«Farmen»:

«Farmen»-vinneren møtt av sjokk-syn

- Alt er knust, sier «Farmen»-vinner Per Gunvald Haugen.

GRUFULLT SYN: Forrige uke fikk Per Gunvald Haugen en telefon fra naboen om at annekset i hagen hans hadde kollapset. Foto: Alex Iversen / TV 2
GRUFULLT SYN: Forrige uke fikk Per Gunvald Haugen en telefon fra naboen om at annekset i hagen hans hadde kollapset. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor høst gikk Per Gunvald Haugen (46) helt til topps i «Farmen» - og ble med det historisk. Det var nemlig første gang i «Farmen»-historien at en utfordrer vant den populære realitykonkurransen.

46-åringen fra Gjerstad i Agder ble dermed stolt eier av både hytte og bil - en premie han har valgt å beholde.

- Dette har vært en utrolig reise og et kick uten like, sa den ferske vinneren til Se og Hør etter finalen i fjor.

VANT: Per Gunvald Haugen vant konkurransen i fjor. Søndag fikk han seg et syn han sent vil glemme. Foto: TV 2
VANT: Per Gunvald Haugen vant konkurransen i fjor. Søndag fikk han seg et syn han sent vil glemme. Foto: TV 2 Vis mer

Nå har seiersrusen lagt seg, og «Farmen»-vinneren har tilbrakt late dager på vinterferie i Rauland. Da han kom tilbake til Gjerstad på søndag, ble han imidlertid møtt av et forferdelig syn.

- Jeg hadde vært på ferie med ungene, så kom jeg hjem og så at hele annekset hadde ramlet ned. Det var ikke noe hyggelig å komme hjem til, sier 46-åringen til Se og Hør.

TV 2 omtalte saken først.

BITTERT: Daniel Viem Årdal gikk tapende ut av «Farmen« 2020. Nå beskylder han TV 2 for å ha hjulpet Per Gunvald Haugen å vinne. Video: TV 2, Ingebjørg Iversen. Bilder: Alex Iversen / Eivind Senneset. Reporter: Ingebjørg Iversen / Henriette Eilertsen Vis mer

Knust til pinneved

Haugen fikk likevel et lite forvarsel da naboen ringte og fortalte om hendelsen, som han tror fant sted sent lørdag kveld eller natt til søndag forrige uke.

RAST: Annekset brøt sammen og førte til store skader. Foto: Privat
RAST: Annekset brøt sammen og førte til store skader. Foto: Privat Vis mer

Annekset på nærmere 40 kvadratmeter ble flittig brukt til grilling og sosiale sammenkomster på sommerstid, men om vinteren har det blitt benyttet som lagringsplass.

En gassgrill, hagemøbler, stoler og en helt unik benk har blitt knust til pinneved. De materielle skadene er store, men foreløpig har ikke Haugen hatt takstmannen på besøk.

PINNEVED: Været bidro til ulykken, tror Per Gunvald Haugen. Foto: Privat
PINNEVED: Været bidro til ulykken, tror Per Gunvald Haugen. Foto: Privat Vis mer

Det er likevel snakk om store summer, tror 46-åringen.

- Den gamle trebenken hadde jeg fra gården jeg vokste opp på. Den ble helt knust, og det er litt trist, forteller fjorårets «Farmen»-vinner til Se og Hør.

Han tror det er været som har skyld i den triste ulykken.

- Det blåste og regnet en dag, så det må jo ha vært været. Det er i hvert fall ikke noe sabotasje. Men det var virkelig ikke noe moro syn å komme hjem til, sier Haugen, og forklarer:

- Det ser ikke bra ut. Det er ikke noe moro, men du får ikke gjort noe med det. Takstmann kommer til tirsdag, og det er store skader, alt inni annekset er knust og ødelagt. Men det er godt det ikke satt noen under der.

«FARMEN»: Per Gunvald Haugen er den første utfordreren som vinner «Farmen». Det gjør ham historisk. Video: TV 2 / Ingebjørg Iversen Vis mer

Vinnerhytta snart klar

Heldigvis kan Per Gunvald Haugen se fram til at «Farmen»-hytta står ferdig senere i år. Tomta er kjøpt, og vinnerhytta blir å finne på Gautefall.

Den ligger idyllisk til på toppen av feltet - med masse sol. Han vurderer nå også å selge «Farmen»-bilen for å heller legge pengene inn i hytta.

- Vi begynner med støping i mai, og tomta er på plass. Vi har fått en god avtale med Norgeshus. Vi håper at vi kan ha åpning av hytta i oktober, og da håper vi hele «Farmen»-gjengen kommer på besøk.

For tiden befinner Haugen seg i Lakselv i Finnmark sammen med resten av fjorårets «Farmen»-gjeng. De har nemlig beholdt lagånden og de nære båndene etter innspillingen.

Haugen kom inn i konkurransen i uke fem sammen med to andre konkurrenter. Etter en intens finale, faktisk et rimelig intenst opphold, gikk han til slutt helt til topps.

- Jeg får mer puls og blir mer gira nå enn da jeg sto der i finalen. Det er vanvittig å lage historie - helt rått. Jeg er et konkurransemenneske og etterhvert gikk det en «f» i meg, da jeg innså at jeg hadde en sjanse til å vinne. Jeg gikk all in. Et vanvittig stort øyeblikk, sa han til Se og Hør etter seieren i fjor.

LES OGSÅ: Hyller eksmannens forlovede

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer