Dwayne «The Rock» Johnson:

«Fast & Furious»-stjernen stjal penger fra turister

- Vi stjal penger, vi stjal dyre klær og vi stjal smykker. Så solgte vi det igjen.

STEINHARD: Dwayne «The Rock» Johnson er ikke bare en harding på filmlerettet. Muskelbunten startet sin karriere som proffwrestler og er arrestert flere ganger. Nå er han aktuell med den åttende delen av spenningsfilmserien «Fast & Furious». Foto: Instagram
STEINHARD: Dwayne «The Rock» Johnson er ikke bare en harding på filmlerettet. Muskelbunten startet sin karriere som proffwrestler og er arrestert flere ganger. Nå er han aktuell med den åttende delen av spenningsfilmserien «Fast & Furious». Foto: Instagram Vis mer

I disse dager vises den åttende delen av spenningsfilmserien «Fast & Furious» på landets mange kinolerret. Actionfilmene er spekket til randen med raske biler og heftige skuddvekslinger, og har raskt blitt en av verdens mest innbringende filmserier.

En av grunnene til suksessen er tidligere proffbryter Dwayne Johnson (44), som har spilt i filmserien siden femte film i 2011. Han portretterer karakteren Luke Hobbs, og er kjent for sin veltrente kropp.

Før 44-åringen slo gjennom som skuespiller, hadde han en lang og suksessfull karriere som bryter bak seg. Det har imidlertid ikke alltid vært enkelt for mannen som populært bare kalles «The Rock».

MUSKLER: Her er traileren til filmen «The Fate of the Furious», den åttende i rekka. Video: Universal Pictures Vis mer

Tøff oppvekst

Johnson vokste opp flere steder i verden. Han ble født i California, men skiftet mellom å bo på New Zealand og på Hawaii.

Stjerna kommer fra en familie med brytere, så det var ikke vanskelig for ham å ta valget om hva han skulle drive med resten av livet. Bestefaren hans var såpass kjent at han til og med spilte en muskuløs Bond-skurk i «You Only Live Twice» fra 1967.

Oppveksten gikk imidlertid ikke knirkefritt for seg for unge Johnson. Til Muscle and Fitness Magazine har han tidligere fortalt at han var del av en gjeng på Hawaii. Det sørget for at han ble arrestert rundt ni ganger.

- Det er masse turister som kommer inn i Waikiki og det er mye penger. Masse fremmed valuta kommer inn, og vi var del av en gjeng med tyver som så oss ut den gruppen. Vi stjal penger, vi stjal dyre klær og vi stjal smykker. Så solgte vi det igjen, har han fortalt.

Saken fortsetter under bildet.

SIGNATUR: Dwayne Johnson i kjent positur, med solbriller og t-skjorte, under en premiere i New York. Foto: Splash News / NTB Scanpix
SIGNATUR: Dwayne Johnson i kjent positur, med solbriller og t-skjorte, under en premiere i New York. Foto: Splash News / NTB Scanpix Vis mer

Dette var på samme tidspunkt som han begynte å bygge ut kroppen. Han takker i dag trening for å ha hjulpet ham ut av både depresjon og det kriminelle miljøet. På tross av å gjøre det stort innenfor bryting, eller wrestling, seinere i livet, var han som tenåring en ivrig spiller av amerikansk fotball.

Liker ikke kallenavnet

Ifølge Mashable fikk han et fotballstipend ved universitetet i Miami, men drømmen brast på grunn av en skulderskade.

Da kom ideen om å følge i familiens fotspor, som bryter. I 1996 fikk han prøve seg i flere treningskamper i regi av WWE (World Wrestling Entertainment), som resulterte i en brakkarriere fram til 2004. Johnson dukket også opp igjen i idretten fra 2011 til 2013, og totalt har han 17 mesterskapstitler.

I HAWAII: Dwayne «The Rock' Johnson» snakker på scenen under et «Rock the Troops»-event på Pearl Harbor-basen i Hawaii i fjor. Foto: Christopher Polk / NTB Scanpix
I HAWAII: Dwayne «The Rock' Johnson» snakker på scenen under et «Rock the Troops»-event på Pearl Harbor-basen i Hawaii i fjor. Foto: Christopher Polk / NTB Scanpix Vis mer

Under perioden fikk han kallenavnet «The Rock» på grunn av sin kropp. Han foretrekker derimot å bli kalt Dwayne.

- Jeg er ikke en aktiv bryter mer. Nå har jeg lyst til å jobbe som skuespiller og en dag kanskje regissør. Jeg er ikke «The Rock». Jeg er Dwayne Johnson, sa han til Entertainment Magazine i 2006.

Håver inn penger på suksessen

På tross av å ha lagt opp, hender det at stjerna dukker opp i ringen igjen. Han har også spilt bryter på tv. Skuespillerkarrieren startet på slutten av 1990-tallet, da han dukket opp i en episode av «That 70's Show» - som sin egen far. Det er likevel på filmlerretet han har prestert best, i hvert fall om vi skal tro kritikerne og fansen.

Med roller i «Fast & Furious»-filmene, «The Mummy Returns», «Doom» og «G.I. Joe: Retaliation», for å nevne noen, har han klart å jobbe seg til toppen av Hollywood. I 2013 toppet han lista over best betalte skuespillere, og dro inn nærmere 8,5 milliarder kroner.

Saken fortsetter under bildet.

SUPERSTJERNER: Dwayne Johnson begynte sin karriere som proffwrestler. Det var i denne sporten han fikk kallenavnet «The Rock». Her i en «stare down» med wrestlingstjerna John Cena under pressekonferanse for «WrestleMania 27» i New York i 2011. Foto: Evan Agostini / NTB Scanpix
SUPERSTJERNER: Dwayne Johnson begynte sin karriere som proffwrestler. Det var i denne sporten han fikk kallenavnet «The Rock». Her i en «stare down» med wrestlingstjerna John Cena under pressekonferanse for «WrestleMania 27» i New York i 2011. Foto: Evan Agostini / NTB Scanpix Vis mer

Her hjemme i Norge huskes han kanskje spesielt godt for «Herkules», der Aksel Hennie (41) også var med.

Kjenner Aksel Hennie

- Men han er jo den kuleste fyren! Jeg elsker han! Vi hadde det fantastisk på innspillingen. Han var så dedikert til rollen og han var i enormt god form, fortalte Johnson til TV 2 om Hennie den gang.

Film- og brytestjerna fortalte også at han fikk komplimenter av den norske skuespilleren.

- Aksel kom bort til meg og sa: «Dude, jeg må bare fortelle deg det. Du er så kjekk i virkeligheten!», og jeg bare: «Takk Aksel! Du gjør dette pinlig.»

Saken fortsetter under bildet.

JOBBER MED NORDMENN: Dwayne Johnson (i grå dress) jobbet med flere norske skuespillere i filmen «Hercules». Nemlig Ingrid Bolso Berdal (til venstre), Aksel Hennie (nummer to fra venstre) og Tobias Santelmann (nummer to fra høyre). Her avbildet under en kinopremiere i Los Angeles i 2014. Foto: NTB Scanpix
JOBBER MED NORDMENN: Dwayne Johnson (i grå dress) jobbet med flere norske skuespillere i filmen «Hercules». Nemlig Ingrid Bolso Berdal (til venstre), Aksel Hennie (nummer to fra venstre) og Tobias Santelmann (nummer to fra høyre). Her avbildet under en kinopremiere i Los Angeles i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Aksel Hennie var ikke den eneste norske skuespilleren i «Hercules». Også Ingrid Bolsø Berdal (37) og Tobias Santelmann (36) hadde roller i den actionfylte filmen.

Men til tross for sin begeistring for norske skuespillere, er det ikke alle medskuepillere Dwayne er like begeistret for.

- Blodet mitt koker

Særlig under innspillingen av «Fast and Furious»-filmene er det visse typer mennesker skuespilleren ikke trives med. Og det legger han ikke skjul på.

I forbindelse med den siste innspillingsuken på settet til den kommende actionfilmen, publiserte nemlig Johnson et lengre innlegg på sin instagramprofil hvor han skryter hemningsløst av det proffesjonelle teamet, men også sender et lite stikk til dem han mener absolutt ikke fortjener skryten.

For ifølge 44-åringen er det ingen andre filmserier som får blodet hans til å koke mer. Og det er spesielt en gruppe mennesker som irriterer skuespilleren.

- Noen oppfører seg som standhaftige menn og ekte proffer, mens andre ikke gjør det. De som ikke gjør det er for pysete til å gjøre noe med det, uansett. Pyser, lyder den krasse tilbakemeldinga fra den erfarne skuespilleren.

- Når du ser denne filmen i april til neste år, og det virker som om jeg ikke spiller skuespill i enkelte scener, og blodet mitt koker på ekte - da er det på ekte, slår han fast.

I tillegg toppet han det hele med hashtagger som #ZeroToleranceForCandyAsses, eller nulltoleranse for pyser, på godt norsk.

Åpnet opp om depresjon

Lauren Hashian og Dwayne Johnson avbildet under Oscar-utdelingen i feburar. Foto: Jordan Strauss / NTB Scanpix
Lauren Hashian og Dwayne Johnson avbildet under Oscar-utdelingen i feburar. Foto: Jordan Strauss / NTB Scanpix Vis mer

Muskelbunten kan kanskje utad virke som en beinhard strakrygget mann, men på innsiden skjuler det seg en hel del mer.

For noen år siden avslørte nemlig Dwayne Johnson at han slet med depresjon. Dette for å vise andre som opplever det samme at det er lys i enden av tunnelen.

Det var da Dwayne ble avvist av NFL og derettet tatt ut av laget på CFL (the Canadian Football Leauge) at han fikk oppleve depresjon for første gang. Og var det en ting han ønsket at noen hadde sagt til ham, så var det at alt kom til å bli bra, avslørte filmstjernen den gangen.

- Jeg fant ut at en av de viktigste tingene med depresjon er å innse at man ikke er alene. Du er ikke den første som går gjennom det, og du er ikke den siste som kommer til å gå gjennom det. Ofte føles det som om man er alene, og som om man er i en boble.

- Jeg kunne ønske jeg hadde noen som trakk meg til side den gang og sa: «Alt kommer til å bli bra», fortalte han den gangen til Oprahs Master Class, ifølge RadarOnline.com.

Overrasket datteren som Pikachu

Superstjerna giftet seg i 1997 med Dany Garcia. Hun jobber som filmprodusent, og har produsert flere filmer med Dwayne Johnson - også etter at paret skilte seg i 2007.

Kort tid etter bruddet, innledet den muskuløse skuespilleren et romantisk forhold med Lauren Hashian. De to møtte hverandre først under filmingen av «The Game Plan».

Det gikk derfor rykter om at han forlot forholdet til fordel for Hashian.

Lauren er datter av Sib Hashian, trommeslager i rockebandet Boston. Gruppa har solgt over 50 millioner album, og er kanskje mest kjente for slageren «More Than A Feeling».

Johnson har datteren Simone Alexandra (15) fra sitt tidligere ekteskap. I 2015 fikk han også datteren Jasmine, med Lauren Hashian.

Han snakker ikke så ofte om familien til pressen, men viser ofte sin kjærlighet til sine to døtre på Instagram.

På yngstedatterens ettårsdag filmet han seg selv synge til den lille jenta. Det søte klippet ble publisert på Instagram. Ifølge A.V. Club kledde han seg nylig ut som hennes favorittpokémon - Pikachu.

Muskelbunten kommenterte den sjarmerende seansen på påfølgende måte:

«Vel, takket være Pikachu har «Jazzy» nå løpt rundt i to timer og mast om sin nye favorittlek: «Jeg løper og du jager meg, Pikachu. Og du kan ikke slutte før jeg legger meg». Jeg er trøtt, dette er min eneste fridag, det er 47 grader i dette kostymet og bikkja prøver å pisse på meg. Og jeg elsker hvert eneste minutt av det. Kom med det. Dette er hva fedre gjør.»

LES OGSÅ: Brøt med kjæresten etter to måneder

TRAILER: Tobias Santelmann versus The Rock i «Herkules». Vis mer