Lene Sleperud og Tonje Frøystad Garvik:

Feiret sønnen tre ganger

«Farmen»-paret nyter for tiden småbarnslivet og har rukket å feire sønnen hele tre ganger.

STOLTE: Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud døpte sønnen søndag. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
STOLTE: Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud døpte sønnen søndag. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Det var i slutten av september at «Farmen»-paret Lene Sleperud (32) og Tonje Frøystad Garvik (32) kunne avsløre at de hadde blitt foreldre for første gang til en liten gutt.

Babynyheten delte de begge på hver sin Instagram-profil, og kunne kort tid etter avsløre til Se og Hør at de hadde gitt sønnen navnet Max Sleperud Garvik.

Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud åpnet seg om prosessen de var gjennom for å bli gravide. Video: Dagbladet / Frank Karlsen Vis mer

- Det er det navnet vi har gått lengst og gnagd på. Det var Lene som kom med ideen, og hun har alltid likt det navnet fordi hunden til mormoren hennes het det, forklarte Garvik.

Etter at paret ble foreldre var det ingen tvil om at sønnen Max skulle få en storslått feiring. Tidligere denne måneden delte duoen på Instagram at de skulle feire sønnen hele tre ganger - med to navnefester og en dåp.

- Det er viktig

Det var derimot ingen tilfeldighet at paret valgte å planlegge tre feiringer. Når Se og Hør slår på tråden kan Garvik fortelle hva som egentlig er årsaken til dette.

- Det blir mange feiringer på grunn av coronarestriksjonene. Det er rett og slett det som er grunnen. Hvis ikke hadde vi samlet alle sammen, men når det trykker på blir det fort tre feiringer, forteller hun.

FIKK BAKOVERSVEIS: Tidligere «Farmen»-vinner Tonje Frøystad Garvik ble noe satt ut da hun fikk høre hva kjæresten Lene Sleperud ønsket seg til jul. Video: Lina Hekkli / Se og Hør Vis mer

«Farmen»-profilen forteller videre at hun har en stor familie på morens side, og at det også var en av grunnene til at de valgte å ha to feiringer på Sunnmøre og en dåp i kirken.

Hun følger opp med at det var Petter Normann Dille, en homofil prest, som søndag ettermiddag døpte sønnen deres i kirken. Han har for tiden blant annet flere prosjekter på gang med Amnesty angående religion og legning.

Det synes Garvik er et viktig tema å belyse.

- Jeg synes det er viktig å vise at det ikke er religion som styrer legningen til mennesker, men mennesker som bruker religion som skjold, mener hun.

«FARMEN»-HYTTA: Tonje Garvik vant «Farmen» i 2018. Her viser hun og kjæresten Lene Sleperud frem «Farmen»-hytta i programmet «I lomma på Silje». Video: Viaplay Vis mer

- Veldig god følelse

Nå er Garvik og Sleperud ferdig med de tre feiringene til sønnen, og på spørsmål om hvordan dåpen gikk, svarer førstnevnte følgende:

- Dåpen gikk kjempefint! Vi har hatt det skikkelig bra sammen med familien alle tre gangene. Alt har overgått forventningene, da coronaen ikke førte til et eneste frafall. Alle testet seg før dåpen, slik at vi sikret oss at det ble en trygg opplevelse.

DÅP: Fra venstre: Petter Dille, Lene Sleperud, sønnen Max og Tonje Frøystad Garvik. Foto: Privat
DÅP: Fra venstre: Petter Dille, Lene Sleperud, sønnen Max og Tonje Frøystad Garvik. Foto: Privat Vis mer

Etter mye planlegging over lang tid forteller Garvik at det nå skal bli deilig å slippe og tenke på neste ukes meny.

Hun er likevel stor fan av familieselskap og kunne gjerne tenkt seg det hver helg, men da med rullering på ansvaret for selskapet.

- Det er jo en veldig god følelse å se at mennesker man er glad i blir mette og fornøyde når de er på besøk! Det har på mange måter vært en belønnende oppgave å arrangere alle disse navnefestene, legger hun til.

KAKE: Sønnens dåpskake av Max Mekker fra Sesam stasjon. Foto: Privat
KAKE: Sønnens dåpskake av Max Mekker fra Sesam stasjon. Foto: Privat Vis mer

- Ville ikke vise ansiktet hans

I anledning den første navnefesten delte Garvik et innlegg på Instagram, som i etterkant har blitt slettet. Innlegget fikk nemlig ikke bare positiv respons. Flere reagerte på måten bildene av sønnen hadde blitt sladdet på.

Overfor Se og Hør legger hun ikke skjul på at det gjorde vondt da hun mottok de ufine kommentarene.

- Vi ville ikke vise ansiktet hans. Jeg tenker at man i utgangspunktet ikke vil eksponere barn når det er så mye styr rundt det, så derfor ønsker vi å holde oss innen regelverket. Men det gjør vondt når folk velger å kritisere, spesielt når vi gjør det med et ønske om barnets beste, forteller hun.

BABYLYKKE: Maria Amundsen, kjent fra «Ex on the beach», forteller om veien til fødselen og hvorfor hun ikke har planer om å forlove seg med det første. Reporter/klipp: Luna Lea. Vis mer

Videre påpeker Garvik at dette var første gangen hun hadde sladdet et bilde av sønnen på sosiale medier, men at paret fra nå av har bestemt seg for å gjøre det på en annen måte.

- Vi får eventuelt begynne å legge en emoji foran ansiktet i stedet. Det var første gangen jeg gjorde noe sånt, men man lærer så lenge man lever, fortsetter hun.

Ny dokumentar

Nå nærmer det seg fire måneder siden «Farmen»-paret ønsket sønnen Max velkommen til verden. Det har vært en stor glede for duoen som nå kan avsløre hvordan småbarnslivet har vært for dem den siste tiden.

- Det er veldig fint. Max har vært en drøm av en unge, han sover stort sett hele natten og er blid. Det er så klart overveldende når man får et barn, men når vi hører folks ulike historier, vil jeg si vi har vært veldig heldige med humøret til babyen vår.

Non Stop-video av Sondre Rahm, Christian Wehus, Nicolai Alcaniz og Emrik Sager. Vi lager Norges beste viralprogram - som daglig serverer deg de beste viralvideoene fra internetts verden. Takk for at du ser på Non Stop! Vis mer

Videre forteller hun at det har vært overraskende lite stress, men at man som småbarnsforeldre mister litt frihet. Det er imidlertid noe begge trives godt med.

- Hvilke planer har dere fremover?

- Snart kommer det et fint filmprosjekt med Medicus som er en fertilitetsklinikk, avslører hun, og fortsetter:

- Det blir en dokumentar som vil handle om fertilitetsbehandling. Den er litt forsinket og skulle egentlig komme ut i oktober. Nå tror jeg den vil komme i løpet av januar, så det blir spennende og se hvordan det blir tatt imot.

LES OGSÅ: - Jeg var helt i sjokk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer