FØRSTE GLIMT: De aller første glimtene av «Downton Abbey»-filmen er her, men det er ikke før i september neste år at den herskapelige herregården «Downton Abbey» på ny åpner dørene. Video: Carnival Film & Television Ltd Vis mer

«Downton Abbey»-filmen:

Favorittene er med. Se første glimt fra «Downton Abbey»-filmen!

Slapp ny trailer fra den kommende «Downton Abbey»-filmen.

Publisert

Dette er en gladnyhet til de som har savnet «Downton Abbey»-universet, med all sin dekadens og eleganse. Nå er de aller første bildene fra den kommende spillefilmen endelig kommet, og det er mulig å få et lite glimt inn i livet på den britiske herregården på 1920-tallet.

Den nye teasertraileren er ett minutt og 17 sekunder lang, og åpner med lyden av klokkeklang og dramatiske strykertoner.

På den store herregården trekker tjenestefolket til side gardiner, rer opp senger og fjerner beskyttende lakentrekk fra speil og møbler. Det britiske kostymedramaet «Downton Abbey» er på vei tilbake, denne gangen i filmformat.

Se traileren øverst i saken!

Premiere i september

I juli kom nyheten om at den populære TV-serien blir til film, og noen få måneder seinere ble det klart at premieredatoen er satt til 13. september 2019.

Det er med andre ord nesten et helt år igjen til fansen kan få se hvordan det står til med Crawley-familien og deres tjenestestab på den enorme herregården. Det de imidlertid kan finne ut av allerede nå, er om deres favorittkarakter kommer til å være med i den nye filmen.

For på slutten av teasertraileren dukker nemlig en liten rulletekst opp, som bekrefter at de fjorten mest sentrale skikkelsene i «Downton Abbey»-serien også blir å finne i filmformat.

I traileren dukker det også opp et lite klipp av en jublende folkemengde med britiske flagg - samt en gjeng ridende uniformskledde menn.

Julian Fellowes skapte den originale tv-serien, og står nå for filmens manus. Sammen med ham skal Gareth Neame og Liz Trubridge produsere filmen, mens Michael Engler er regissør. Filmen blir produsert av Carnival Films.

Herregårdsliv

«Downton Abbey» forteller historien til Crawley-familien og tjenerne som jobber for dem. Mens den rike Crawley-familien holder til i de vakre salene i øvre del av herregården Downton Abbey, bor tjenerne i etasjen under.

Noen av dem er blodig misunnelige, mens andre er lojale mot familien de tjener. Det hele kompliseres av at mange av tjenerne også kjenner til hemmelighetene som Crawley-familien bærer.

Handlingen i tv-serien utspiller seg fra de siste årene før første verdenskrig, og til midten av 1920-årene. TV-serien gikk i seks sesonger, før den ble lagt ned i 2015. Nå plukker filmen opp tråden der serien sluttet.

Det britiske kostymedramaet ble sendt i over 100 land. I Norge var det NRK som hadde rettighetene, og aller siste episode ble sendt som en julespesial første juledag 2015.

KOMMER TILBAKE: Både Laura Carmicael (Lady Edith Crawley), Elizabeth McGovern (Grevinne Cora Grantham) og Michelle Dockery (Lady Mary Crawley) kommer tilbake til sine gamle roller i den nye filmen. Foto: Nick Briggs/Carnival Film & Television Ltd
KOMMER TILBAKE: Både Laura Carmicael (Lady Edith Crawley), Elizabeth McGovern (Grevinne Cora Grantham) og Michelle Dockery (Lady Mary Crawley) kommer tilbake til sine gamle roller i den nye filmen. Foto: Nick Briggs/Carnival Film & Television Ltd Vis mer

Originalbesetning

I filmen kommer en stor del av de originale skuespillerne til å beholde sine roller.

Blant annet får vi se Michelle Dockery (36) som Lady Mary Crawley, og Maggie Smith (83) i rollen som den munnrappe grevinne Violet Crawley.

Også Hugh Bonneville (Robert Crawley), Laura Carmichael (Lady Edith Crawley), Jim Carter (Charles Carlson), Brendan Coyle (John Bates), Kevin Doyle (Joseph Molesley), Joanne Froggatt (Anna Bates), Matthew Goode (Henry Talbot) og Harry Hadden-Paton (Bertie Pelham) kommer tilbake på skjermen.

Det gjør også Robert James-Collier (Thomas Barrow), Allen Leech (Tom Branson), Phyllis Logan (Mrs. Hughes), Elizabeth McGovern (Cora Crawley), Sophie McShera (Daisy Mason), Lesley Nicol (Mrs. Patmore), og Penelope Wilton (Isobel Crawley).

I tillegg kommer også skuespillerne Imelda Staunton, Geraldine James, Simon Jones, David Haig, Tuppence Middleton, Kate Phillips og Stephen Campbell Moore inn i nye roller i filmen.

Opptakene til den nye filmen begynte sent i august i år.

Denne saken ble først publisert på Dabladet.no

LES OGSÅ: «Downton Abbey»-stjerne dømt for fyllekjøring

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer