Petter og Gunhild Stordalen:

Feirer jul på hver sin side av kloden

Slik er den første julen etter bruddet.

FORSKJELLIG: Petter og Gunhild Stordalen kunngjorde at de skulle gå fra hverandre i november. Nå feirer de sin første singeljul på 14 år, en halv verden unna hverandre. Foto: NTB scanpix
FORSKJELLIG: Petter og Gunhild Stordalen kunngjorde at de skulle gå fra hverandre i november. Nå feirer de sin første singeljul på 14 år, en halv verden unna hverandre. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I starten av november ble det kjent at Petter (57) og Gunhild Stordalen (40) hadde bestemt seg for å flytte fra hverandre etter ni år som ektefeller og 14 år som kjærester. Nyheten kom overraskende på for mange, særlig siden de et par dager i forveien hadde invitert «hele» kjendisnorge til en gedigen halloweenfest - der de selv sto sammen på scenen.

Det virker derimot ikke som det er noe dårlig stemning mellom de to, siden de begge har uttalt seg i positive ordelag om hverandre etter bruddet. At Petter bladde opp 29 millioner kroner for en leilighet til Gunhild på Frogner, ga samme inntrykk.

ÅPENHJERTIG: I et av sine siste intervjuer før nyheten om bruddet ble kjent, forteller Gunhild Stordalen åpenhjertig om støtten hun har fått av Petter Stordalen gjennom sykdommen. Video: TV Norge. Vis mer

Selv om de gikk fra hverandre på gode premisser, betyr det ikke at alt er som før. De går begge to nå inn i sin første jul uten hverandre, noe som trolig kan oppleves rart. Mens Petter har tatt med seg barna til idylliske Mauritius, har Gunhild pakket sekken og reist i retning Muggerud utenfor Kongsberg - der hun vokste opp.

Ferieforskjell

Begge har delt bilder av feriene sine i sosiale medier lille julaften. I en video fra en strand på Mauritius, der Petter og barna har feiret sammen i en årrekke, poserer han sprudlende med sin sedvanlige mandags-energiske motivasjons-prat.

- Her er jeg. Jeg har vært her i 22 år på samme hotell, på samme rom, med stranda og denne fantastiske utsikten. Det er starten på ferien, og det er mandag. Jeg simpelthen bare elsker det, sier hotellkongen i videoen.

Emilie Stordalen (27), hotellmogulens datter, har lagt ut et bilde fra samme strand. Familien bor alltid på eksklusive One & Only Le Saint Géran, som er et av de dyreste hotellene på hele øya. Her har også Gunhild feiret jul, i tillegg til Petters ekskone, Ingrid Fuglehaug (56).

Se dette innlegget på Instagram

zen🧘🏼

Et innlegg delt av Emilie Anker Stordalen (@emiliestordalen)

I 2011 hevdet Her og Nå at Petter brukte hele fem millioner kroner på Mauritius-jula, fordi han hadde med seg et reisefølge på rundt 30 personer. En natt på et av hotellets dyreste suiter kan fort koste rundt 10 000 kroner i høysesongen.

Mens Petter og barna kommer tilbake til Norge med ny brunfarge og saltvanns-bleket hår, får Gunhild en annen jul enn hva hun er vant med. På Instagram har EAT-gründeren lagt ut et bilde av at hun står på ski med faren og familiens to hunder.

Skituren på Muggerud, der hun vokste opp, har fått tusenvis av likerklikk på under en time, og mange lykkønskninger om god jul fra følgerne hennes.

Her får hun boltret seg i skiløypene, spist julemat med familien og slappet av i den kommende tiden. Hun har flere ganger beskrevet stedet hun vokste opp på som fint, noe hun altså beviser med denne nostalgiske julefeiringen.

Ida Holen, kommunikasjonsrådgiver i Stordalens selskap Strawberry, sier til Se og Hør at Petter skal feire på Mauritius som vanlig. Hun svarer derimot ikke på om eksparet har planer om å møtes i julen. Dag Hvaring i EAT har foreløpig ikke besvart Se og Hørs henvendelse.

- Blir de beste

Etter at de offentliggjorde bruddet i en pressemelding, har altså paret, etter alle solemerker, fortsatt å beholde kontakten. Nylig var Gunhild gjest i «Petter tar praten», en serie der han intervjuer forskjellige mennesker.

I videoen gikk eksparet nærmere innpå samarbeidet seg imellom etter bruddet, samt hva de brukte mest tid på i forholdet - nemlig prosjektene deres.

BRUDD: Petter og Gunhild Stordalen melder at de flytter fra hverandre etter 14 år. Intervju fra Expressen. Vis mer

- Det få vet, det er at da vi hadde vår siste samtale, så var det en ting vi var enige om. Det er at jeg fortsatt skal få lov til å være rådgiveren din, businesspartneren din og en meget stolt sponsor, sa Petter Stordalen i videoen, og legger til at det eneste som endres er at han ikke lenger kommer til å bære veska til Gunhild

EAT-gründeren benyttet anledningen til å fortelle eksmannen at de 14 årene de har tilbrakt sammen har vært de beste, og at de begge vet at de neste ti årene også kommer til å bli de gode.

I videoen kom det også frem at moren til Gunhild har grått som følge av bruddet.

- Etter å ha grått fordi vi ble sammen, til å gråte fordi vi ikke er sammen. Hun er evig fan av Petter, det vet du, sa Gunhild om moren.

Gunhild stilte også eksmannen spørsmål om hvor han ser seg selv om fem år. Da svarte Petter at han har tenkt å jobbe med å vise at det går an å både tjene penger og bygge et selskap, samt å vise at man trenger en ny bærekraftig kapitalisme. Inspirasjonen innrømmet hotellkongen at han har hentet fra Gunhild.

LES OGSÅ: Slik gikk det med med denne gjengen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer