Trym Nygaard Løken krasjet stygt på ski:

«Farmen»-Trym i stygg skiulykke

- Vil ikke tenke på hva som hadde skjedd uten hjelm.

KRASJET STYGT: Telemarkkjører Trym Nygaard Løken krasjet stygt på ski i USA natt til torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KRASJET STYGT: Telemarkkjører Trym Nygaard Løken krasjet stygt på ski i USA natt til torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Han er kanskje best kjent for folk flest som «Farmen»-Trym, men Trym Nygaard Løken (23) er også en av Norges beste telemarkkjørere, og har flere verdenscupseiere.

På trening i natt krasjet han imidlertid stygt. På Facebook har 23-åringen publisert bilder etter et ublidt møte med en snøkanon.

- Så dette skjedde nettopp... Jeg kjørte med hodet først inn i en ubeskyttet snøkanon. Jeg vil ikke en gang tenke på hva som hadde skjedd om jeg ikke hadde hatt hjelm. Jeg har sydd noen sting i halsen, og har mistet litt blod, forklarer han.

Løken befinner seg akkurat nå i USA, der han kjørte verdenscup og havnet på en tredjeplass mandag.

Bra sesong

Birger Goberg er leder for telemarkkomiteen i Norges Skiforbund. Han sier at 23-åringen pådro seg et brudd i armen.

- Det så veldig dramatisk ut. Han havnet på sykehus og fikk en skade i halsen og et brudd i armen, sier Goberg til Dagbladet.

Han vet foreløpig ikke nøyaktig hvor bruddet er. Men Goberg sier det er synd for både Løken og telemarklandslaget, da Oslo-gutten er lagets beste herreløper.

- Han er den som per i dag har potensiale til å vinne verdenscuprenn. Nå som det skal være verdenscup på hjemmebane på Rjukan og et prøve-VM, er det tøft for et lite lag. Starten på sesongen har vært veldig god for ham, sier Goberg.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med 23-åringen selv.

Løken var altså med i Farmen i høst, men røk ut i oktober. Han angret på at han ikke var mer kynisk. Men det er først og fremst idrettsutøver han er - selv om han innrømmer at han har blitt et mer yndet sponsorobjekt etter deltakelsen.

- Deltakelsen har sørget for økt fokus og flere henvendelser fra potensielle sponsorer for skikarrieren, sa han til Dagbladet etter Farmen-exiten.

TOK SØLV: Trym Nygaard Løken, Mathilde Olsen Ilebrekke og Ådne Kristenstuen sikret sølv i parallell-lagkonkurransen i VM i telemarkkjøring i La Plagne i Frankrike i mars 2017. Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
TOK SØLV: Trym Nygaard Løken, Mathilde Olsen Ilebrekke og Ådne Kristenstuen sikret sølv i parallell-lagkonkurransen i VM i telemarkkjøring i La Plagne i Frankrike i mars 2017. Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix Vis mer

Drømmer om WC-seier

I vinter har han hatt en solid sesong på skiene, og tok blant annet en pallplass i amerikanske Suicide Six Ski Resort på mandag. Det var hans fjerde pallplass denne sesongen.

Oslo-gutten slet med sykdom før jul, og pallplassen var dermed en stor opptur.

- Utrolig digg å komme på pallen igjen. Jeg gjorde det bra i verdenscupdebuten i Hintertux, men slet med sykdom før jul. Nå begynner kroppen til å fungere skikkelig, og jeg er spent på fortsettelsen, sier Løken til Norges Skiforbunds hjemmesider.

Han drømmer om seier i år.

- Jeg mangler jo seieren i år, men veldig bra at jeg er med og kjemper i toppen. Jeg vet at jeg kan kjempe om seier hvis jeg kjører ganske feilfritt. Stort sett så gjør jeg en større feil i én av omgangene, og akkurat dette skjedde i dagens renn.

LES OGSÅ: - Hun er veldig opprørt på søsterens vegne