Finn Olav Odde:

«Farmen»-profil hardt skadd

Finn Olav Odde fløyet til sykehus.

KLEMULYKKE: Finn Olav Odde ble onsdag denne uka utsatt for en klemulykke. Foto: TV 2
KLEMULYKKE: Finn Olav Odde ble onsdag denne uka utsatt for en klemulykke. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Tidligere denne uka skrev en rekke norske medier at en mann i 60-åra ble sendt med luftambulanse til St. Olavs hospital etter å ha kommet i klem mellom bil og bygning på en gårdsplass.

Søndag kveld melder Fosna-folket at det er SP-politiker og tidligere «Farmen»-deltaker Finn Olav Odde som ble hardt skadd i klemulykka utenfor sitt hjem i Ørland.

Lokallagsleder for Senterpartiet i Ørland, Vidar Heldahl, bekrefter overfor Se og Hør at det var Odde som ble skadd denne uka. Han ønsker imidlertid ikke å kommentere saken eller skadeomfang ytterligere.

Familievenn Skjalg Ledang forteller på vegne av familien at Odde ble påført alvorlige skader i ulykken, skader som familien har fått opplyst kunne vært livstruende uten rask behandling.

- Finn Olav Odde har gjennomgått omfattende operasjon etter ulykka, og familien opplever at situasjonen nå er lysere enn for noen få døgn siden. For familien har det vært noen vanskelige døgn, men de er lettet over at Finn Olav nå viser klare tegn til å være i bedring, sier han til Se og Hør.

Ledang påpeker at det er viktig for familien å understreke at de mener ingen kan lastes for ulykken, der Odde kom i klem mellom en førerløs bil og en vegg.

- Familien er også svært takknemlige overfor alle som har bistått i forbindelse med ulykken og behandlingen Finn Olav Odde har mottatt ved St. Olavs hospital i tiden etter ulykken, sier han videre.

Familien ber om respekt og forståelse for at de nå ønsker nødvendig ro, samtidig som de er svært glad for alle som har vist og viser medfølelse og omsrog for Odde.

Skapte overskrifter

62 år gamle Finn Olav Odde fra Ørland i Sør-Trøndelag var på alles lepper i 2014 som deltaker i TV 2-programmet. Offentlig krangling både på skjermen og utenfor innspillingsgården gjorde at overskriftene haglet nærmest daglig.

- Det var en ekkel situasjon å havne i. Jeg taklet det ikke spesielt godt i begynnelsen, det var for mye trykk på meg. Jeg følte at mediene vridde på alt jeg sa. Det var faenskap rett og slett, sa han til Dagbladet for fem år siden, men ønsket ikke å peke ut konkrete medier.

Klipp fra TV2-programmet "Farmen": Finn Olav Odden og Frank Tore Aniksdal diskuterer hvordan man skal bruke arbeidskraften på ukesoppdrag. Vis mer

Mediestormen la seg imidlertid fort etter programslutt og offentlig oppskværing. Den omtalte realitydeltakeren forklarte i etterkant at han har lært mye av «Farmen»-deltakelsen.

- Jeg har innsett at all oppmerksomhet er god oppmerksomhet, og at man må akseptere ting slik de er. Jeg tror jeg kom ut av det med æren i behold, sa han.

LES OGSÅ: - Livet går ikke alltid etter planen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer