«Seinfeld»:

Feil oppdaget etter 30 år

Kultseriens fanskare harselerer med en nyoppdaget tabbe i kulissene på den ikoniske serien.

FEIL: En Reddit-bruker kan ha oppdaget en hittil ukjent logisk brist på settet til «Seinfeld». Foto: Reddit / Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over 30 år har gått siden den første episoden av det som kanskje var 90-tallets største TV-suksess, «Seinfeld», begynte å rulle over skjermene.

Serien har for lengst oppnådd kultstatus, og er fortsatt populær blant serietittere verden over den dag i dag.

Den har også en dedikert og aktiv fanskare på nett, hvor et innlegg om en nyoppdaget feil på filmsettet har skapt furore de siste ukene.

ETTERTRAKTEDE: I 2019 kom nyheten om at Netflix bladde opp et milliardbeløp for rettighetene til «Seinfeld» fra 2021. Det betyr gode penger i kassen for Julia Louis-Dreyfus, Jerry Seinfeld, Michael Richards, og Jason Alexander. Foto: Shutterstock / NTB
ETTERTRAKTEDE: I 2019 kom nyheten om at Netflix bladde opp et milliardbeløp for rettighetene til «Seinfeld» fra 2021. Det betyr gode penger i kassen for Julia Louis-Dreyfus, Jerry Seinfeld, Michael Richards, og Jason Alexander. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

«Kan ikke eksistere»

Det var på nettsamfunnet Reddit at en bruker påpekte en hittil ubemerket feil i utformingen av hovedkarakter Jerry Seinfelds bolig, melder Expressen.

  • Se hvordan i videoen øverst i saken!

«Jerrys korridor kan ikke eksistere», skriver brukeren, og legger ved en 3D-modell av den velkjente leiligheten i New York. Den viser hvordan korridoren utenfor leiligheten, dersom den hadde vært slik den vises i serien, ville gått rett gjennom kjøkkenet.

HYSTERISK TABBE: Produksjonen av svenske «Paradise Hotel» måtte tenke kreativt da det skjedde en teknisk feil under innspilling. Dette har fått blandede reaksjoner fra seerne. Video: Viafree.se / Rød Løper Vis mer

Reaksjonene i etterkant har ikke latt vente på seg.

«Seinfelds korridor er en farse», skriver blogger og Twitter-bruker Tim Urban. Flere har også konfrontert hovedrolleinnehaver Jerry Seinfeld selv med feilen, og mener han må svare for seg.

GIR IKKE MENING: En Reddit-bruker har lagt ut en 3D-modell av Jerrys leilighet og korridor i «Seinfeld», som viser feilen. Foto: Reddit / skjermdump.
GIR IKKE MENING: En Reddit-bruker har lagt ut en 3D-modell av Jerrys leilighet og korridor i «Seinfeld», som viser feilen. Foto: Reddit / skjermdump. Vis mer

«Er det noe som er hellig lengre?», skriver en annen Twitter-bruker, mens en på Reddit skriver: «Jeg tror du bare burde slette dette innlegget», og fortsetter: «Bare slett det, så kan de late som at du aldri postet det».

Serien, som følger hverdagsproblemene til Jerry, George, Elaine og Kramer, gikk i ni sesonger før den avsluttet på topp i 1998.

Svimlende 76 millioner amerikanere benket seg den gangen foran kasse-TV-ene sine for å få med seg avslutningen, som i Norge ble sendt på TV2.

I 2019 kunne Forbes melde at Netflix bladde opp et milliardbeløp for å sikre seg rettighetene til «Seinfeld», som blir tilgjengelig verden rundt på strømmetjenesten senere i 2021.

Strømmegiganten har de siste årene mistet rettighetene til en rekke andre etablerte seermagneter, som for eksempel «Friends», som har flyttet til HBO både i Norden og USA.

Foreløpig er det strømmetjenestene Viaplay og Sumo som viser «Seinfeld» i Norge.

FEIL: Andy Cohen er på besøk i «the tonight show with jimmy fallon» og der forteller han hvordan men egentlig uttaler navnet til Khloé Kardashian. Video: NBC Vis mer

LES OGSÅ: Slik gikk det med «Pacific Blue»-stjernene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer