TAR KVELDEN: Snart må vi si farvel til Frokost-TV på NRK. Cille Biermann og Petter Nome er programledere sammen. Foto: NRK
TAR KVELDEN: Snart må vi si farvel til Frokost-TV på NRK. Cille Biermann og Petter Nome er programledere sammen. Foto: NRKVis mer

Farvel til Frokost-tv

De ansatte i NRK fikk beskjed torsdag formiddag.

SEHER.NO: Frokost-tv på NRK blir lagt ned fra 17. mai. De ansatte i NRKs morgenstudio på Youngstorget ble orientert på et allmøte klokken 1100 i formiddag, skriver journalisten.no.

Det er programstrategiske vurderinger som ligger bak beslutningen sier kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas. 

– Dette dreier seg om en betydelig omprioritering. Vi kutter Frokost-TV, men vil fortsatt ha et bredt og godt programtilbud på morgenen på fjernsyn, radio og nett, sier Bjerkaas.

NRK er blitt pålagt å prioritere blant annet en sterkere nettsatsing, økt digitalisering av NRKs arkiver og mer norsk drama i tillegg til at NRK fortsatt skal være konkurransedyktige i helgene.

Satsingene skal skje innenfor eksisterende budsjett, og dermed må noe prioriteres ned.

- Frokost-tv-redaksjonen er naturligvis veldig skuffet over at vi ikke lenger skal sende Frokost-tv. De ansatte skjønner prioriteringene, men er selvfølgelig mest opptatt av det programmet de lager og liker, sier redaksjonssjef for Frokost-tv Wilhelm Haagensli til Seher.no.

Haagensli innrømmer at det nok blir spennende å gå på jobb i morgen, men skryter av at de ansatte har tatt den overraskende beskjeden profesjonelt.

- Vi har gjennomgått NRKs samlede tilbud gjennom året på døgnbasis, og sett på det samlede morgentilbudet for NRKs radio- og tv-kanaler. Vi er veldig store og sterke på radio om morgenen. Morgenen er radioens primetime. I tillegg har vi i dag tre tv-kanaler med fullt innhold på dagtid. Men det er kveldstid som er tv-primetime. Ved å legge ned Frokost-TV får vi omdisponert de pengene til mer sentrale tider på sendeskjemaet for tv, sier kringkasterdirektør i NRK Annika Biørnstad til nrk.no.

Beslutningen om å legge ned Frokost-TV vil frigjøre 30 millioner kroner, som kan omdisponeres til andre formål.

Frokost-tv på NRK har bestått i sin nåværende form siden september 2003.

Kommer du til å savne Frokost-TV? Ta debatten her!
LES OGSÅ: Ane og Pia fikk slangesjokk på TV!