«Farmen»-Laila:

«Farmen»-vinneren: - Det ble for mye for meg

Den tidligere «Farmen»-vinneren opplevde panikkanfall og angst, men lever nå et helt annet liv. Også på hytta «Farmenro».

ELLEVILL JUBEL: Laila Lochert vant «Farmen» i 2016. Her med daværende programleder, Gaute Grøtta Grav. Foto: Dagbladet
ELLEVILL JUBEL: Laila Lochert vant «Farmen» i 2016. Her med daværende programleder, Gaute Grøtta Grav. Foto: Dagbladet Vis mer
Publisert

I 2016 gikk Laila Lochert helt til topps i «Farmen» etter at hun slo 15 år yngre Sophie Therese Lindberg på målstreken i en spennende finale.

Etterpå ble det ganske stille fra den 44 år gamle «Farmen»-vinneren, som er bosatt i Sortland i Vesterålen.

FARMEN KJENDIS: Dette er gjengen som skal delta i den kommende sesongen av «Farmen Kjendis». Video: Rød Løper Vis mer

- Panikk og angst

Drøye fire og et halvt år etter triumfen innrømmer hun imidlertid at hun ikke hadde drømt om at oppmerksomheten ble så massiv som den ble den gang.

- Det eksploderte i starten, spesielt i Vesterålen og i nord generelt. De første årene kunne jeg ikke ta et steg utedørs uten at noen stoppet meg og begynte å prate, det tok timesvis bare å handle på butikken. Det var helt surrealistisk. Men nå har det roet seg, sier hun med et smil til Se og Hør.

Helt glemt er hun imidlertid ikke.

- Det har ikke gått helt over ennå. «Farmen»-Laila vil nok forfølge meg for alltid.

NERVEPIRRENDE: Laila Lochert slo Sophie Therese Lindberg på målstreken i «Farmen» i 2016. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
NERVEPIRRENDE: Laila Lochert slo Sophie Therese Lindberg på målstreken i «Farmen» i 2016. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Lochert skrur tida tilbake til 2016-2017, etter at hun hadde gått helt til topps i programmet som i en årrekke har vist seg å være det store flaggskipet til TV 2.

- På det verste, ble det alt for mye for meg. Jeg husker at jeg var på festivaler og fikk panikkanfall og angst - og måtte bli kjørt hjem. Jeg fikk ikke puste. Folk spiste meg opp, i hvert fall når de var fulle. Men jeg hadde føttene plantet på jorda hele veien. For jeg har et avslappa forhold til hele dette kjendishysteriet.

«FARMEN»-HYTTA: Tonje Garvik vant Farmen i 2018, nå viser hun og kjæresten Lene Sleperud fram «Farmen»-hytta i programmet «I lomma på Silje». Video: Viaplay Vis mer

Brukte naturen som terapi

- Så hvordan taklet du det når det sto på som verst?

- Det gikk oftest over i løpet av natta. Jeg holdt meg mer hjemme. Det passer jo bra og, siden jeg er så glad i friluftsliv - jeg er som oftest å se på en fjelltopp. Men det var ubehagelig i festsammenheng noen ganger, alle skulle liksom ha en bit av deg.

Den tidligere Farmen-deltakeren tror mange som melder seg på, og deltar, i programmet ikke har den villeste fantasi om hva de går til.

- For å si det sånn: Jeg er fryktelig glad for at jeg er så utadvendt og trygg på meg selv, mener hun.

- Kjempeheldig

Det gikk så og si nøyaktig ett år fra hun satte beina sine på «Farmen»-gården, til Lochert bekreftet at hun var i ferd med å reise hytta hun fikk med seg i premie. Hytta er for lengst ferdig, og har fått det passende navnet «Farmenro», avslører Lochert.

«FARMEN»: Etter en kunnskapskonkurranse, var det Kjetil Kirk som måtte forlate «Farmen» like før semifinalen. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: TV 2 / Ingebjørg Iversen, Se og Hør Vis mer

«Farmen»-seieren ga henne også en bil, men den solgte hun - nettopp for å finansiere hytta - som kun leveres som et byggesett.

- Jeg var kjempeheldig, for jeg fikk vanvittig støtte fra det lokale næringslivet. De bygde i praksis hytta for meg. Det ville kostet meg mellom to og en halv og tre millioner kroner bare å få den opp. Det man vinner er en plankehaug verdt 800 000.

HYTTEIDYLL: Den tidligere «Farmen»-deltakeren fikk massiv hjelp fra det lokale næringslivet med å sette opp hytta «Farmenro». Foto: Privat
HYTTEIDYLL: Den tidligere «Farmen»-deltakeren fikk massiv hjelp fra det lokale næringslivet med å sette opp hytta «Farmenro». Foto: Privat Vis mer

Ifølge 44-åringen, fikk hun 400 000 kroner for bilen. I tillegg tok hun opp et lån pålydende samme beløp.

- Resten ble dekket av lokale entreprenører. De fikset grunnarbeid, og jeg fikk til og med et gavekort på 10 000 kroner fra Europris - som jeg kunne bruke til «kopper og kar». Du aner ikke, telefonen sto ikke stille fra folk som ville bildra med alt fra gulv, elektrisitet, kjøkken og så videre.

- Veldig misvisende

Årsaken til bistanden fra lokalsamfunnnet skal ha vært at hun hadde gjort en så god figur på tv og fordi hun hadde satt Vesterålen på kartet på en positiv måte.

- Jeg blir rørt og får frysninger bare jeg tenker på det. Jeg er utrolig takknemlig overfor alle som stilte opp for meg, uten all den hjelpa ville jeg aldri fått satt opp hytta, forklarer Lochert.

Som flere andre vinnere har gjort før henne, er hun kritisk til at Farmen-premien for de aller fleste koster mer enn den smaker.

VAKKERT SYN: Laila Locherts «Farmen»-hytte ligger idyllisk til i Vesterålen i Nord-Norge. Foto: Privat
VAKKERT SYN: Laila Locherts «Farmen»-hytte ligger idyllisk til i Vesterålen i Nord-Norge. Foto: Privat Vis mer

- De færreste vet om dette. Jeg synes det er dårlig og veldig, veldig misvisende. Du vinner jo faktisk ikke en fjerdel av premien engang. Den fineste premien er faktisk bilen, for der kan man bare sette nøkkelen inn og kjøre. Man skal passe på så man ikke ender opp i «Luksusfellen» etter å ha vunnet «Farmen» og bygd seg denne hytta, sier hun til Se og Hør.

HETSET: Inger Cecilie Grønnerød har fått flere tilbakemeldinger på sin «Farmen»-deltakelse. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Stolte

- Det å vinne premien i «Farmen» representerer en høy verdi med hytte og bil til over en million kroner, og vi i TV 2 er veldig stolte av de fine premiene på «Farmen». Det er noe de fleste vinnere også setter stor pris på, sier pressesjef i TV 2 Jan Petter Dahl til Se og Hør, og fortsetter:

- Ingen er forpliktet til å sette opp hytta, men de har en mulighet til å gjennomføre en hyttedrøm hvis de ønsker. Vi er løsningsorienterte og tar gjerne dialogen om premiene med vinnere direkte, og vil alltid forsøke å finne en løsning på utfordringer som måtte oppstå, sier pressesjefen.

«Farmen» blir også å se på tv kommende høst. I slutten av juli flyttet nemlig 14 nye deltakere inn på en gård i Hurdal i Akershus.

LES OGSÅ: - Ikke hyggelig når folk vil drepe deg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer