TRAGISK DØD: Mindy McCready slet i mange år med rusmisbruk og var med i «Celebrity Rehab». Fem av stjernene fra programmet har mistet livet de siste tre årene.  Foto: All Over Press
TRAGISK DØD: Mindy McCready slet i mange år med rusmisbruk og var med i «Celebrity Rehab». Fem av stjernene fra programmet har mistet livet de siste tre årene. Foto: All Over PressVis mer

Fem «Celebrity Rehab»-stjerner døde på tre år

Den omstridte TV-serien klarte ikke å redde kjendisene fra misbruket.

SEOGHØR.NO: Søndag døde countrystjernen Mindy McCready bare 37 år gammel. Etter flere år med psykiske problemer og rusmisbruk tok hun sitt eget liv i hjemstaten Arkansas. 

McCreadys død er langt fra den eneste tragedien som har preget mediene de siste årene.

Flere av de avdøde hadde en ting til felles: De prøvde å få orden på livene sine ved å melde seg på programmet «Celebrity Rehab», der de fikk hjelp av TV-doktoren Dr. Drew til å kjempe mot rusavhengigheten.


Serien sendes her til lands på TV 2 Bliss.

McCready åpnet seg om sitt alkohol- og pillemisbruk i den tredje sesongen av «Celebrity Rehab».

I fjor døde realitystjernen og bodybuilderen Joey Kovar. Han ble bare 29 år gammel. To år før han døde prøvde han å slutte med kokain, amfetamin, alkohol og steroider med hjelp fra ekspertene i programmet.

Men avhengigheten var for sterk og Kovar døde av en overdose sommeren 2012. 

Døde av lungebetennelse
Året før døde «Grease»-stjernen Jeff Conaway av lungebetennelse. 60-åringen kunne vært reddet, men årevis med rusmisbruk gjorde at han ikke gjenkjente sykdommen før det var for sent.

Conaway var med i to sesonger av «Celebrity Rehab», og fikk mye oppmerksomhet da han sa til Dr. Drew at han ønsket å ta sitt eget liv. Conaways misbruk skal ha startet allerede i tenårene, og skuespilleren hevdet misbruk og tortur i barndommen gjorde at han begynte med narkotika. 

Musikeren Mike Starr døde 44 år gammel av en overdose. To år tidigere prøvde han å få orden på livet ved hjel av «Celebrity Rehab». Starrs musikkollegaer i bandet Alice in Chains kritiserte showet, og mente det utnyttet folks sårbarhet. 

 - Det er en skam å putte mennesker i en så sårbar situasjon og gjøre det til underholdning, sa Jerry Cantrell til radiostasjonen WMMR. 

Rodney King døde i 2012. Han slet lenge med rus- og alkoholmisbruk og var i 2009 med i «Celebrity Rehab».

- Jeg elsker alkohol, det er det som er problemet mitt. Faren min døde av alkohol, og jeg vil ikke lide samme skjebne, sa King til avisen L.A. Times. 

Men hjelpen var nytteløs og King ble ikke kvitt avhengigheten. Han druknet i familiens svømmebasseng og obduksjonen viste at han hadde kokain og marijuana i kroppen. 

Skjelles ut på Twitter

Dr. Drew Pinsky som er programleder for det kontroversielle showet har fått mye kritikk i etterkant av McCreadys død. Mange har fått utløp for sin frustrasjon på Twitter og Facebook, og sangeren Richard Marxs sammenlignet Dr. Drew med dødslegen Kevorkian. 

- Han utnytter folk og det han driver med er ikke bra, skrev han på Twitter. 
 
Dr. Drew skal være svært påvirket av McCreadys bortgang, og under programmet mente han at hun hadde gode sjanser for å kutte ut misbruket.  

- Hun var en skjønn kvinne som vil bli savnet av mange. Jeg tok kontakt med henne da jeg hørte om kjærestens død og hun var helt knust, men enig i at hun måtte prioritere sin helse og sikkerhet. Dessverre virker det som Mindy ikke gjennomførte behandlingen, sier Pinsky i en uttalelse ifølge Newsday. LES OGSÅ: Lagde video før hun ble funnet død