Thor Haavik:

«Farmen»-Thor legger seg flat

Beklager etter helgas festing.

BEKLAGER: Presten Thor Haavik legger seg flat etter helgas festing, som de siste dagene har blitt mye omtalt i media. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
BEKLAGER: Presten Thor Haavik legger seg flat etter helgas festing, som de siste dagene har blitt mye omtalt i media. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag omtalte flere medier, deriblant Se og Hør, hvordan flere av deltakerne fra fjorårets «Farmen»-sesong festet sammen uten å virke særlig opptatt av corona-restriksjonene - ut fra dokumentasjonen å regne.

Underveis i sammenkomsten ble det nemlig lagt ut videoer og bilder i flere sosiale medier, blant annet fra en fest lørdag kveld, der de sto tett i tett og drakk sprit fra samme flaske.

Turen skjedde i forbindelse med en en gudstjeneste i Lakselv kirke for å støtte Thor Haavik. Inntekten fra gudstjeneste gikk til inntekt for at kirken skal holde åpent gjennom vinteren.

14 av fjorårets deltakere var til stede, og nå velger Thor Haavik å legge seg langflat. Det gjør han i et innlegg på Instagram.

«Å signalisere utad at man ikke tar hensyn til restriksjoner er dårlig og lite forbilledlig. Det beklager jeg at jeg med Dagens Ord gjorde på lørdag. Vi handlet i god tro på at siden vi hadde testet oss både før vi dro og når vi kom fram (med bare negative prøver) så var vi å regne som en kohort», skriver han i innlegget.

Videre skriver han at han burde signalisert tydeligere at gjengen var i samme kohort.

«Restriksjonene er viktig og noe vi har vært forsiktige med og jeg beklager å ikke ha vært tydelig her! Om vi har tatt feil med at vi er å regne som en kohort må vi ta støyten og boten for det».

Se og Hør har vært i kontakt med Thor Haavik, som viser til innlegget på Instagram.

INTIMT: En rekke videoer og bilder på sosiale medier av en fest med tidligere «Farmen»-deltakere har skapt reaksjoner. Vis mer

Risikerer bøter

Se og Hør var mandag morgen i kontakt med påtaleleder i Finnmark politidistrikt, Morten Daae, som fortalte at politiet har startet etterforskningen.

- Vi ønsker å få kartlagt hva som har skjedd, og om det foreligger brudd på covid-19-forskriften. Vi må se på om dette er et arrangement som faller inn under forskriftens paragraf 13. Saken etterforskes på vanlig måte, sier påtalelederen.

I de nye nasjonale retningslinjene, som gjaldt fra 23. februar, står det at arrangementer som samler personer fra ulike kommuner, bør utsettes eller avlyses.

En regel som tillater 100 personer å være i samme lokale, gjelder når personene har faste, tilviste plasser. Det er også frarådet å foreta alle unødvendige reiser innenlands.

SEIER: Dette er vinneren av «Farmen Kjendis». Vis mer

- Det er viktig at de forskjellige smitteverntiltakene følges, og at vi alle gjør det vi kan for å forhindre at smitte spres. Dette gjelder også i områder hvor det er lite smitte som i Finnmark, fastslår Daae.

Brudd på smittevernforskriftene vil, i henhold til forbudene, innebære 20 000 kroner i bot for arrangøren, i dette tilfellet Nils Kvalvik. Øvrige deltakere vil straffes med bøter på 10 000 kroner.

LES OGSÅ: Bekrefter brudd - etter 25 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer