Ari Behn:

Feirer bursdag i kjærlighetens tegn

Ari Behn har mye å glede seg over når han i dag fyller 45 år.

FYLLER ÅR: Lørdag 30. september blir Ari Behn 45 år gammel. Her er han avbildet i Stockholm sommeren 2013. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FYLLER ÅR: Lørdag 30. september blir Ari Behn 45 år gammel. Her er han avbildet i Stockholm sommeren 2013. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

(Seoghør.no): I dag fyller forfatter og prinsesse Märtha Louises (46) eksmann, Ari Behn, 45 år.

Det er ikke kjent hvordan den karismatiske kunstneren vil feire dagen, men Ari har venner i alle samfunnslag, og det er lite som tyder på at bursdagen vil forbigå i stillhet.

ARI BEHN OM TIDEN ETTER BRUDDET: Ari Behn var programleder på Se og Hørs Kjendisgalla 2016. Her snakker han ut om en hektisk høst. Video: Per Ervland Vis mer

Siden Ari og prinsesse Märtha Louise annonserte sin skilsmisse for et år tilbake, har det skjedd mye i forfatterens liv. Til tross for et tøft år, har Ari derfor mye å glede seg over idét han nå fyller 45 år.

– Etter et tøft fjorår med skilsmisse, virker det som om Ari Behn har funnet seg til rette i sin nye tilværelse. Han er lykkelig med sin kjæreste Ebba, og strutter av skapertrang. Han maler mye for tiden, og deler sine kunstverk både i sosiale medier og på en rekke utstillinger, forteller Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

September er en travel måned for familien, da både Ari, Märtha og deres yngste datter Emma Tallulah har bursdag kort tid etter hverandre. Sistnevnte fylte ni år på fredag.

Saken fortsetter nedenfor.

PÅ UTSTILLING: Ari hadde med barna Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah, samt en venninne av barna på åpningen av sin utstilling på Galleri Oddvar Olsen i Drammen i vår. Foto: NTB Scanpix.
PÅ UTSTILLING: Ari hadde med barna Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah, samt en venninne av barna på åpningen av sin utstilling på Galleri Oddvar Olsen i Drammen i vår. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Kjøpte nytt hus

Etter skilsmissen kjøpte Ari seg en villa til åtte millioner kroner i Lommedalen. Slottet kunngjorde den gang at Ari kom til å bosette seg i nærheten av ekskona:

- Prinsessen blir boende i Lommedalen. Prinsessen beholder også familieeiendommen «Bloksbjerg» på Hankø. Begge eiendommene er hennes særeie. Ari Behn vil bosette seg i barnas nærområde, skrev Slottet i en pressemelding.

Det nye huset til Ari ligger høyt og fritt med en utsikt over nærområdet, hvor mange av barnas venninner bor.

Se og Hør har tidligere hatt en større reportasje om Behns luksusvilla i Lommedalen.

Aris nye hus ligger skjermet til i et boligområde, med en alpinbakke som nærmeste nabo.

DYR GAVE: Live Nelvik fikk gaver av gjestene sine i «Fire stjerners middag». Av Ari Behn fikk hun flere kunsttrykk, men det var ikke bare bare å finne ut av hva det skulle forestille. - Er dette en pølse i brød? var blant Nelviks teorier. Video: Discovery Vis mer

Ny kjæreste

Det var altså i fjor sommer at han og prinsesse Märtha Louise annonserte at de hadde valgt å gå fra hverandre.

- Man utvikler seg i forskjellige retninger. Vi er begge ambisiøse og opptatt av arbeidet vårt. I det mistet vi nok hverandre litt av syne, har 45-åringen tidligere fortalt om bruddet til Nettavisen.

I sommer kunne Se og Hør avsløre at Ari hadde funnet lykken med Ebba Rysst Heilmann (32).

I et nytt intervju med Se og Hør snakker hans nye kjæreste om hvordan livet er med Ari Behn.

Ebba innrømmer at oppmerksomheten rundt forholdet er en ny opplevelse, og hun letter litt på sløret om livet med en av Norges mest omtalte og omdiskuterte menn:

- Ari er veldig annerledes. Han er utrolig omsorgsfull og det blir aldri kjedelig, forteller Ebba, og legger til:

- Han er en veldig oppmerksom, kjærlig og morsom type.

Populær utstilling

Ari har det siste året vært travelt opptatt med kunstutstillingen «Inferno», og det er hans eget liv det siste året kunsten handler om. Den populære utstillingen har blant annet har ført til at han på en dag solgte verker for over 120 000 kroner.

Et av bildene som har fått oppmerksomhet er hans «prinsessebilde», som har fått tittelen «100 strokes before I go» («100 strøk før jeg går», red.anm.).

Bildet viser en skikkelse som sitter ved siden av en kvinne med kongelig bånd over sin ballkjole og med tiara på hodet.

Ari Behn avslørte i april til Seoghør.no at bildet ble malt før det i 2016 ble kjent at han og prinsesse Märtha Louise skulle skilles.

- Det er ikke tvil om at det er livet mitt jeg har malt. Dette malte jeg for to år siden, fortalte han den gang til Se og Hør.

LES OGSÅ: – Vennskapet har ikke alltid vært like enkelt