TRAVLE TIDER: Adam Douglas elsker norsk jul - men har bare tre dager fri innimellom spillejobbene. I kveld ser du ham på NRK1 i programmet «En amerikansk jul med Adam Douglas».
TRAVLE TIDER: Adam Douglas elsker norsk jul - men har bare tre dager fri innimellom spillejobbene. I kveld ser du ham på NRK1 i programmet «En amerikansk jul med Adam Douglas».Vis mer

Adam Douglas fra «Stjernekamp»:

Feirer jul i 36 timer

«Stjernekamp»-vinneren ser frem til sin spesielle jul på Vestlandet.

(Seoghør.no) I oktober ble Adam Douglas (36) kåret til vinner av NRKs «Stjernekamp». Siden har det gått i ett for den travle musikeren med det blyge smilet og den enorme stemmeprakten.

I kveld er han aktuell på NRK1 klokken 20.30 i programmet «En amerikansk jul med Adam Douglas».

Programmet ble spilt inn i adventstiden.

Nå gleder han seg til å kunne feire jul med sønnen Alvin (4) og kona Kristin Enevoldsen Solberg (39) hjemme hos familien hennes på Vestlandet.

ADAMS STØRSTE FAN: Adams kone Kristin var en god støtte under den hektiske «Stjernekamp»-tiden i høst.
ADAMS STØRSTE FAN: Adams kone Kristin var en god støtte under den hektiske «Stjernekamp»-tiden i høst. Vis mer

– I år har jeg det ganske travelt, men jeg skal ta fri tre dager. Da blir det én dag i bil på vei til Vestlandet, også blir det julaften i Bremanger med svigerfamilien. Så skal jeg kjøre hjem til Østlandet første juledag, fordi jeg må begynne å spille etter det. Så det blir en kort jul, forteller sangeren til Se og Hør.

Han er ikke i tvil om hva han gleder seg mest til denne jula.

– De 36 timene sammen med familien min, selv om mesteparten blir i bil. Men det er mer enn jeg har hatt på lenge, smiler Adam.

Og det er ingen tegn til at amerikaneren har tenkt til å roe ned med det første. Adam gleder seg stort til å turnere fra nord til sør i Norge – ikke minst til å dele scene med selveste Sting (66) på Kongsberg jazzfestival til sommeren, før han avslutter turneen på Rockefeller 8. september.

Forskjellig fra amerikansk jul.

Selv om han snakker feilfri norsk med vestlandsk aksent, er supertalentet født og oppvokst i Oklahoma i USA. Men helt siden han traff kona Kristin for ti år siden på sin første konsert i Norge, har 36-åringen blitt værende.

Småbarnsfaren har for lengst vendt seg til norsk jul, men innrømmer at det var mange nye tradisjoner å vende seg til.

– Det er egentlig mange forskjeller mellom norsk og amerikansk jul. Det er også mye likt, men maten er annerledes, det er kanskje den største forskjellen, forteller Adam.

Les mer om Adam i Se og Hørs store romjulsblad 3. juledag!

LES OGSÅ: Derfor flyttet Adam til Norge