Feiret 50 med ellevill skifest

Flere av Norges største alpinstjerner slo seg løs både i bakken og i festlokalet på «Finken»s store dag.

SEOGHØR.NO:  Det manglet ikke på OL- og VM-gullmedaljører da slalåmhelten Finn Christian Jagge samlet sine beste alpinvenner til stort 50-årslag.

– Det er utrolig moro å få samlet de gode gamle gutta. Det er mange av oss som ikke ser hverandre så mye lengre. Det at så mange kom for å feire min 50- års dag er både rørende og veldig kult. Dette er en dag jeg kommer til å leve lenge på, sier jubilanten
til Se og Hør.

Se video øverst i saken!

Ole Kristian Furuseth, Hans Petter Buraas, Kjetil André Aamodt,  Lasse Kjus og Tom Stiansen var blant de tidligere skistjernene som feiret sin gode venn i Kirkerudbakken i Bærum.

LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om Finn Christian Jagges store dag og se flere bilder fra festen. Foto: Se og Hør
LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om Finn Christian Jagges store dag og se flere bilder fra festen. Foto: Se og Hør Vis mer

– Han er fryktelig sterk på oneliners og morsomme kommentarer, sier Lasse Kjus til Se og Hør om Jagge:

- En gang hadde vi fått ny trener, som ikke fikk det helt til. Det var litt rot. Da tok «Finken» ordet, og sa rolig:

– Vi gutta har snakket sammen, og vi er enige om å gi deg én sjanse til! Det er slik Finn Christian er, sier Lasse og ler så tårene triller.

Alpinsirkuset er for lengst en tilbakelagt del av Finkens liv. Kroppen er likevel for alltid merket av knallharde treningsøkter og konkurranser.

– Du ser kanskje at jeg jevnlig beveger knærne. Sitter jeg for lenge stille blir det veldig vondt. Smertene er der hver dag, men jeg har lært meg å leve med det, sa Jagge til Se og Hør i 2011.

LES OGSÅ: - Hele kjeven var løs