Tonje vant «Farmen» 2018:

«Farmen»-vinneren om de «vonde og jævlige» anklagene

Tonje Frøystad Garvik (29) stiller seg totalt uforstående til finalemotstanderens harde påstander.

ORD MOT ORD: Kjetil Nørstebø og «Farmen»-vinner Tonje Frøystad Garvik er totalt uenige i hva som egentlig skjedde i finalen. Her forteller de to finalistene sin side av saken. Reporter: Miriam Bakkejord / Video: Sondre Rahm Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så var resultatet klart: Sunnmørsjenta Tonje Frøystad Garvik (29) står igjen som vinneren av «Farmen» 2018, og kan endelig slippe jubelen løs.

At seieren riktignok kommer med en viss bismak, er det ingen tvil om. Tidligere i uken ble det kjent at den tapende parten, nå «identifisert» som uvdølingen Kjetil Nørstebø (28), krever omkamp etter harde påstander om finalejuks på begge sider.

De siste ukene har Nørstebø vært i en svært betent konflikt med TV 2, som i likhet med den ferske «Farmen»-vinneren stiller seg totalt uforstående til påstandene 28-åringen kommer med.

VANT: Tonje Frøystad Garvik (29) gikk helt til topps i «Farmen». På dette tidspunktet ante hun ikke hvorfor finalemotstanderen stakk til skogs etter innspillingen. Foto: Tore Skaar
VANT: Tonje Frøystad Garvik (29) gikk helt til topps i «Farmen». På dette tidspunktet ante hun ikke hvorfor finalemotstanderen stakk til skogs etter innspillingen. Foto: Tore Skaar Vis mer

- Jeg har ikke juksa

Nørstebø hevder motstanderen har vært kjent med flere fasitsvar i forkant av den avgjørende kunnskapsduellen, som ble vist i kveldens episode. Han mener dette har kommet fra en medarbeider i Strix - som han hevder har favorisert og knyttet usunne bånd med vinneren (les hele saken her).

Selv er Frøystad Garvik sikker i sin sak:

- Jeg har ikke, under noen omstendigheter, bidratt til juks under finalen. Kjetils påstander er fullstendig grunnløse, og jeg aner ikke hvor han har det fra. Virkelig ikke, konstaterer 29-åringen.

VANT: Lene Sleperud gratulerer kjæresten Tonje Frøystad Garvik med seieren under innspillingen av «Farmen»-finalen. Video: Miriam Bakkejord Vis mer

- Knyttet du for nære bånd med noen Strix-medarbeidere under innspillingen?

- Man blir selvfølgelig kjent med de ansatte i en sånn produksjon, men de har på ingen måte gitt meg noen fordeler. Vi fikk kanskje et «ulovlig» sukkertøy en gang, men det var det mange andre som også fikk. Det gikk aldri for langt, og jeg tviler på at noen ville ofret karrieren sin for å hjelpe en deltaker å vinne. Hva har de å vinne på det, spør 29-åringen.

- Hva tenker du om påstandene Kjetil kommer med?

- Det er utrolig trist. Kjetil var en god venn der inne, og jeg unte ham seieren. Totalt sett synes jeg dette er veldig tungt, jeg føler at navnet mitt blir dratt gjennom gjørma. Jeg tror dette nederlaget var veldig stort for ham, og at han har gått inn i en slags lås. Det er en trist situasjon, sier hun.

Full isfront

Ni uker er gått siden den skjebnesvangre innspillingsnatta, der Nørstebø som kjent rømte til skogs etter nederlaget. Frøystad Garvik ble gjort kjent med 28-åringens påstander først noen uker etter innspillingen.

DEN GANG DA: Kjetil Nørstebø og Tonje Frøystad Garvik fikk et nært forhold inne på «Farmen». I dag har de ingen kontakt. Foto: Alex Iversen / TV 2
DEN GANG DA: Kjetil Nørstebø og Tonje Frøystad Garvik fikk et nært forhold inne på «Farmen». I dag har de ingen kontakt. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Det kom som lyn fra klar himmel, og føltes helt jævlig. Omfanget er enormt, og beskyldningene er vonde. Det nære vennskapet jeg fikk til Kjetil gjennom oppholdet gjør selvfølgelig saken ekstra spesiell.

- Har du snakket med ham etter innspillingen?

- Nei. Jeg har forsøkt å ringe ham, men ikke fått noe svar. Med tanke på det som har skjedd vil det bli en løgn å si at jeg håper på forsoning med det første. Men jeg håper at vi likevel kan begrave stridsøksa en dag, og gå videre med livene våre. En del av meg er fortsatt glad i ham.

Kjetil Nørstebø har selv følgende å si om det brutte vennskapet:

- Det er selvfølgelig trist. Jeg har i utgangspunktet ingenting imot Tonje, og hvis hun ønsker å ringe meg må hun gjerne gjøre det. Per dags dato har jeg ikke hørt noe, så da regner jeg ikke med at det blir noen forsoning med det første.

Vil ikke spekulere

Tonje Frøystad Garvik understreker at hun ikke har som mål å «gå inn i en krig» med Nørstebø.

- Det eneste jeg ønsker er å frikjenne meg selv. Jeg har ingenting å skjule, og står fast ved at jeg har vunnet «Farmen» på helt ærlige premisser, sier hun.

Blant de andre «Farmen»-deltakerne Se og Hør har snakket med, er meningene delte. Noen støtter opp under Kjetils påstander om at det har oppstått tette relasjoner mellom deltakere og Strix-medarbeidere under innspillingen, men ingen ønsker å spekulere rundt hva som faktisk har skjedd.

FÅR STØTTE: Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud deltok på «Farmen» sammen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FÅR STØTTE: Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud deltok på «Farmen» sammen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Frøystad Garviks kjæreste og meddeltaker, Lene Sleperud (29), er naturlig nok blant dem som stiller seg bak «Farmen»-vinneren.

- Jeg er bare så sinnssykt skuffa og målløs over hele situasjonen, og føler at Kjetil gjør det han kan for å ødelegge for Tonje. Det er tydeligvis surt for ham å tape prinsessa og halve kongeriket, sier hun.

SOM TO DRÅPER VANN: Nikolai og Markus Aspen (23) er eneggede tvillinger, og blir stadig forvekslet med hverandre. Likheten har bydd på noen ekstra utfordringer etter at førstnevnte dukket opp på «Farmen». Reporter: Miriam Bakkejord. Video: Helén Skogstad Vis mer

- Trist

Sleperud får støtte av Karianne Sissener Amundsen (27), som røyk ut av «Farmen» tidligere i kveld.

- Jeg var der nesten like lenge som Tonje og Kjetil, og kjenner meg overhodet ikke igjen i påstandene han kommer med. At han gjør dette mot en han har sett på som en god venn, er bare trist.

Kjetil Nørstebø står fortsatt fast ved sine beskyldninger, og opplyser at han er villig til å ta kampen videre. 28-åringen er ikke til stede på finalefesten i Oslo i kveld.

«FORLOVET» SEG PÅ TV: I januar, lenge før de ble kjent gjennom «Farmen» på TV 2, var kjæresteparet Lene Sleperud og Tonje Frøystad Garvik med i en reklamefilm for Tresori diamanter - for å markere ettårsjubileet for at kirken sa ja til homo-ekteskap. VIDEO: Tresori diamanter Vis mer

LES OGSÅ: - Kan dere ikke bare bli en familie igjen?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer