Sania Smestad:

Fått svar fra legene

Etter sykehusinnleggelsen og en punktert lunge, har «Paradise Hotel»-profilen blitt utskrevet og omsider fått svar på prøvene.

HJEMME IGJEN: Realitydeltakeren er omsider hjemme etter å ha vært inn og ut av sykehus de siste ukene. Foto: Roy Darvik / TV3
HJEMME IGJEN: Realitydeltakeren er omsider hjemme etter å ha vært inn og ut av sykehus de siste ukene. Foto: Roy Darvik / TV3 Vis mer
Publisert

Det har vært noen vonde og turbulente uker for «Paradise Hotel»-profilen Sania Smestad (24). I etterkant av deltakelsen i realityprogrammet opplevde hun å bli akutt syk, og har vært inn og ut av sykehuset som følge av pusteproblemer.

Forrige uke opplevde 24-åringen at den ene lungen hennes punkterte, da hun befant seg hjemme på permisjon fra sykehuset.

En punktert lunge en tilstand der luft har trengt inn mellom de to lagene av lungehinnen, ifølge NHI. Det kan føre til at en eller begge lungene klapper sammen. Tilstanden kan være farlig, men prognosen er vanligvis god med rask behandling.

Ifølge realitydeltakeren oppsto tilstanden etter at det ble tatt en biopsi av den ene lungen for å finne ut av hva som var bakgrunnen for pusteproblemene.

Igjen opplevde hun å bli innlagt på Ahus, og etter røntgenundersøkelse av lungene, ble det besluttet å sette inn et dren. Ifølge Store medisinske leksikon er et dren et rør eller en slange som legges fra et hulorgan eller et dypt sår for at væske eller luft skal komme ut.

DRAMATISK: Adrian Sellevoll havnet på sykehus etter en dramatisk kveld. Video: Private bilder / Rød Løper Vis mer

Fikk svar

Denne uken ble hun omsider utskrevet fra sykehuset, og befinner seg nå hjemme igjen. Overfor Se og Hør forklarer Sania at legene endelig har funnet ut hva som var bakgrunnen for pusteproblemene.

- De har kommet frem til at det er en allergisk alveolitt, forteller realityprofilen.

Ifølge NHI er allergisk alveolitt en gruppe lungesykdommer som skyldes en betennelsesreaksjon i lungevevet etter innånding av organisk støv som sopp, bakterier, dyreprotein og annet dyrestøv.

Ifølge 24-åringen har hun fått beskjed om at problemene i lungene hennes er en allergisk reaksjon, som legene mistenker kom fra noen fugler i området der hun befant seg under innspillingen av «Paradise Hotel» i Mexico.

SJOKKBILDER: Carina Dahl har nylig fjernet en godartet svulst fra hodet. Her viser hun frem bilder fra sykehusoppholdet. Reporter: Henriette Eilertsen / Video: Rød Løper Vis mer

- Men de kan ikke si det helt sikkert. De sa at det også kan komme av andre ting, så hvis jeg merker noe så må jeg bare ta kontakt, fortsetter hun.

Formen per dags dato beskriver hun som «helt grei,» og hun forklarer at hun nå går på en stor dose prednisolon.

Ifølge Oslo universitetssykehus er prednisolon et av de mest effektive betennelsesdempende midlene, og virker bra på revmatiske betennelsessykdommer.

- Jeg merker at jeg er ganske sliten etter alt, men pusteproblemene er blitt litt bedre. Nå er det mest smerter der drenet har vært, og energien min som er litt nede. Men jeg kom jo ut på mandag, så tenker at jeg bare må la kroppen min få den tiden den trenger til å leges ordentlig, sier 24-åringen.

ULYKKESFUGL: Det gikk ikke helt som planlagt da Atle Pettersen skulle ta et bad i jacuzzien på bryllupsnatten sin. Vis mer

- Ekstreme smerter og mye tårer

Som nevnt opplevde Sania å få den ene lungen sin punktert.

- Jeg hadde en veldig tøff dag i går, for lungen min punkterte. Det var en tøff dag med lite søvn, ekstreme smerter og mye tårer, fortalte hun overfor Se og Hør mandag forrige uke.

Hendelsen utspant seg idet realitydeltakeren skulle legge seg. Mens hun flettet håret sitt, låste ryggen hennes seg.

- Så kjenner jeg at det stikker i ryggen, inn mot lungen på høyre side, også begynner det å stikke fra brystet inn mot lungen. Da begynner hele kroppen min å skjelve, og jeg får nesten ikke puste. Jeg tenkte bare: «Nå har det skjedd noe», fortalte hun.

INN OG UT AV SYKEHUS: Her er realityprofilen avbildet på Ahus forrige uke. Foto: Privat
INN OG UT AV SYKEHUS: Her er realityprofilen avbildet på Ahus forrige uke. Foto: Privat Vis mer

Den dramatiske hendelsen skjedde midt på natten, men 24-åringen bestemte seg for å dra til sykehuset - på grunn av de store smertene. Klokken halv fem på morgenen fikk hun sengeplass, men klarte verken å sitte eller ligge uten stikkende smerter.

- Det er sjelden jeg gråter av smerte, men det var så ille. Bare jeg rørte på meg så stakk det til, nedover hele ryggen. Jeg hadde aldri dratt inn på sykehuset så sent på natten hvis jeg ikke virkelig måtte, sa Smestad til Se og Hør forrige uke.

LES OGSÅ: Endte på sykehus etter skilsmissen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer