg står for. Det er ikke meg, forklarer han til Se og Hør.

Saken fortsetter nedenfor.

STAKK AV MED SEIEREN: Egor Filipenko var tidligere enn av proffdanserne i «Skal vi danse». I 2014 gikk han og artist Agnete Johnsen til topps i konkurransen. De siste årene har Egor vært en del av dommerpanelet. Foto: NTB scanpix
STAKK AV MED SEIEREN: Egor Filipenko var tidligere enn av proffdanserne i «Skal vi danse». I 2014 gikk han og artist Agnete Johnsen til topps i konkurransen. De siste årene har Egor vært en del av dommerpanelet. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Min største bragd

30-åringen har i dag betalt erstatningen og sonet ferdig. Han anser det hele som et tilbakelagt kapittel.

- I april fylte jeg 30 år og jeg er der jeg så for meg at jeg skulle være. Jeg har jobb, kone og to flotte barn. Det er min største bragd, skryter han til bladet.

Det var under en ferie i London i 2012 at Egor gikk ned på kne foran Benedicthe Bjercke (28). Han forklarte overfor Se og Hør at frieriet ble en rørende affære.

- Jeg sto og tok bilder av Benedicthe, da jeg plutselig tok fram ringen. Hun så den ikke før jeg gikk halvveis ned på kne. Da begynte hun å gråte, røpet han overfor Se og Hør den gang.

Saken fortsetter nedenfor.

LYKKELIG GIFT: I 2013 fikk Egor sin kjære Benedicthe under en romantisk vielse i Rælingen kirke. Foto: Tor Lindseth
LYKKELIG GIFT: I 2013 fikk Egor sin kjære Benedicthe under en romantisk vielse i Rælingen kirke. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Året etter sa de paret ja i en storslått bryllupsfest med budsjett på 350 000 kroner.

Vielsen var spekket med kjendisgjester, og Egors tidligere dansepartner Hanne Sørvaag (35) opptrådte.

Ekteparet har to sønner, eldstemann Theo (6) og vesle Ludvig August (2).

- Å bli pappa igjen er en fantastisk følelse. Det er veldig merkelig at det ligger et nytt barn der, jeg vet ikke helt om jeg har skjønt det ennå, sa han til Se og Hør i fjor høst.

Tidligere har Se og Hør skrevet om at paret ble overrasket da de fant ut at Benedicthe var gravid for første gang.

- Han var planlagt på den måten at vi ønsket oss ham. Vi hadde begynt å prøve, men trodde ikke det kom til å skje så raskt. Det tok to uker - så var jeg gravid! Det var fem minutter med sjokk, deretter bare glede, har de sagt.

Fremdeles synes begge to at det bare er positivt å være unge foreldre.

- Det er klart det er krevende. Men jeg tror det er en fordel å være ung mor. Ikke bare har jeg mye energi, han gir meg også ekstra overskudd. Vi tar ham med oss overalt, så det er aldri noe problem, fortalte Benedicthe.

Saken fortsetter under videoen:

Agnete Kristin Johnsen og Egor Filipenko intervjues etter "Skal vi danse"-sending Vis mer Vis mer

Fikk fortsette i jobben

Gjennom flere sesonger av «Skal vi danse» har Egor blitt en av landets mest kjente dansere. To ganger har han og kjendispartneren gått seirende ut av konkurransen, og de siste tre årene har han vært en del av dommerpanelet.

Danseprofilens fengselsdom innebar altså ikke at han var nødt til å forlate dommerpanelet i TV 2-programmet.

- Slik vi ser det, påvirker ikke dagens dom hans utførelse av jobben han har i «Skal vi danse», hvor han ble valgt på grunn av sin bakgrunn som profesjonell danser og tidligere deltagelse i programmet. På generelt grunnlag tar TV 2 sterk avstand fra enhver form for kjøring i beruset tilstand. Hendelsen Egor Filipenko nå er dømt for, skjedde i en periode der han ikke var under kontrakt med produksjonsselskapet Monster og TV 2. Han har vært helt åpen med TV 2 om hendelsen, sa TV 2s programdirektør, Jarle Nakken, i en uttalelse til pressen i 2015.

Egor Filipenko var en av dommerne i årets «Skal vi danse»-sesong, sammen med Trine Dehli Cleve, Merete Lingjærde og Tore Petterson.

LES OGSÅ: - Vi er castet for å lage bråk

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer