Kronprinsesse Victoria:

Feiring slaktes: - Utrolig kjedelig

Prins Oscar var ikke den eneste som tilsynelatende gjespet seg gjennom kronprinsessens feiring.

KJEDELIG: Flere publikummere refser Victoriakonserten, som fant sted forrige uke. Foto: Dana Press / SPA / NTB
KJEDELIG: Flere publikummere refser Victoriakonserten, som fant sted forrige uke. Foto: Dana Press / SPA / NTB Vis mer
Publisert

Da svenskenes kronprinsesse Victoria denne uken fylte 44 år, ble hun tradisjonen tro feiret med brask og bram med Victoriadagen på Öland i Sverige.

En stor del av dagen består vanligvis av Victoriakonserten. Til tross for at feiringen så litt annerledes ut i år, i likhet med i fjor, var det en selvfølge at konserten skulle finne sted - pandemi eller ei.

På Borgholms slottsruin var en rekke svenske artister til stede for å feire den nybakte 44-åringen, deriblant Benjamin Ingrosso og Sabina Ddumba. Sendingen ble også sendt på tv.

Både jublianten og resten av kongefamilien - med noen unntak - så ut til å storkose seg. Flere seere reagerer imidlertid nå på den store bursdagsfeiringen.

FYLLER ÅR: Prins Alexander av Sverige, sønn av prins Carl Phillip og prinsesse Sofia, fyller fem år 19. april 2021. Video: Small Media Vis mer

«Ikke en morsom kveld»

Nytt i år var at prins Oscar (5), kronprinsessens sønn, deltok på konserten for første gang, skriver Svensk Damtidning. Det har aldri skjedd tidligere - han har nemlig pleid å følge konserten hjemmefra.

Mellom sang, klapp og smil satt den lille sjarmøren på første rad ved siden av mamma Victoria og fulgte nøye med. Observante seere kunne imidlertid se godt at han gjespet fra tid til annen, og han så ikke like fornøyd ut gjennom hele kvelden.

Det var derimot ikke bare prins Oscar som tilsynelatende virket å kjede seg under konserten. Også en rekke seere har tatt til sosiale medier for å uttrykke sin misnøye, og i flere kommentarfelt skriver flere at det var en skuffende kveld.

«Trist som bare det! Benjamin (Ingrosso journ.anm.) hadde en låt som var bra. Resten var natta-musikk. Prins Oscar ville sove! Ikke en morsom kveld», skriver en seer.

SPESIELL DAG: Da kronprinsesse Victoria fylte 44 år i forrige uke, ble det naturligvis feiret med brask og bram i nabolandet. Her med prins Daniel, prins Oscarog prinsesse Estelle. Foto: Shutterstock / NTB
SPESIELL DAG: Da kronprinsesse Victoria fylte 44 år i forrige uke, ble det naturligvis feiret med brask og bram i nabolandet. Her med prins Daniel, prins Oscarog prinsesse Estelle. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

«Sååå utrolig kjedelig bursdagsfeiring. Det burde være litt gladere underholdning. Forstår at barna gjespet», legger en annen til, mens en tredje skriver:

«(...) Det er jo en bursdag man feirer, og da burde det være mer tempo-låter».

TABBE: Petra Marklund har i ettertid blitt kritisert for ikke å bruke riktig tiltaleform da hun under Victoriadagen henvendte seg til kronprinsessen. Video: SVT Vis mer

- Umulig å tilfredsstille alle

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller til Se og Hør at hun ikke har sett konserten selv, men at de tidligere har kunnet skilte med større artister enn årets utgave hadde.

- I hvert fall mer kjente for oss nordmenn. Ja, faktisk nordmenn også. Et år opptrådte faktisk Marcus og Martinus, forteller hun. og fortsetter:

- Men når det er sagt, så skal den tv-sendte konserten tilfredsstille publikum. Små og store, kongelige og ikke-kongelige. Da er det nærmest umulig å tilfredsstille alle, så at konserten slaktes av noen, er vel ikke til å unngå.

At den lille prinsen så ut til å kjede seg, mener Vagle ikke er så rart. Han er tross alt en ung gutt på bare fem år.

KONGEHUSET: Onsdag gjorde kronprinsesse Mary (48) sitt første offisielle oppdrag etter sommerferien, noe som endte med mye tyn etter hun håndhilste på generalsekretær i WWF, Bo Øksnebjerg. Vis mer

- Det faktum at prins Oscar gjespet, er absolutt ikke et bevis på at konserten var dårlig. Bare det å sitte i ro såpass lenge, kan bli langtekkelig for en liten gutt. Han er jo bare fem år, og det er første gang han får lov til å bli med på dette kveldsarrangementet på morens bursdag.

Avslutningsvis forteller Vagle at uansett hvilket terningkast publikum gir på konserten, er det ikke kongefamilien som har skylden. De står nemlig ikke for programmet selv.

LES OGSÅ: Overrasket stort med sønnen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer