Eminem:

Feiret ti år som rusfri

Rapperen tok en brå vending da han holdt på å miste livet.

NY LIVSSTIL: Det er 11 år saiden Eminem holdt på å dø av en overdose. Da bestemte han seg for å holde seg langt unna narkotika. Foto: NTB scanpix
NY LIVSSTIL: Det er 11 år saiden Eminem holdt på å dø av en overdose. Da bestemte han seg for å holde seg langt unna narkotika. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Rapstjernen Eminem (45) har flere ganger vært åpen om sin trøblete historie med narkotika. Hans tidligere misbruk holdt på å ta livet av ham i 2007.

De siste årene har «Lose Yourself»-sangeren hatt en annerledes livsstil, og forrige helg delte han et bilde på Instagram der han viste fram en mynt som vitner om tiden hans som rusfri.

På mynten er det inngravert symbolet X, som i romertall står for 10, og ordene «enhet», «service» og «bedring».

«Feiret 10 år i går», skriver han til bildet.

Saken fortsetter nedenfor.

Celebrated my 10 years yesterday.

Et innlegg delt av Marshall Mathers (@eminem)

- Ble mer og mer

Eminem, hvis egentlige navn er Marshall Mathers, har tidligere avslørt at han holdt på å dø av overdose i 2007. På den tiden var misbruket hans såpass ille at han tok nærmere 20 piller daglig.

- Jeg tok piller når jeg fikk mulighet. Jeg tok hva enn jeg fikk tak i, sa han til New York Times i 2011.

I dokumentarfilmen «How To Make Money Selling Drugs» fra 2012 kom rapperen med sjokkerende avsløringer.

- Jeg er ikke helt sikker på når det begynte å bli et problem. Jeg husker bare at jeg begynte å like det mer og mer. Hadde jeg ankommet sykehuset rundt to timer senere hadde jeg dødd. Organene mine var i ferd med å svikte. Leveren min, nyrene, alt sammen. Legene trodde ikke jeg kom til å klare meg, sa Eminem ifølge Mirror.

Saken fortsetter nedenfor.

TORDNER: Under BET Hip Hop Awards ble det sendt en fire minutter lang Eminem-video. I videoen raser stjerna mot presidenten. - Treffende, sier kommentator. Video: BET / CNN Vis mer

- Jeg kommer til å dø

Rapperen, som snart er Norges-aktuell, har gitt døtrene Hailie, Lainey og Whitney æren for at han tok seg sammen.

- Jeg husker jeg gikk rundt i huset, hver eneste dag, og tenkte: «Jeg kommer til å dø». Men da så jeg på døtrene mine, og forsto jeg at jeg måtte holde meg i live for deres skyld, sa han til Mirror.

Samtidig fant han mye motivasjon i trening.

- Da jeg sjekket ut av avrusing måtte jeg gå ned i vekt, og i tillegg finne en måte å holde meg rusfri. Med mindre jeg var høy, hadde jeg problemer med å sove. Så jeg begynte å løpe. Det ga meg endorfiner, men det hjalp meg også med søvnen, sa han til Men's Jorunal i 2015, og la til:

- Det er lett for meg å forstå hvordan folk kan bytte ut dop med trening. Begge deler er avhengighetsskapende, men den ene er bra for deg.

Aktuell i Norge

Ifølge Universal Music Norge har Eminem solgt over 250 millioner album, og var 2000-tallets mestselgende artist.

Han har vunnet hele 15 Grammy-statuetter og fikk en Oscar for låten «Lose Yourself» fra filmen «8 Mile».

30. juni holder Eminem sin første konsert i Norge siden 2001, når han gjester Voldsløkka under utendørsfestivalen Oslo Sommertid.

- At vi endelig har klart å få ham til Norge er helt vanvittig! Eminem spiller ikke hvor som helst. Det måtte et område som dette til for å få verdensstjernen til å gjeste Norge, sa arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic Soul til Dagbladet i januar.

LES OGSÅ: - Han har nok ikke lenge igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer